Kad upalis ili resetujes racunar i kad sistem pocne da se dize prvo ti pise Press DEL to enter SETUP pa ALT+F2 to enter AWDFLASH. Posle toga pise nesto tipa BOOT FROM ATAPI CD-ROOM. Ako ti nije ubacen instalacioni cd(XP) u cd-room onda ce poruka brzo nestati i sistem se normalno podici. Ako je ubacen, onda ce poruka malo duze trajati i iza gore navedene recenice ce poceti da se pojavljuju tacke koje trepere(jedna, pa druga, treca). Cim se pojavi ta poruka treba da pritisnes bilo koji taster da ti pocne bootovati sa cd-a. Onda imas sve one opcije oko formiranja particija i instalacije XP-a na koju hoces.(pazi da ne pogresis ako imas podatke na nekoj particiji a ne zelis da ih obrises jer onaj ko radi prvi put lako moze preko toga instalirati operativni sistem). Ako ne pritisnes neki taster sistem ce se normalon podici ali i tada mozes da instaliras XP ako pokrenes cd(setup). Idi na reinstalaciju i sve ce ti se samo kasti, samo pazljivo citaj. Pretpostavljam da hoces da instaliras XP na C particiju. Ostale particije ce ti ostati nedirnute ako ih ne formatiras. Ne znam koliki ti je hard ali najbolj da imas bar 3 particije. Jednu gde ces instalirati programe(5-10GB) i ostale za podatke(filmove, muziki i sl).
Citat:
Citat:
a ako izaberes reinstal sa cd-a ponovo ce ti reinstalirati Windows(a to i hoces?)
I da li ce onda sve sto je bilo na hard discu biti izbrsano?
Na particiji gde instaliras XP hoce.
A za ono formatiranje particija-zatvori sve programe koji su aktivni i onda probaj. Meni je dosad radilo. Ja sam imao problema sa hard diskom dok nisam uzeo novi pa sam za 2 meseca jedno 15-ak puta instalirao XP i sve sam odradivao za najvise sat vremena(ghostovao sam instalaciju sa najpotrebnijim programima pa sam samo vracao posle instalacije XP-a) i nisam imao problema.]
A u vezi gore napisanog, ako sam negde pogresio, neka neko ispravi, ali mislim da je to ono glavno. Pozdrav!