[ Misa_exclusive @ 18.12.2005. 15:46 ] @
Evo jednog mog rada.
U pitanju je spot za pesmu Celine Dion - My heart will go on
Kako Vam se cini? Ocenite od 1 do 10.
http://www.megaupload.com/?d=NGH843ZZ

[Ovu poruku je menjao Misa_exclusive dana 18.12.2005. u 16:47 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Mister_rap dana 20.12.2005. u 14:56 GMT+1]
[ -sfx- @ 19.12.2005. 13:02 ] @
Ovo je kao neka kondenzovana varijanta filma, jelda? Kao takvo, prilicno funkcionise, osim sto si neke kljucne delove izbacio. Njihovu vezu i upoznavanje si previse ubrzao, a da ne pominjem potapanje broda, koji je odjednom na pola potonut. Kljucni deo je kada brod udara u ledeni breg. Isto tako, mogao si skratiti ono vijanje kroz hodnike i to vreme iskoristiti da malo bolje predstavis njihovu vezu i upoznavanje. Znam, ljudi vole akciju, ali ovo je Titanik, zna se na cemu je akcenat. Samo tako nastavi, ovo ti je najbolja vezba. A ovo je poziv i za ostale korisnike, saljite radove pa da komentarisemo!
[ Misa_exclusive @ 19.12.2005. 18:58 ] @
Hvala na doronamernim kritikama, -sfx-
Što se ritmike tiče, potpuno prihvatam kritike. Planirao sam malo drugačiju ritmiku
i malo drugačije akcentovanje događaja, ali pri montaži me poneo sam "osećaj".
BTW ovo sam radio neplanski, i onako na brzinu, ali šta je tu je.
Sve to što si rekao je u redu, i imao sam u planu da ubacim mnogo ključnih scena koje si pomenuo, ali je teško sve to ubaciti, jer sam vremenski ograničen.
A što se tiče njihove veze, nekako me instikt vodio da to ne naglašavam previše, već sam i planirao da predstavim više priču o brodu, jer nesto nisam mnogo sentimentalan
Tako da, i ovo je možda dovoljno. A što se tiče onih kadrova kroz hodnike, kad Rouz spasava Džeka, i to govori o njihovoj ljubavi, a ujedno i prikazuje ogromnu paniku na brodu. Ipak, složićete se, to je Titanic i teško je sve podjednako predstaviti u 4.30 minuta, zar ne.
U svakom slucaju, hvala na kritikama, i čekam mišljenja i kritike ostalih.
P.S. Hajde da, kao sto -sfx- kaže, i ostali izloze svoje radove.
[ ton_majstor @ 20.12.2005. 12:55 ] @
Miloše, jedini DRAWBACK svega je PREKRATKA PESMA! Nije ni čudo, prerežirao si film!

Pazi, odlično! Ovoga fali ne samo na ES, nego i uopšte... imamo gomilu Kitaubila, Pijanihdoka, Ciganakojileteunebo, ali retko ovako ZRELOG rada!

Zaista si mi preneo deo te energije koja te je prožimala tokom rada na ovom spotu.

Uskoro ću vam postaviti rad jednog mog prijatelja, ali preporučujem moderatorima da ovakve stvari lepo TOP-uju, neguju i zalivaju uredno!

Pozdrav!


P.S. Film inače ne volim, ali si ovo upakovao sjajno! Naravno da fali udar u ledeni breg, naravno da si zbrzao kraj, koji je u tvojoj verziji ipak ODLIČAN, ali jednostavno, trebalo ti je još 2 minuta pesme! Zar ne?

[ Misa_exclusive @ 20.12.2005. 13:43 ] @
@ton_majstor
Potpuno si u pravu. Iako je pesma "čak" 4.30 minuta, to ipak nije bilo dovoljno da ubacim sve kadrove koje sam planirao. Priznajem, da je ritmika nejednaka, tako da sam njihovu ljubav i upoznavanje skratio, ali ipak sam i to optimalno predstavio kroz glavne kadrove kao sto su oni "na pramcu" i ono "kad se ljube" sto moze da optimalno predstavi njihovu ljubav koja se prepliće kroz ceo film. Takođe, one kadrove kada Rouz spašava Džeka i bežanje pred vodom kroz hodnike sam ubacio kao "univerzalne" jer oni prikazuju njihovu ljubav, a i pojačavaju dramatizaciju. Možda sam malo ubrzao početak potapanja, ali sam zato kraj i vrhunac potopa predstavio, po mom mišljenju, dobro. Uglavnom, trudio sam se da hronološki predstavim radnju filma kroz spot, koji je naravno MNOGO KRAĆI od filma, pa se ne može sve ubaciti.
Sve u svemu, stvar "režije" je individualna i to je lično moj doživljaj koji me je "vodio" tokom montiranja.
Ponavljam: Pozivam i ostale članove da napišu svoje mišljenje i svoje kritike.

P.S. Takodje, pozivam ostale članove da i oni postave svoje radove.
[ ton_majstor @ 21.12.2005. 11:18 ] @
Vidi, ajde samo nešto da probamo, onako iz čiste tehničke superiornosti i dosade!

Uradi CEO spot po tvom emotivnom toku! Znači, ako treba 7 minuta, 7 minuta!

Šibni mi na mail, pa da ja muziku doradim-prepravim po tvom spotu! Naravno, i ostali, ako hoće ili mogu! Nije obavezno da koriste original temu!

Dalje, ovo je balansiranje po žiletu, jer nemamo AUTORSKA prava da ovo radimo! Mada, nadam se da nas neće tužiti za "remix", kada su već maznuli milijardu dolara i kusur...

Inače, na ovaj način rade "big-time" filmski komozitori, kao npr. John Williams, Hans Zimmer, Michael Kamen, Jeff Rona... jednostavno dobiju od režisera preview filma i cepaju!

Pozdrav!
[ Misa_exclusive @ 21.12.2005. 12:37 ] @
@ton_majstor
Pozdrav
Što se tiče tvog predloga - potpuno je OK. Samo je potrebno uraditi obrnuto. Da ti malo premixuješ pesmu i da je samim tim produzis, pa da me ona "vodi" u montaži, odnosno da mi bude matrica, jer se ja upravljam po pesmi, i kadrovi su uklopljeni tacno sa pesmom, tako da ne mogu ja ubaciti kadrove tek tako bez veze. Valjda se vidi da je u ovom "spotu" sve usko uklopljeno sa muzikom, tako da ja ne mogu sad da šetam kadrove kako hoću.
Da skratim, pokušaj ti da premixuješ pesmu, ali tako da kraj ostane isti, a da sredinu malo produzis, pa da pokusam da malo prosirim spot i ubacim ove ključne scene, koje nisam mogao ovako da ih uklopim. Pokusaj da napraviš neki remix, pa mi pošalji, a ja ću da pokušam da napravim "proširenu" verziju.
P.S. Kakav je taj rad tvog prijatelja, i kad ćeš ga okačiti da vidimo?
[ Misa_exclusive @ 21.12.2005. 12:43 ] @
Zaboravio sam da se osvrnem na sve, pa moram to da dodam
ton_majstor, znam ja kako se profesionalno radi muzika u filmovima, ali to je malo nezgodno da ja "na gluvo" izmontiram, pa da ti na osnovu toga remixuješ pesmu. To bi bilo možda izvodljivo, recimo, da sam i ja tu, pa da ti dajem instrukcije gde treba da šta da ide, onako kako sam ja to zamislio. No, ipak ćemo pokušati ovako kako sam ti rekao, pa šta ispadne - ispadne. U svakom slučaju ne škodi, a ako ne škodi - znači da koristi
[ lancia88 @ 21.12.2005. 14:48 ] @
Pozdrav,

Misa je u pravu: montaza se vrsi na zadatu muziku a ne obratno. Dakle, mora njegova zamisao redosleda desavanja. On mora imati ispred sebe "pikove" (vizuelne ili zvucne) da bi znao gde stavlja cut ili kakav pretop lezi na tom mesti itd.

PS: nisam se snasao sa skidanjem tog spota, prosto mi se nije otvorio nikakav download....
[ Misa_exclusive @ 21.12.2005. 16:20 ] @
@lancia88
Vrlo jednostavno: kada ti se otvori sajt, u desnom delu imas jos jedan mali prozor. Zatvori taj prozor, i iza njega imas Click here to download i to je sve.
[ ton_majstor @ 21.12.2005. 18:29 ] @
Ako ste malo gledali filmove o filmovima, videli biste da su scene koje zahtevaju muzičku podlogu ispred kompozitora na ekranu i on gleda GOTOVU, IZMONTIRANU sliku dok smišlja muziku!!!

