[ milig @ 17.12.2005. 15:50 ] @
Potreban mi je programcic u turbo c-u koji moze da pokrene msaccess. Probao sam sa : system("c: ... /msaccess") ali nece pa nece. Moze li neko da mi pomogne ? |
[ milig @ 17.12.2005. 15:50 ] @
[ idb @ 19.12.2005. 10:56 ] @
Koristi Windows Win32API
ovako Code: ShellExecute(NULL, "open", "MSACCESS.EXE", NULL,NULL,SW_SHOWNORMAL); ili ovako Code: ShellExecute(NULL, "open", "MSACCESS.EXE", "D:\\BAZE\\myMDB.mdb",NULL,SW_SHOWNORMAL); ili nekako trece... [ milig @ 19.12.2005. 17:53 ] @
Zahvaljujem na odgovoru, ali ne znam kako da "ukljucim" Win32API. Da li je to neka klasa ? Kako da je uvezem u program ? Napominjem da koristim onaj "stari" Turbo C za DOS.
[ idb @ 19.12.2005. 18:26 ] @
Citat: Napominjem da koristim onaj "stari" Turbo C za DOS Koliko je star i sta moze da radi - nemam pojma ... Bice tu problema sa dugim imenima. Ali ako bas hoces, da sa tako starim komajlerom to uradis pokusaj ovo: Code: /* Testirano na: WindowsXP SP2, Dev-C++ v4.9.9.2 with Mingw/GCC 3.4.2 */ #include <stdlib.h> int main(){ system("C:\\PROGRA~1\\MICROS~2\\Office\\MSACCESS.EXE D:\\BAZE\\myMDB.mdb"); system("pause"); return 0; } Kako ce kod tebe tacno izgledati komandna linija, proveri sam. Kod mene je putanja do Access-a: C:\Program Files\Microsoft Office\Office ali kako ispred imam i: C:\Program Files\microsoft frontpage Windows kad pretvori u kratka imena dobijem respektivno C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office\ (za office) C:\PROGRA~1\MICROS~1\ (za frontpage) ... :-) ako vec hoces da pozivas Win programe predji na neki noviji kompajler i na window programiranje. He! [ milig @ 20.12.2005. 18:59 ] @
Ovo radi ! Hvala !
Dugujem ti objasnjenje zasto mi sve ovo treba : "nadaleko" je poznata ona losa osobina access aplikacija da je moguce zaobici AutoExec makro i Startup opcije ako se pri startovanju aplikacije drzi SHIFT. Mislio sam da cu pozivanjem access aplikacije iz nekog druge aplikacije (u ovom slucaju C programa) resiti taj problem. Medjutim nije uspelo. Jedino sto jos nisam probao je da u c programu ubacim jedan IF koji bi ispitivao da li je SHIFT pritisnuto pa ako nije onda poziva access, a u suprotnom nista. Turbo C koristim jer nemam drugi kompajler (Inace programiranje u C/C++ izbegavam jer mi deluje dosta tesko). Mozes li da mi preporucis neki - naravno da je besplatan i da nije veliki za download i da nije komplikovan za instalaciju i da nije komplikovan za koriscenje ...? :-) [ Buffy @ 20.12.2005. 19:29 ] @
naravno, dev-c++ :)
www.bloodshed.net Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|