[ gurabaa @ 15.12.2005. 12:29 ] @
U zadnje vrijeme me posebno interesuje ovo sa shiframa, kako se provaljuju i slicno.
Konkretno mi sada treba za ovaj deep freeze, ali i uopste kako da provalim neki password.
Dali postoji neki program ili je to samo nacin neki, volio bih da znam.
Ako neko nesto zna, molim da mi kaze.
Jer imam na svom racunaru ovaj program i ako bih slucajno izgubio sifru morao bi da formatizujem sistem, ne znam drugi nacin.

Unaprijed zahvalan.
[ mars @ 15.12.2005. 16:02 ] @

Pokusaj sa Asterisk key-www.LostPasword.com
Ako je to sto mislim da te zanima?
[ fanfon @ 15.12.2005. 19:17 ] @
Koliko mi je poznato Asterisk key prikazuje samo password kad je on u obliku zvezdica(sakriven). Ako ga treba ukucati onda je beskoristan...
[ gurabaa @ 16.12.2005. 08:12 ] @
Pa jeste u obliku zvezdica.
Pokusacu sa ovim, ali ne znam kako da izbjegnem to sto se brisu svi podaci kada se restarta kompjuter, to je joŇ° dodatni problem.
[ eXtude @ 26.10.2007. 20:36 ] @
Evo da vratim ovu temu u zivot, jer i ja ponovo imam isti problem.. u net klubu je zaboravljen password od navedenog programa i sad znal neko kako se moze doci do passworda ???

[ spredic @ 21.11.2007. 10:05 ] @
ako se dobro secam, ja sam u biblioteci koristio program "ophcrack" za krekovanje windows admin passworda, a tako sam dosao i do deep freeze passworda. to je bilo pre par meseci pa se ne secam da li je imao poseban password za admin a poseban za deep freeze, ali mislim da je bio isti password. ophcrack se moze naci na sourceforge.net a tamo je napisano i gde su tabele koje treba da se koriste da bi se ovaj program koristio. dakle, treba downloadovati 388MB tabele.
ako nece da otvori SAM fajl, koristiti linux live CD. linux nazvan "back track 2" (naci preko google) sadrzi ophcrack u sebi, samo treba jos skinuti tabele na komp ili USB uredjaj. u tom slucaju moras da narezes backtrack2 na CD, koristi sto manju brzinu narezivanja da bi se lepo narezao (ja sam morao dva puta da ga narezujem).

meni je mnogo veci problem kako deinstalirati deep freeze, jer kad se nesto lose desi, tesko ga je maknuti. juce sam namestio deep freeze da se odmrzne samo za jedan restart racunara, a kako sam presao u safe mode, tako mi je nakon izlaska iz safe mode zamrznuo stanje, pa mi se sad racunar stalno startuje u safe modu. a u safe modu ne mogu da pokrenem deep freeze da bih ga nastelovao da se odmrzne... bez veze.