Lanćoni, tvoj pristup važi samo za ovaj deal između mene i Miše, mada se već brinem, jer sam HTEO da potpuno prekomponujem pesmu, tj. da je obradim sa dodatnim delovima, kao i da mi Miša NARUČI dužinu spota. Ovako... ne znam.

Ja inače uvek dobijem gotov maltene FINALNI video, na koji se "lepim", jer je režiser IZMONTIRAO scene, i on je GAZDA, a ja kao autor-saradnik moram da ispoštujem njegov tok radnje. Naravno, može i obrnuto, ali kao što rekoh, nije praktično! Naime, na koji k.... da se ja oslonim dok komponujem? Da zamišljam šta će da se tu desi, na osnovu scenarija? Jok, bre... :D

Rad je stripovan spot, onaj čuveni "janitor", tj. psihotični domar neke škole u Srbiji. Produkcija mu je VRHUNSKA, znači, može na MTV bez srama. Malo se brinem zbog autorskih prava, jer je lik to prodao nekim strancima tj. sponzorišu ga, ali ću se potruditi da to vidite, makar 30 sec...

Pozdrav!
[ Misa_exclusive @ 21.12.2005. 19:00 ] @
ton_majstor, ne pričaj mi o making of-ovima, odgledao sam ih ko zna koliko, i znam kako se pravi muzika (kao što ti kažeš). Ali, film i spot nije isto. Spot se radi po pesmi, i ona je matrica. Naravno, baš me zanima kako bi to ispalo, kada se muzika radi na način kao u filmovima. Izmontiraću duzu verziju spota, pa cu uploadovata, a ti remixuj pesmu prema tome, pa to okaci na net. Naravno, poslacu ti i e-mail sa okvirnim uputstvima o tome kako sam ja to zamislio, gde da bude kakva muzika.
Nije mi baš jasno, šta ti konkretno nameravaš sa muzikom? Da premixuješ, da prekomponuješ... šta? Ok što se tiče muzike, ali da neće bito možda smor da se muzika produžava a da nema još strofa? Ukratko: šta nameravaš da uradiš sa muzikom?
U svakom slučaju, pokušaćemo da to odradimo, pa će vidimo šta će da ispadne.

Što se tiče tog rada tvog prijatelja, baš me zanima da odgledam ceo, pa ako ti nije problem da uploaduješ ceo (ne moraš javno da daš link - iz bezbednosnih razgovora), pa da odgledam (mozes mi poslati e-mail).
Možeš li mi dati link gde ima da se skine taj "janitor" pa da uporedim sa tim spotom koji je radio tvoj prijatelj, ili kako već...
[ lancia88 @ 21.12.2005. 19:21 ] @
Pozdrav,

skinuo i pogledao spot.

Utisak je sledeci:

lepo odradjena vezba, opsti utisak je sasvim OK. Ukoliko je neki od prvih radova, ova prethodna ocena jos znatno dobija na tezini. Da ne bih sada previse bespotrebno hvalio jer cenim da Ti je cilj usavrsavanje montazerskog/reziserskog umeca, preci cu na nesto sto bih mogao podvesti pod zamerke eventualno. One ne uticu na sam utisak ukupni nego samo mozda Tebi posluze kao nekakve smernice.

Nisi ispostovao dinamiku u potpunosti. Kako muzika ima svoj cetvorocetvrtinski takt koji joj daje i determinise sam ritam, tako i u video aspektu treba konstantno postovati sekvencijalnu dinamiku, tj. duzinski medjusekvencijski odnos mora biti jednak a dinamiku mu zadajes duzinom jednog intervala. Kod Tebe se, kao i u vecini slucajeva, primecuje izrazitiji trud na pocetku nego na ostalim delovima spota, kraj si najverovatnije imao u glavi jos dok si razradjivao ideju odakle da pocnes, ali sredina je nekako drugacija. Naime, na pocetku si zahvaljujuci verovatno pocetnom entuzijazmu, zadao nekoliko dinamika od kojih si samo jednu, i to najsporiju, nadalje postovao drzeci se muzickog ritma uglavnom. Prelazi na refren su mozda i najjaci deo ovog Tvog rada i neka Ti posluze i nadalje kao primer jer su zaista dobro uradjeni. Tako dobar montazer postuje dinamiku refrena i vizuelizuje ga ustvari. Nedostaje brzine u samom spotu, imas scene sa trcanjem njih dvoje kroz hodnike dok ih juri voda ali nemas opstu dinamiku. U autenticnom spotu ovaj momenat se kompenzovao ubacivanjem C.Dion kako peva i time je zadavana permanentno dinamika, Ti si se ogranicio samo na scene iz filma pa imas unekoliko tezi zadatak.Ipak, ne uzbudjuj se mnogo: ako je filma napravljen tako da voda priblizne temperature 0 stepeni zapljuskuje ljude koji imaju makar standardnih 37 stepeni u tom trenutku a njima ne izlazi para iz usta, nemas se ni Ti za sta sekirati ;)

Salim se, glumci su morali bas da rade u hladnoj vodi inace bi se videla isparenja od tople vode te nezaobilazno magljenje optike.

Prerada u Divx skripi negde, rekao bih, posebno sam kraj te je steta sto je malko na kraju pokvarila ugodjaj. Dinamika koju sam Ti pomenuo je osnovno sto ovakav spot razlikuje od profesionalnog, sam udar ledenog brega ne moras ni prikazivati, mozes povuci jedan prelaz kao malko duzi additive dissolve i dobiti belinu koja najavljuje katastrofu sa izbegavanjem samog udarca. Nadalje, sa umetnicke strane gledano, mozes iskoristiti pocetni efekat old movio i nastaviti ga kao light motiv kroz citav spot, dodati malko kracera i povuci na sephiu dosta toga, ritmicno smenjivati ovakav i standardni efekat filma te moguce dobiti jos upecatljiviji unos individualnog, da ne ostane utisak obicnog trailera koji prepricava film ukratko. Moze dosta toga a ne mora uopste, to je samo ideja za razmisljanje.

Eto, malo sam i oduzio, mozda nije trebalo, ne zamerite.
[ lancia88 @ 21.12.2005. 19:25 ] @
Pozdrav,

sad vidim da ste se Vas dvojica izobjasnjavali u vezi redosleda i da ste razjasnili i najneupucenijima oba moguca pristupa problemu komponovanja, odnosno miksovanja muzike. Standardni slucaj podrazumeva izmontiran video za filmsku sekciju a spot zahteva prvo muziku, to su oba pristupa kod kojih se razlikuju redosledi.
[ Misa_exclusive @ 21.12.2005. 19:37 ] @
Hvala na kritikama, lancia88
Da, ovo mi je prvi ozbilniji rad ove vrste, i mislim da je sasvim OK za prvi "ozbiljniji" rad.
A uradicemo ton_majstor i ja i duzu verziju, pa cete i to videti. Za vikend pocinjem da montiram spot, pa ću da to prosledim Darku da on odradi svoj deo posla. Većj imam ideju i inspiraciju kako da to uradim, ali videcu kako cu to izmontirati.
[ Misa_exclusive @ 21.12.2005. 20:11 ] @
Lancia88, moram da dam odgovorim na kritiku (dobronamernu)
Ja imam 17 god. i početnik sam u montaži, a ovo je prvi moj ozbiljniji rad ove vrste. Polako učim, i sve kritike su dobrodošle.
Naime, priznajem da je ritmika promenljiva. To je posledica toga što sam spot radio "u jednom dahu" odnosno, bez planiranja, već me je vodio osećaj i pesma, kao podloga.
Znači, nije ovo rađeno po scenariju ilizamisli, već potpuno neplanski. Jednostavno, seo sam za komp i dobio odjednom inspiraciju, a pritom sam imao i film u kompu, pa reko da to iskoristim da se malo zanimam - i tako je ispao ovaj moj rad.
Kad sam počeo da montiram spot, dobio sam samo okvirnu ideju. Ovako, zamisao mi je bila sledeća: da spot počinje kao "old movie" pa da ide sadašnjost, kako se Baka gleda sliku i seća se titanika. Dalje, prikazuje se brod - njegova veličina i moćnost i ukrcavanje glavnih likova na isti. To je prva strofa. Prelazak na drugu strofu mislim da sam dobro uklopio, i ona počinje kako je Džek ugledao Rouz. Dalje, u drugoj strofi, prikazuje se kako je on nju spasio i tako se upoznali. E sad, pošto sam bio ograničen, morao sam da u 2. strofu ubacim sva dešavanja dok nije brod počeo potpuno počeo da tone - a to sam ostavio za 3. strofu jer je ona "najjača" i predstavlja vrhunac pesme, pa samim tim i potop broda. Zbog toga sam sve morao da uguram u drugoj strofi.
Što se tiče onih kadrova kada ih nosi voda, oni su mi nekako u tom momentu "legli" uz taj deo pesme, koji je uvod za zadnju strofu. Meni lično je najjači zadnji deo spota jer je to vrhunac radnje. A što se tiče old movie, to nisam hteo da ubacujem kroz spot, već ga ima na početak, što se potpuno uklopilo sa mojom zamisli. A što se tiče predstavljanja njihove ljubavi (toliko osporavano) to sam morao da skratim, ali sam i to predstavio kadrovima koji najbolje oslikavaju njihovu ljubav, a nji sam već pomenuo u predhodnim postovima. To su ono na pramcu, kad se ljube, kad ga ona oslobađa... svi ti kadrovi pokazuju njihovu ljubav.Radnju na brodu pre potopa sam gotovo izbacio, jer sam bio ograničen vremenski, pa sam morao da napravim neki kompromis.
A famozni deo kad Titanik udara u ledeni breg će biti ubačen u toj "produženoj" verziji, a kako će to Darko uglaviti i umixovati - to ostaje na njemu :)
Biće i nastavka, (kao što sam već rekao), ali ne garantujem kako će to sve ispasti. Baš zbog toga sam radoznao, pa ćemo videti.
P.S. Darko, spremaj se polako, trebalo bi za vikend da ovo uradim.
[ lancia88 @ 21.12.2005. 23:29 ] @
Pozdrav,

