[ miLOSm @ 15.12.2005. 23:05 ] @
zeleo bih da znam nesto vise o njima. Na trzistu postoje razni i cena im se krece od 10E pa do 25E. Zanima ma da l postoji neka razlika u njima.
Na sta treba obratiti paznju pri kupovini istih?
[ Miroslav Cvejić @ 15.12.2005. 23:49 ] @
Ima suptilnih razlika (koje se u praksi ne primećuju)... Najbitnije je kakav softver dobiješ uz adapter. Ako ne dobiješ softver uopte onda se oslanjaš na podršku operativnog sistema. Gigabyte ima jako lep i funkcionalan softver (BlueSoleil).
[ miLOSm @ 16.12.2005. 12:27 ] @
Hvala na odgovoru. Upravo sam Kupio "CANYON BlueTooth Dongle Class 1 USB 2.0" adapter koji bi trebalo da ima teorijski 100m domet. Cena mu je 1570din. uz njega sam dobio neki Toshiba software ali ga nisam instalirao sobzirom da mi windows-ovi zavrsavaju posao. inace bila je i jeftinija varijanta Class2 adaptera istog proizvodjaca sa dometom 10m podrskom za USB 1.1 uz koji je isao software BlueSoleil. razlika u ceni je bila nekih 300 din pa sam se zato odlucio za skuplju varijantu. Nadam se da nisam pgreso :)
[ Andreja Dulovic @ 17.11.2006. 22:28 ] @
juce sam uzeo usb bluetooth.
kostao je 1000 dinara i na pakovanju pise da mu je domet 100m, class 1, itd... to mi i nije toliko bilo bitno jer mi ionako sluzi za vezu sa mobilnim po kuci.

e sad, uz taj bluetooth je dosao i mali cd a na njemu softver Bluesoleil.
kad sam ubacio bluetooth i instalirao taj softver on je ispisao nesto "device is not licenced, transfer limit 5mb".
i naravno, nakon prenetih 5mb podataka on ne dozvoljava dalje dok se ne restartuje bluesoleil.

u cemu je stvar?
[ Backy @ 17.11.2006. 23:08 ] @
stvar je u tome što bluesoleil nije besplatan, a nerealno je očekivati da bude uključen u tu cenu uz adapter iz klase 1 (klasa znači domet 1=100m, 2=20m, 3=10m)
[ Andreja Dulovic @ 17.11.2006. 23:30 ] @
ali ja sam regularno dobio cd sa bluesoleilom u paketu u kome je bio bluetooth?

nesto mi sve ovo smrdi... jesu li oni to meni prodali uredjaj sa piratovanim softverom???

p.s. jel postoji neka besplatna alternativa?
[ Backy @ 17.11.2006. 23:56 ] @
pa i ja sam dobio isti takav cd... :|
nije piratovan sw, jer ti nisu da li crack (očekivali su da ćeš sam da se potrudiš toliko :))

za besplatno stvarno pojma nemam... ja koristim KBluetoothD, ali mislim da njega nema za win... probaj drajvere ugrađene u win xp sp2 ili Google: "free bluetooth software"

eto, valjda je sad jasnije :)