OK, evo jos poneka smernica za narednu verziju:

kad se ljube, kad ga ona oslobađa... ovo uglavnom nije personifikacija ljubavi vec zaljubljenosti, ljubav nalazis na kraju, kada vec tone lagano ne mogavsi da se drzi, mozda da insistiras na takvoj sceni. Mislim da je skroz OK izbeci kockanje i zapoceti uvodjenje Njega samim utrcavanjem na brod u deo za manje bogate putnike cime apsolutno apostrofiras klasnu podvojenost koju ce ljubav kasnije prevazici. Pokusaj malo da kombinujes old movie i da eksperimentises sa cescim prelascima old movie-standardne postavke.

Jos jedan maleni hint: odusevljen si krajem, zato sam i napisao da si ga verovatno znao pre nego sto si i montirao. Ukoliko zelis i nesto svoje da uneses u taj kraj (jer to je ustvari filmska zamisao, taj dragulj koji baca je ona intriga uopste u samom filmu oko koje se i ekspedicija lomi i simbolizuje kako ljubav i posle toliko godina marginalizuje materijalnost), onda probaj da vuces paralelu kroz pretope kako on tone i kako odmah za njim ona pusta dragi kamen i probaj da smenis kroz cross dissolve te dve scene dvaput ritmicno da vidis kako ce ispasti.


Lepo je sto si se u tim godinama zainteresovao za konkretan rad na racunaru i to ovako kreativan rad. Ja nijednog svog sina nisam uspeo da animiram na tako nestyo a jedan je cak i stariji od Tebe :(
[ Misa_exclusive @ 21.12.2005. 23:48 ] @
Hvala na predlozima, lancia88
I ja planiram da izbacim ono kockanje, ali ne znam sta da ubacim, a da dogadjaj ne "povučem" nazad, tako da početak druge strofe ostane isti. A što se tiče paralelne montaže, o tome i ja razmišljam za ovu drugu verziju, ali videcu kako mi se uklopi u montaži. Ne znam, nekako sam bio vodjen tom HRONOLOGIJOM dogadjaja. No, ipak ne planiram da kroz spot mešam old movie jer njega ima na pocetku, gde prikazuje brod u prošlosti, pa se onda radnja vraća u sadašnjost kako se ona baba seća svega.
A sto se tice kadrova koje jos sad planiram da ubacim, to su: onoaj čuveni kadar na stepenicama (kod sata), kad Titanic udara u ledeni breg, i jos neke.
Slobodno, predlazite mi vase ideje. Videću kako će ispasti, sve zavisi kako me povuče osećaj, ali ću svakako voditi računa o smernicama.
[ ton_majstor @ 22.12.2005. 08:58 ] @
Mišo, izrežiraj spot i šibni ga PRVO lanćoniju na uvid, jer ćemo tako izgleda dobiti puniji proizvod. a i "producent" u svom postu na to navodi...

Što se tiče muzike, ja imam problem da prvo nađem kvalitetnu verziju te pesme, a nakon toga da smislim šta ću sa tim.

Dalje, uradi mi QT movie, što veće rezolucije (PAL?), full frame rate - 25 fps! Nemoj nikakve .wmv ili .avi da mi šalješ. Takvi su mi HW zahtevi platforme na kojoj radim (Pro Tools). Znam da ti to povećava upload, ali ako ćemo pošteno, ajde da ga uradimo kako treba ili da se ne radi uopšte. O tome na PP ili mail.

Što se tiče mog dela posla, za razliku od mojih bogatih kolega, jasno ti je da imam jako malo izbora. Ili da prostim umetanjem delova pesme veštački produžim spot, ili da dokomponujem stvari koje fale, a ti si ih dodao. Kako, i sam se malo više brinem, jer je tema iz filma postala SPOMENIK za ljubavnu temu, te ja tu nemam šta mnogo da brljam... mada, zima je, dosadno je... neka ide život.
Mene će ionako najviše da napljuju posle svega. Lanćoni ima samo da seiri kao "šef u pijacu" i da nam održava "producentske" lekcije!

Ipak, stavi taj prokleti udar u ledeni breg! To je i razlog cele katastrofe, sve je posledica toga. On je jin, a ljubav u filmu je jang, tj. kontrateg na drugoj strani vage... eto.

Ajde da iscooliramo ovu privatnu prepisku ovde, da se i drugi udenu u priču.

Pozdrav!


[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 22.12.2005. u 20:38 GMT+1]
[ Misa_exclusive @ 22.12.2005. 16:55 ] @
OK, zaključujem ovu "prepirku" i pozivam i ostale članove da daju svoje kritike i mišljenja.
P.S. Ubaciću i taj famozni deo kada brod udara u lednik.
[ -sfx- @ 22.12.2005. 23:44 ] @
Iskreno receno, batali sad titanik i radi nesto novo! Iz ovoga si, ja se iskreno nadam, naucio dovoljno. Evo ja, kao student montaze, ti predlazem da izmontiras trailer za neki film, znaci da ne bude kondenzacija filma nego reklama za njega. Eto, moze da bude isto za Titanik. Samo napred!

[Ovu poruku je menjao -sfx- dana 23.12.2005. u 00:49 GMT+1]
[ Misa_exclusive @ 23.12.2005. 13:40 ] @
Hvala na predlogu, -sfx-
Planiram da pravim jos neki spot (za muziku iz filma), a takodje planiram da napravim i trailer. Predlozite mi za koji film da napravim spot (neki mega film, kao Titanic), koji ima dobru muziku? Takođe, predložite mi i za koji film da napravim trailer.
Unapred hvala.
[ Misa_exclusive @ 23.12.2005. 16:52 ] @
-sfx-, hajde, pošto si ti student montaže, okači neki tvoj manji rad da vidim kako to izgleda kad ga montira školovani montažer.
Takođe, pozivam i ostale ćlanove da izlože svoje radove.
[ Mister_rap @ 26.12.2005. 18:57 ] @
Rad sam skinuo odamh nakon tvog posta ali nisam bio u mogucnosti da cujem zvuk jer na faxu nisu instalirani drajveri za zvuk...
Nego sad sam ga pregledao i slozicu se da je za pocetak prilicno dobar...
Ipak mislim da nije dovoljno "dinamican" neke scene su "blage" na visokim tonovima i tako do... Eto ako budes radio trejler za neki film uzmi neku akciju jer to nije previse tesko a uz to moze da se kombinuje i gomila efekata :)
Za ubuduce ne bi bilo lose da kazemo u kom programu je montiran-editovan materijal i koliko je vremena utroseno na isti.

[img][att_url][/img]

[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 02.07.2006. u 14:16 GMT+1]
[ Misa_exclusive @ 26.12.2005. 19:55 ] @
Ok, Mister Rap
Sve je u redu, hvala na kritikama.
Evo, da kažem: montirano je u Vegasu. A što se tiče dužine rada, to sam već rekao. Radio sam to u "jednom dahu", odnosno par (3-4) sati.
[ Misa_exclusive @ 27.12.2005. 16:12 ] @
Baš me zanima kako izgleda originalni spot. Ako neko ima, neka uploaduje, ili ako zna gde ima, neka da link.
PS Čekam još komentare.
[ djolepiv @ 16.04.2006. 18:32 ] @
^^ zao mi je ali ne mogu da skidam fajlove sa rapidshare-a :(
evo jedan trailer od mene:
losiji kvalitet 3mb
bolji kvalitet 9mb
kada ce biti gotov film, namam pojma...
poz
[ djolepiv @ 06.06.2006. 12:10 ] @
zasto niko ne stavlja radove? nije valjda da se nista ne radi...
evo nesto od mene. klik 240kb xvid codec

[Ovu poruku je menjao djolepiv dana 06.06.2006. u 13:47 GMT+1]
[ Misa_exclusive @ 10.06.2006. 14:50 ] @
Fino izgleda ovaj dzingl za produkciju.
BTW okaci neki veci rad, nesto malo duze.
Pozdrav.
[ vaske71 @ 10.06.2006. 15:41 ] @
ocena 9 !!!
[ Cileinteractiv @ 10.06.2006. 17:34 ] @
Ne vidim tu ništa lepo a ni posebno.
[ ton_majstor @ 11.06.2006. 12:05 ] @
Evo da se i čiča pohvali!

[img][att_url][/img]

Znači dupli DVD... 5.1, multilanguage (srpski, hrvatski, bosanski-bošnjački, slovenački, engleski), titl na makedonskom, puno dodataka, lep authoring... OGROMAN posao za snimanje, montažu i DVD-authoring! Ovo na slici je prvi, sledi i drugi za par dana.

Ovo nije reklama da ga kupite, nego da se malo pohvalim OGROMNOM odrađenom "kobasicom materijala" od oko 50 GB preview videa, i oko 15 GB nemontiranog zvuka!

Format je AC3, 5.1. Ako neko od vas to kupi ili odgleda, voleo bih da čujem kritike.

Ako je neko blizu mene, mož' i da se ovajdi! Barem dok traje WC 2006.

Pozdrav!

P.S. Uopšte nisam poklonik fudbala, ali je ovaj materijal zaista DRAGULJ za svakog ljubitelja!
[ Mister_rap @ 11.06.2006. 12:19 ] @
Ja jesam ljubitelj :)
Kako da dodjem do ovoga (U Beogradu sam jos 10-tak dana) ?
[ Misa_exclusive @ 11.06.2006. 15:12 ] @
Svaka čas' čiča!
Ja fudbal ne peratim, ali bih zaista voleo da vidim to (iz tehničkih razloga), odnosno da vidim kako je to odradjeno, a sadržaj me baš i ne zanima.
Pozdrav
[ jabukavasa @ 01.07.2006. 19:45 ] @
Evo mali doprinos i od mene!!
U pitanju je najavna spica za moje filmcice!!
Link:http://rapidshare.de/files/24665812/najavna_spica.wmv.html
[ zajec @ 26.07.2006. 01:56 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=ALYcEfALz0E

http://www.youtube.com/watch?v=79G8Z62vWlE

http://www.youtube.com/watch?v=l9MF5W3eboc

malo off: trebao bi mi software s kojim mogu da ubacim efekat vatre iz pistolja?
[ Mister_rap @ 02.08.2006. 17:33 ] @
jabukavasa

Ja zaista volim ovaj efekat ali mi ovo sve u svemu djeluje previse jednostavno :)
Ps. Jesi se koristio tutorom iz top teme?
[ stefx @ 02.08.2006. 23:54 ] @
Pozdrav Drugari
Bitno je da se nesto radi...

Evo nesto malo od mene...
[ Misa_exclusive @ 03.08.2006. 10:14 ] @
stefx, ja ovde vidim samo sliku, a trebalo bi video fajl, pošto je ovo video forum, zar ne?
[ ton_majstor @ 03.08.2006. 11:46 ] @
Ček, ovo su mu valjda frejmovi iz video-radova!

Bogme, lepo! Šta si ti tu radio? Objasni nam.

Inače, ne verujem da sme da postuje-uploaduje sve te špice i reklame ovde, zbog autorskih prava...

Pozdrav!
[ stefx @ 03.08.2006. 15:23 ] @
Darko je u pravu to su frejmovi nekih mojih radova.
Sta sam ja tu radio?
Ovde je video.
http://www.megaupload.com/?d=5MJU3GP1

pozdrav.


[Ovu poruku je menjao stefx dana 03.08.2006. u 18:38 GMT+1]
[ Misa_exclusive @ 03.08.2006. 23:04 ] @
Pa tako bre, kakvi frejmovi :)
Ovo je tvoj/vaš show reel?
Extra je.
PS ti radis u ovoj produkciji?
[ stefx @ 04.08.2006. 01:10 ] @
Da to je neki moj showreel, mada ima jos gomila stvari
koje nisu tu.
Da, radim u toj produkciji.
[ klaki @ 04.08.2006. 12:20 ] @
Ej ovo je strava brateee. I to si sve ti radio? Svaka cast majstore! Ti bi od ovoga mogao i da zivis.
Pozdrav Stefe majstore!
[ Mister_rap @ 05.08.2006. 14:33 ] @
Nema price ove reklame su skroz profi.
[ ton_majstor @ 05.08.2006. 19:02 ] @
Štef, iz "Watchouta", počivšeg? Beše li ti to?

Pozdrav!
[ djyova @ 06.08.2006. 16:09 ] @
Pozdrav

Poceo sam da radim iz zezanja jedan spot, pa me zanima vase misljenje. Koristio sam kadrove iz filma Akira, a spot je za pesmu Zalazak Treceg Sunca od Beogradskog Sindikata. Uradio sam samo prvi deo, jer sam se razocarao kvalitetom DivX-a koji imam. E sad, u zavisnosti od vaseg misljenja u vezi ovog dosadasnjeg rada, mogu da se potrudim da nabavim DVD Akira, pa da zavrsim spot. Kvalitet ovog postavljenog video materijala je malo losiji jer imam samo Dial Up vezu, pa sam morao maksimalno da ga smanjim zbog upload-a. Imam jos par video radova, ali otom potom.

Evo link:
http://four.fsphost.com/djyova/bs-zts.wmv
[ Mister_rap @ 06.08.2006. 18:32 ] @
Nikako ne uspjevam da skinem fajl koji si okacio.
[ Cileinteractiv @ 06.08.2006. 20:27 ] @
@stefx

Vidim da su radovi sjajni. Narodski rečeno - skidam kapu.
[ Misa_exclusive @ 06.08.2006. 20:43 ] @
Odlično!
Sad sam pogledao početak ovog spota i utisak mi je pokvarila ova kompresija.
Završi ceo spot i izrendaj to u "većem kvalitetu", pa zamoli nekog ko ima bolji pristup internetu od DialUp-a da ti to okaci.
[ Cileinteractiv @ 06.08.2006. 20:51 ] @
@djyova

Nije loše, asocijacije slika iz filma sa tekstom pesme si dobro odabrao, pokušaj da ne ponavljaš kadrove. Znam da nisi u situaciji da praviš kadrove nego biraš postojeće scene iz filma.
[ ton_majstor @ 06.08.2006. 23:46 ] @
Odlično. Bolje si ti "Akiru" premontirao, nego što su oni odrepovali.

Pozdrav!
[ djyova @ 07.08.2006. 00:40 ] @
Kompresija je bolja na originalnom fajlu, ali jbg dial up. Spot planiram da zavrsim tek kad nabavim dvd sa akirom. Hvala na kritikama. Potrudicu se da ne ponavljam kadrove pri sledecoj montazi. Videcu jedan dan da okacim montazu zurke koju sam organizovao jos '98-me godine. Problem sa tim materijalom je sto originalni snimak sa kasetice nije dobar (snimano nocu pa se vide tackice/kockice).
[ Mister_rap @ 07.08.2006. 13:22 ] @
@djyova
Vrlo, vrlo dobro!
Samo nastavi....
[ mLAN @ 07.08.2006. 14:02 ] @
@djyova:

Nemam pojma o video produkciji, ali sam neko ko gotivi BS i moram reći da ovo izgleda fantastično. Uklapanje slike, zvuka i teksta - 1. liga. Za ovu pesmu nije izašao spot (do sad ), ali upravo ovako sam zamišljao scene dok sam slušao pesmu.

Svaka čast još jednom.

Ajd kad budeš imao vremena uradi i za "Na bojnom polju"
[ djyova @ 07.08.2006. 20:14 ] @
Uuuu da... Na bojnom polju... Bar boj na kosovu imam DivX ekstra snimak. Sad radim nesto par dana al videcu da odradim prvom prilikom. Dobra ideja
[ djolepiv @ 04.09.2006. 01:59 ] @
klik ovde ili ovde
divx, 70mb, 14 minuta, budzet nula.
ok, znamo da nam treba malo potpuniji scenario, storyboard i ostalo sto prethodi snimanju i montazi...
pa eto da se vidi :D
indzoj! B)

p.s. neki delovi fale, jednostavno je bilo ne moguce snimiti...
[ Misa_exclusive @ 09.09.2006. 13:18 ] @
Pozdravljam celu ekipu, a posebno njihovu upornost i entuzijazam koji je primetan!
Simpaticno, zanimljivo i zabavno - jednom rečiju "Dragoljube" :)

PS Očekujem drugi deo, ma kakvi drugi - trilogiju!
[ Mister_rap @ 12.09.2006. 12:02 ] @
Dobro je skroz...
Nisam se smorio dok sam gledao, cak mi je 14 min vrlo brzo proslo
Izbor muzike mi je extra gluma bi mogla da bude mnogo bolja, ali sve u svemu je jako jako dobro.

Ps. jel su stvarno rokali jabukovacu na snimanju ?
[ djolepiv @ 18.09.2006. 14:23 ] @
Citat:
Mister_rap: Dobro je skroz...
Nisam se smorio dok sam gledao, cak mi je 14 min vrlo brzo proslo :)
Izbor muzike mi je extra :) gluma bi mogla da bude mnogo bolja, ali sve u svemu je jako jako dobro.

Ps. jel su stvarno rokali jabukovacu na snimanju :) ?


jesu. :D
znam da je losa gluma... sledeci put (sa budzetom) cemo ozbiljnije raditi ;)
[ Misa_exclusive @ 18.09.2006. 18:59 ] @
Ma OK.
Samo napred!!!
[ gorgar @ 10.10.2006. 01:30 ] @


Evo i jedan prvenac pa ljudi recice sto mislite

http://download.yousendit.com/54285A0F5447ADB0

POSTEDITE ME MALO...
[ Mister_rap @ 17.10.2006. 16:38 ] @
Unfortunately, this file has expired...
[ Sirenica @ 18.10.2006. 12:23 ] @
Pozdrav svima!

Prvi put se ukljucujem... neka mi niko ne zameri ako nesto ponovim, ali nemam vremena sada da citam sve odgovore na ovu temu...

Htela bih samo da pohvalim Misin rad ( spot Celine D. ), bez obzira koliko "dinamickih" mana imao ( neki kadrovi bi mogli biti za par frejmova kraci ), ali decko se trudio, vidi se i to je zaista za svaku pohvalu.

Ono sto je mene najvise ocaralo je sinkopa na onom mestu kada je on prvi put vidi sa donje palube, dok slika ( krupan kadar njegovog lika i njenog, menjaju se u taktu muzike, sto posebno i sasvim dovoljno daje akcenat na njihovu predstojecu vezu ) Moram priznati, u momentu sam se sva najezila... ODLICAN REZ Miso, bravo!

Ako budem imala vremena, poslacu i ja neke svoje profesionalne radove ( spice ), da ih podelim sa vama...

Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao Sirenica dana 18.10.2006. u 13:53 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Sirenica dana 18.10.2006. u 14:03 GMT+1]
[ Misa_exclusive @ 21.10.2006. 11:28 ] @
Hvala, Sirenica!
Nadam se da ćeš u skorije vreme okačiti neki rad koji si radila (dokumentarac...)
Ujedno pozivam i ostale članove da izlože po neki rad
[ Sirenica @ 24.10.2006. 10:35 ] @
Upravo radim jednu prezentaciju za promociju knjige...
ali bih ti bila zahvalna kada bi mi tacno objasnio postupak upload-a, na PP, jer nemam puno vremena da "surfujem" i trazim takvu informaciju. Dakle, koji format i koliki kapacitet fajla je max, i kako da ga postam ovde!? Pleas! Thanks :)
[ Sirenica @ 03.11.2006. 08:59 ] @
evo kako sam i obecala, deo prezentacije za promociju knjige.
Da bi bilo razumljivo, ukratko cu reci o cemu se radi:

devojcica ima 14g. odlican je ucenik, clan skolske novinarske sekcije gde pise za skolski casopis, uspesno se bavi jazz baletom... jednom recju - multitalenat. Vesela je i "magicna" ( vecito se igra i improvizuje, u nekom svom svetu fantazije )... Pored svega, napisala je svoj prvi roman, knjigu "Dolores Ketlin" - inspirisana knjigama o Harry Potteru, u kojem na veoma simpatican i mastovit nacin opisuje svoje drugove, nastavnike i sebe...

Spot je samo prvi deo ( uvod ) prezentacije, ima jos 3 dela, u proseku od 5 minuta, koji govore opsirnije o njoj i njenoj knjizi...

Posto moram priznati da sam "glupa" za upload bilo cega na forum, ja sam ga stavila na megaupload, ali odande moze samo jednom da se skine, koliko znam...pa molim onog PRVOG ko ga vidi, da uradi upload kako valja, ja ne znam. ( ako povecam kompresiju, da bih smanjila kapacitet, kvalitet ce biti jako los )
Hvala i Pozdrav!

http://www.megaupload.com/?d=TLJA5DDI

[Ovu poruku je menjao Sirenica dana 03.11.2006. u 10:15 GMT+1]
[ nemanja g @ 11.11.2006. 22:59 ] @
http://s108.photobucket.com/al...&current=Nemanja_promo.flv
http://s108.photobucket.com/al...w&current=Cardak_promo.flv

Samo za one sa boljim netom od dial-up... u suprotnom pogledajte slicice na
http://s108.photobucket.com/albums/n38/gavran

I naravno sve je vezano za animaciju i crtani film...uzivajte!
[ Sirenica @ 22.11.2006. 08:29 ] @
Covek se uci dok je ziv, kazu...

I ja sam naucila nesto ;)
npr. da uploadam....

http://www.megaupload.com/?d=T0J8IUTS


Poz

[ Don Tomassino @ 05.12.2006. 14:44 ] @
Drugi film iz jedva legalne produkcije http://www.youtube.com/watch?v=xmEYaV9TSek
[ Misa_exclusive @ 05.12.2006. 16:11 ] @
Šta je ovo??? Ja ovde vidim samo jedan kada šetnje ulicom preko koga je nalepljena pesma. i to u crno beloj varijanti
PS kojom kamerom je snimano?
[ Sirenica @ 06.12.2006. 09:46 ] @
Ko je radio far?
[ d4rk3lf @ 08.12.2006. 07:37 ] @
@Sirenica
Uzmi bolje uploaduj na www.mysharefile.com jer je vrlo lako uploadovanje i skidanje materijala, bez ikakvih kucanja sifri i ostalih gluposti, plus fileovi budu sacuvani citavih mesec dana. (do 150MB). Ako zelis da uploadujes nesto mnogo vece, koristi http://www.sendspace.com/
Tu mozes da uploadujes do 5 fileova od po 300MB (ako imas file, recimo od 1GB, samo ga splitujes na po 250MB u commanderu), i bice na serveru nedelju dana.

Ovi ostali, rapidshare i megaupload su vrlo bezobrazni.
Mislim, uvek se iznova iznerviram kada procitam na megauploadu
Citat:
All download slots assigned to your country (Serbia and Montenegro) are currently in use. Please try again in a few hours

WTF???

@Don Tomassino
Pa ne znam brate sta da ti kazem. :)
Ja ovde vidim samo dva tipa koji pice ulicom i nesto nerazumljivo masu rukama. :) Da ne treba da pustimo unazad video ili tako nesto, da bi videli eventualno neku skrivenu (satanisticku :) ) poruku?
[ Don Tomassino @ 08.12.2006. 18:16 ] @
Ovo je samo proba, ja sam samo pocetnik, nemojte da se ljutite!
[ Don Tomassino @ 08.12.2006. 18:19 ] @
pomozite malo, koje programe koristite itd.
[ Misa_exclusive @ 08.12.2006. 18:20 ] @
Ne ljutimo se, taman posla :)
Dobro nam došao!
[ Sirenica @ 09.12.2006. 09:27 ] @
Citat:
d4rk3lf: @Sirenica
Uzmi bolje uploaduj na www.mysharefile.com jer je vrlo lako uploadovanje i skidanje materijala, bez ikakvih kucanja sifri i ostalih gluposti, plus fileovi budu sacuvani citavih mesec dana. (do 150MB). Ako zelis da uploadujes nesto mnogo vece, koristi http://www.sendspace.com/
Tu mozes da uploadujes do 5 fileova od po 300MB (ako imas file, recimo od 1GB, samo ga splitujes na po 250MB u commanderu), i bice na serveru nedelju dana.Hvala na savetu, ali meni odgovara megaupload, jer sam registrovani free member i imam pogodne uslove za storage. Naime, imam prava da uploadam fajlove maksimalne velicine do 1GB ( za neregistrovane je 500MB ), a storage mi je do 50GB ( fajlovi na sreveru ) i cuvaju se cak do 90 dana, od poslednjeg downloada, a uz to vreme cuvanja mogu sama da produzavam. Tako da mi se ovi uslovi cine mnogo povoljnijim od onih koje si naveo na drugim sajtovima.

A nije ti valjda problem da instaliras mega toolbar i registrujes se kao free member, pa neces vise morati da cekas na slobodnu vezu za download, vec mozes odmah da skines fajl!? ;)
[ Sirenica @ 09.12.2006. 09:35 ] @
Citat:
Don Tomassino: pomozite malo, koje programe koristite itd.


Adobe Premier Pro 2, ili 6.5 - za capture i montazu.
Adobe Photoshop CS2 - za obradu staticnih slika ( frejmova ).
Adobe After Effects 7 - za animaciju i ostale efekte.
Sound Forge 8 - za obradu tona.
Ulead Movie Factory 5 - za konvertovanje i narezivanje DVDa i pravljenje menija i labele.
Canopus Procoder 2 - za konvertovanje fajlova iz odredjenih formata u potrebne formate.


Ne znam da li sam mozda neki izostavila!? ;)

Poz
[ Misa_exclusive @ 09.12.2006. 09:50 ] @
Da se nadovežem sa ponudom programa :)


Sony Vegas - za montažu
After Effects - za pokretnu grafiku i efekte
Aony DVD Architect - za DVD autoring
[ Mladenko @ 12.12.2006. 13:49 ] @
Citat:
Sirenica: Adobe Premier Pro 2, ili 6.5 - za capture i montazu......

Primetio sam da dosta ljudi koristi dobri, stari Premier 6.5 za montažu... Pro je suviše spor za montažu ali ima dobar capture...
[ Sirenica @ 26.12.2006. 08:12 ] @
Spor!?!?!?
Odakle takav zakljucak?
Meni radi bar 3 puta brze od 6.5
Kakvu konfiguraciju imas?
[ d4rk3lf @ 08.01.2007. 19:33 ] @
Nova, zimska spica za marketing, koju su trazili na poslu da odradim. I evo, danas nesto sklepah
Kako vam se cini?

DVX 1MB
http://www.mysharefile.com/v/4...rketing_zimski_fin_1_.avi.html

screenshot:
[ Sirenica @ 15.01.2007. 09:36 ] @
Evo kako je moja cerkica cestitala NG svima onima koji gledaju RTV 1 i 2. :):):):):)

http://www.megaupload.com/?d=26M8Z6JH

ili ako ne radi taj, evo sledecihttp://www.yousendit.com/download/mYBrHWE%2Bp3l5TA%3D%3D

[Ovu poruku je menjao Sirenica dana 15.01.2007. u 10:50 GMT+1]
[ hakigor @ 25.01.2007. 15:09 ] @
Evo jedna animacija, kao inspiracija na datu muziku. Rađeno u Flashu.

http://www.labrnja.com/aladin.rar
[ mLAN @ 25.01.2007. 16:06 ] @
Odlično. Pogotovo mi se sviđa scena sa geografskom mapom Crne Gore. Ona daje poseban pečat čitavoj animaciji.
[ Sirenica @ 14.02.2007. 07:26 ] @
evo nesto kratko i jednostavno...:)))


http://www.sendspace.com/file/lpmo7l

[ Misa_exclusive @ 14.02.2007. 08:59 ] @
Mozes li malo objasniti reklamu, mislim da je nisam baš ukapirao. Elem, zašto je kraj nekako odsečen, zbrzan?
[ DellyRiuM @ 14.02.2007. 10:37 ] @
Postovanje kolege :))

na svome sajtu www.grmovi.com.ba nedavno sam poceo da ubacujem male filmice cisto duhovitog karaktera...

Filmovi su totalno amaterski i sve sam ih napravio u Pinnacle-u. Medjutim, kada je jedna hip hop grupa vidjela nas posljednju duhoviti spot,
kontaktirali su me da im napravim amaterski promo music video... Rado sam pristao i nastalo je jedno djelo koje bih volio da ocjenite...

Mnogi mi govore da imam smisla za produkciju, ali bih volio da cujem vase misljenje o ovim zbrzanim amaterskim radovima...

slijede linkovi:

Mirzino Jato - Apsolutno tvoj - http://youtube.com/watch?v=VwZZVJml5O0 - na osnovu ovoga su me kontaktirali :D

Saka & G-Records - Moj zivot - http://youtube.com/watch?v=qFmd4aIg7Jk&mode=user&search= - ovo je njihov promo spot....


ponavljam, sve je pravljeno u pinnacle-u i amaterskim kamerama, snimanje trajalo par sati, a postprodukcija svega 5,6 sati, "iz cuga, bez daha"...

stvarno bih volio da cujem vase misljenje, jer mislim da ozbiljno krenem sa ovim :)

hvala unaprijed i pozdrav svima ;)
[ Misa_exclusive @ 14.02.2007. 11:06 ] @
Evo, učitava se pa ću pogledati.
Mrzim strimovane snimke. Imaš li neki link da ti fajlovi mogu da se DOWNLOADUJU?
[ DellyRiuM @ 14.02.2007. 11:40 ] @
ne zao mi je... samo stream za sada, ali ako bude problem mogu uploadovati...
[ Misa_exclusive @ 14.02.2007. 17:34 ] @
Ok. Pogledao sam i Spot i onaj snimak zezanja Apsolutno moj.
Dakle, kao sto sam napisao, obično zezanje. Veoma je amaterski sa tendencijom da predje u malo napredniji nivo. Podzdravljam entuzijazam i ideju, samo napred!
[ daywalkerzr @ 14.02.2007. 23:29 ] @
Citat:
Misa_exclusive: Imaš li neki link da ti fajlovi mogu da se DOWNLOADUJU?


www.keepvid.com
[ d4rk3lf @ 15.02.2007. 11:16 ] @
I ja mislim da imaš smisla za produkciju, i mislim da bi trebao da nastaviš da se baviš time...

Spot:
Spot kao spot je sasvim dobar i vrši funkciju. Ipak imam zamerku da ti neki kadrovi isuviše dugo traju. Konkretno mislim na kadar u kome njih nekoliko repuju, ne na ulici već u onoj sobi, u onom zatvorenom prostoru. Ubaci više prelaza (poput onog kada duva dim u kameru ili sa farovima automobila). Ubacite obavezno neke ženske. Populacija kojoj je namenjen spot, promeniće kanal ukoliko samo vidi ove "opake" tipove. One bi tu super upale i njima bi mogao da skratiš one duge kadrove.
Nemam ništa protiv toga da kamera stalno cilja u glavnog repera, te da šeće tamo amo, ali se u nekoliko navrata kamera stvarno neprijatno cimne. Bez obzira da li je ovo zezancija, te kadrove treba da sečeš, ili kada ih snimate da ih ponovite.

Apsolutno tvoj:
Dobro, ovo je više kao da ste se snimali mrtvi pijani (a jeste verovatno :) ) na fajrontu neke žurke. Malo toga mi se sviđa ovde. Jednostavno, zezancija nema poentu. Šta mene briga za nekoliko tipova koji pijani ubadaju reči. Malo je kadrova koji vrede, a najgori je definitivno onaj (opet predugački) na stepeništu, kada svi učesnici bezvezno pilje u kameru (što je vrlo loše) i nešto se ubacuju.
Tell you what...
Ovo bih ja uradio kao svojevrsnu parodiju patrijarhalnosti. Sama pesma ima odličan tekst za taj vid glupiranja. Dovedite neku zgodnu drugaricu da usisava i pegla veš bespogovorno (i ne gleda u kameru dok to radi) i neka neko od vas zasedne kao pravi domaćin ispred televizora sa zidarskim pivom u ruci i otkrivenim stomačetom koga češka dok gleda utakmicu.
Genijalan spoj. :)
[ Sirenica @ 15.02.2007. 13:33 ] @
Citat:
Misa_exclusive: Mozes li malo objasniti reklamu, mislim da je nisam baš ukapirao. Elem, zašto je kraj nekako odsečen, zbrzan?U pitanju je firma koja se bavi video produkcijom ( snimanje i montaza ). Reklama je vrlo kratka, a u tom kratkom vremenu trebalo je naglasiti i opisati delatnost kojom se firma bavi... Tisina je namerna, jer bi svaki zvucni efekat ugrozio smisao reklame. Ne znam sta nije razumljivo!? Bercek sedi u bioskopu i gleda film, odusevljen MONTAZOM to i komentarise... Sta tu treba da se objasni!? :)


Onome ko ne razume ovu reklamu ja mu ne mogu pomoci, jer mu fali smisao za kreativnost i humor. ;)

[ Misa_exclusive @ 15.02.2007. 14:45 ] @
Ma shvatam ja reklamu i to da je Berček oduševljen montažom, ali mi upravo taj poslednji deo kad Berček to apsolvira - ODSEČEN. Hvali bar još jedna sekunda. Da nije u pitanju neka greška kada je kompresovano pa je odsečen kraj... nekako mi za taj delić sekunde koji fali deluje odsečeno.
Nadam se da i me razumela?
[ Sirenica @ 16.02.2007. 11:23 ] @
Jesam te razumela, ali meni se ne cini tako. Sta ces, koliko ljudi - toliko i cudi. ;) Stvar licnog dozivljaja i zapazanja. A mozda i jeste u pitanju kompresija...!? Ne znam sta da ti kazem...

Elem, mnogi koji su gledali film "Nacionalna klasa" pa videli ovu reklamu, uglavnom su pozitivno odreagovali i pukli od smeha :))) kao, "dobar fazon"...
[ smradek @ 20.03.2007. 17:30 ] @
http://vids.myspace.com/index....ividual&videoid=1493781917

http://vids.myspace.com/index....ividual&videoid=1670895596

http://vids.myspace.com/index....ividual&videoid=2014093028
[ Hrčak @ 25.03.2007. 21:39 ] @
Pozrav svima!
bavim se video produkcijom vec neko vreme, ali nisam to javno izlagao (uglavnom zato sto su to bile neke privatne teme). Ali iznenada me je spopala zelja za povratnim informacijama pa sam uradio nesto za dva sata, cisto da me neko makar ispljuje ;) Upotrebljena oprema je na tehnickom nivou tostera, pa zato molim za gledanje na drugu stranu po tom pitanju.
U svakom slucaju, hvala :)

http://www.box.net/shared/xlesh82jb2
[ Misa_exclusive @ 14.04.2007. 14:40 ] @
Čeprkajući po kompu i praveći Back Up pre reinstalacije - naišao sam na spot koji sam radio u periodu kada i spot Titanic (koji je bio izložen u ovoj temi), tj. na početku mog bavljenja montažom i u vreme kada mi je znanje o istoj bilo na niskom, početničkom nivou.
Elem, u pitanju je opet spotić za film, i to za Shrek 2. Kao muziku sam izabrao pesmu Sting feat. Cheb mami - Desert rose, koja nema veze nikakve sa gorepomenutim animiranim filmom.
E sad, kako sam ja to sklepao i uklopio, pogledajte ovde.
Komentari dobro došli... Pucajte!
[ Misa_exclusive @ 14.04.2007. 15:07 ] @
@Hrčak: Sad sam skinuo ovaj spot koji si okačio. Kvalitet slike je jako loš
Nisi trebao da kratiš pesmu. Ja na ovo gledam kao na odličnu vežbu za sinhronizaciju Play Back-a i originalnog audio fajla u montaži. U tom slučaju - pristojno uklopljeno.
Što se tiče fotografije snimka - nekako mi je previše tamno. nije to toliko tamna pesma zar ne?
Samo napred! i okači još koji rad.
PS Kojom kamerom je snimano i u kom programu si radio montažu?
[ DellyRiuM @ 26.04.2007. 14:17 ] @
hvala svima na kritikama mojih radova....

nedavno sam napravio jos jedan muzicki post sa hip hop deckima, i poucen vasim kritikama i savjetima,
doslo je do ovoga:

SA Crew - Sarajevski huligani - http://youtube.com/watch?v=agQl--kupGA

You tube dok je svario film, ponovo ga je renderisao, tako da je sada malo desinhronizovan, ali u realnosti je sve ok,
tako vas molim da ne obracate paznju na to, nego na nacin kako je snimljen i montiran...


pozdrav
[ ton_majstor @ 24.05.2007. 21:34 ] @
Evo i ja moje prvo "mače" da ovde okačim...

http://www.mediafire.com/?f5wjsnjd0zl

Radio sam sam sebi reklamu za audio-školicu, pa sam koristio neke tupave slike, delove vizit-karti (Stella, hvala!) itd. Naravno, sve za par sati i potpuno amaterski. Nešto sam prepravio i dokucao nečiju muziku (sram me bilo!), malo ubacio teksta i to je to.

Ceo ovaj trip ne bih kačio ovde da mi u toj televiziji (Stankom) u kojoj sam bio malopre nisu rekli da preferiraju mp4 format (navodno, ne glavi im "toster" sa njim???). Ja sam taj format iz Sony Vegas 7.0d probao da izvezem, kao i wmv, i TOLIKO je to loše i, što je najstrašnije... nije ispoštovan moj "aranžman", nego se izmenio sam način pretapanja i krosfejdovanja unutar spota!

Naravno, izvezeno kao full PAL DV, sve je u redu... ali je 21 sec 80 MB. Momak u montaži je to prebacio u Premiere (1.5) i sve je bilo OK, ali samo sa AVI-jem. Ona dva sam odbacio. Mislim da su "artefakti" kompresije jednostavno prejaki. Koliko god ja to probavao...

Srećom, tu je Vdub MPEG2, pa da vidite šta sam to tamo pustio večeras.

Ne očekujem OVDE, niti je ok... da na ovoj temi pokrenemo raspravu oko kvaliteta renderinga, nego želim da poentiram da sam se u te "moderne" i mobilne formate baš razočarao.

Pozdrav!
[ arvin @ 02.06.2007. 12:11 ] @
pozdrav svima, evo postavio sam neko od mojih radova, koji su "manji" po megabajtima, pa uzivajte...pozdrav

http://www.youtube.com/results...=arvinserbia&search=Search
[ Misa_exclusive @ 14.06.2007. 21:16 ] @
Tonac, dobro si nabacao ove slike na time line :)
Sasvim solidno za početnika (čitaj: stipsa pa nisi hteo da platiš nekog da to odradi) ha ha ha :D
Gde ti pade na pamet da televiziji nosiš kojekakve WMV i slične formate. Samo dolaze u obzir MPEG 2 i DV AVI.
[ mihaylo @ 17.06.2007. 20:30 ] @
Evo ovo sam pravio pre dosta vremena pa da pokažem
:)

http://neparkiraj.googlepages.com/mali.wmv
[ Mister_rap @ 18.06.2007. 19:28 ] @
@mihaylo

Mozda se ovo i nekom svidi ali da si se nesto namucio i nisi vala:)

@DellyRiuM

Muzika mi se ni malo ne dopada. Crno bjeli spot je mogao mnogo bolje da se izvede sa par "standardnih fora".


Ps.
Ljepse bi bilo kad bi postovali linkove ka .avi ili .mpg fajlovima a ne striming video.
[ mihaylo @ 18.06.2007. 22:35 ] @
I nisam se nešto namučio, radeći to sam otkrivao kako šta ide u SonyVegas-u
[ Mister_rap @ 19.06.2007. 17:08 ] @
Ako... bice bolje drugi put!

@ton_majstor

Pogledah i ovaj tvoj avi...
Najveci nedostatak po mom misljenju je los logo i prijatan ali istovremeno iritantan glas (u al sam ovo dobro reko :))
Dakle ideja je po mom licno misljenju OK al je prilicno lose realizovana.
[ Rocket Roll @ 06.07.2007. 13:38 ] @
Par dugih godina, ali konačno je gotovo. Video montaža Ivan Despotović, audio montaža moja malenkost, snimano u Reljinom studiju na Banjici (vocal booth i u njemu lampaški Rode, hey, ima se, može se!). Uživajte.

->Teatar "Vir" 01, prvi deo<-
->Teatar "Vir" 01, drugi deo<-
[ Mister_rap @ 06.07.2007. 13:56 ] @
Rado bih pogledao ali stream nikako ne podnosim.

Ako mozes da okacis fajlove na http://www.mediafire.com/ ili neki sajt toga tipa bilo bi extra :)
[ Misa_exclusive @ 06.07.2007. 14:56 ] @
Da, okači fajlove na net da mogu da se skinu i lepo pogledaju. I okači neku malčice bolju verziju, nemoj mnogo štedeti na megabajtima
Elem, evo videvši ovo, pade mi na pamet da okačim reklamicu koju sam montirao. Moj zadatak je bio da na već gotovu radio reklamu napravim video reklamu. Reklama je rađena expresno, u pola noći
Ne očekujem neke WOW komentare, naravno. Samo sam okačio nešto sveže a radjeno na brzu brzinu, tek toliko da me ne zaboravite na ovoj temi
http://rapidshare.com/files/41355633/Tropico_reklama.wmv.html
PS prilikom renderovanja u WMV zvuk se nešto utripovao.
[ Rocket Roll @ 06.07.2007. 15:31 ] @
Naravno! Dok ne izrenderujem bolju verziju, download sa box.neta (.wmv) je ovde:

->Teatar "Vir" 01, 6,1mb<-
->Teatar "Vir" 02, 6,2mb<-
[ Mister_rap @ 07.07.2007. 12:42 ] @
E ovako...

Dosta je toga odradjeno, ali djeluje veoma ne zanimljivo (meni barem).
Sama prica mi nije dovoljno interesantna...

Sa tehnicke strane tranzicije su mi ok, audio takodje...
Zamjerke... pa mislim da je kamera "trebala vise da govori" ali generalno nije lose.

Ipak nisam u stanju da pogledam citav film jer me zaista nije ni malo "privukao".

Ps.
Miso nisam u stanju da skinem fajl sa rapida (zbog tehnickih problema sa istim sajtom :) )
[ Rocket Roll @ 07.07.2007. 18:27 ] @
Hvala! Očekivao sam mnogo gore kritike... a zamerke su na mestu i za njih sam ja kriv. Stvar je pisana kao audio-drama i uopšte nije "filmična", ali je grupna ideja bila da se izvuče što više u eksperimentalnom filmu, međutim i ne očekujem mnogo više od toga nego da publika barem ne zaspi do zadnjih pet minuta filma, ili tako nešto.

Jedino mi je žao što ostali filmovi koje radimo nemaju ni desetinu tog zvuka - studijski uslovi snimanja su ipak zakon. Zvuk na tim klipovima je osmobitni, a čuje se bolje nego na nekim radio-stanicama... ali mi Relja u svakom slučaju ne bi dozvolio da mikrofon od 1500 evra vucaram po terenu.
[ Mister_rap @ 08.07.2007. 13:16 ] @
Ha ha...

Citat:
ali mi Relja u svakom slučaju ne bi dozvolio da mikrofon od 1500 evra vucaram po terenu.


Ja kad sam prije 2 godine polomio moj od 300e kukao sam nedelju dana :)
[ Misa_exclusive @ 08.07.2007. 16:27 ] @
U medjuvremenu sam i ja pogledao ove experminetalne filmcice i utisak je tu negde kao mister_rap-ov.
Zvuk je ok, ali jeslika ocaj (mislim na ovu kompresovanu varijantu, snimak u punom kvalitetu nisam vuideo, pa ne mogu da sudim).
Imam jedno pitanje: kojom kamerom je snimano?
Sve u svemu, samo napred!!!
[ Rocket Roll @ 08.07.2007. 22:40 ] @
Hvala, puno mi znači... Btw, ako neko ima neki predlog gde bih to mogao da plasiram, neka baci neki post u "Katalog festivala" ili neku takvu temu. Kamera je Samsung VP-W80, Hi8, a onda je to išlo u MPEG-2 preko najnovije Logitech TV kartice... što se muzike tiče tu imam dosta (relativno dobre) opreme, ali imam(o) samo tu kameru (drugar koji radi video nije zaposlen i ne može da ulaže u bolju kameru, a ja sam mogao da se "otvorim" samo za tu karticu).

Pošto ste tako konstruktivno kritični, da vam ponudim korisnu informaciju zauzvrat, mada je možda znate: ArtistSystems su počeli da uvoze Rode VideoMic, hypercardioid ("shotgun mic") kome ne treba fantomsko napajanje (radi na bateriju od 9 volti) i koji košta samo 7 320 din. Kvalitet, kako kažu reviewi, sasvim zadovoljava za tu cenu (ipak je to Rode, makar i jeftini) tako da mislim da bolja budžet varijanta ne postoji na tržištu.Rode VideoMic Homepage
TestBench Review: Rode VideoMic
[ mr.marvin @ 21.07.2007. 18:52 ] @
Zezam se sa kamerom vec dvije godine, a tek od prije 3 mjeseca u mogucnosti sam da nesto od materijala i montiram. Uzgred, mislio sam da je montaza, ako ne jednostavnija, onda makar nesto sto se radi mnogo brze... Meni pocetniku za montiranje zavrsnog videa od 15ak minuta treba 5-6 sati rada.

Ovo ispod je jedna od verzija poglavlja DVD-ja koji pravim za prijatelje... (oko 700 KB)

http://python.users.cg.yu/render/poglavlje2.wmv
[ Rocket Roll @ 29.07.2007. 16:05 ] @
"Oslobađanje", kratki igrani. Muzika i arnažmani Gordan Jović, obrada tona "yours truly", scenario i režija Ivan Despotović i Radmilo Stanić, jezik - engleski, trajanje 2x10 minuta, format - MySpace Video.

->"Oslobađanje", prvi deo<-

->"Oslobađanje", drugi deo<-
[ nemanja g @ 01.08.2007. 09:24 ] @
Razvijam seriju pod imenom "Kaiš crtaći" (kaiš - kratki strip u novinama). Ustvari to su animirani vicevi, zanimljivi teksovi, fore, bajke, basne i zezalice......
Evo primera pa uživajte i dajte komentare!!!! (i pitanja, predloge itd......)

Isus te gleda!

Krastavčići

Kavgadžije

(i forice za mobilne)

fora01

fora02

fora03


[ mr.marvin @ 01.08.2007. 13:13 ] @
@nemanja g

Moja dialup konekcija mi predtsvlja veliki problem na ovom forumu, tako da sam pogledao dio "za telefone", i ovo du komentari na sadrzaj klipova.

Fora01 i nije me nesto impresionirala. Nekako je ocekivano i skroz obicno... nesto fali. Fora03 - to nisam ni ukapirao. Da li je ovo na kraju znak za evro? I zasto bas Karl Orf?

Fora02 mi je bas odlicna :) Lik je odlicno osmisljen i veoma komican, radnja neocekivana. Jedino sto mi se cini da bi metak trebalo da je malo brzi, a vrijeme koje dobijes ubrzavsi ga iskoristiti za malo duzu pripremu za "apciha" :) Ima li naziv, "Alergican na barut"? :D

Bravo, u svakom slucaju.
[ nemanja g @ 01.08.2007. 14:03 ] @
to mr.marvin....

Tnx Marvine na hvalama....
Steta sto nemozes da pogledas viceve jer su ozbiljnije uradjeni od forica - koje se ipak veoma brzo rade (2-3 sata po fori!) za masovno izbacivanje. Njih sam stavio onako usput, a sto se tice konkretnih zamerki evo redom:
Fora01 - ok je mozda zamerka al licno mi je krastavac omiljen jer sa njim mogu svasta da uradim (brzo). Mislim....kratavac sa svojim problemima.... gde ce blesavije ^^
Fora02 - je lepa. U momentu sam se setio forice seo, uradio i cao. Uvopste se nisam baktao njom kolko je mozda zasluzila ali metak jesam namerno stavio usporeniji da bi se videlo sta se desilo kao i reakcija bolesnog pistolja. Nisam zadovoljan kako su mu oci ispale jer sam hteo da ga prestavim kao bolesni pistolj, a da sam imao vremena dodao bi eventualno neki mali oblacic il nesto.. kad kine.
Fora03 - jes blesava i po malo 'bolesna'. Sto Karl Orf? Nema razloga u momentu mi tako doslo.... Fora je da dzin muci jadnog coveculjka dok se cuju horovi u pozadini (koje je dzin namerno pustio da se nebi culo vristanje coveculjka ^^). I da na kraju ga 'obradi' u obliku evra. Forica je smisljena namerno tako da bi mogao slicne stvari da napravim sa istim uslovima: dolar, anarhija, muski, zenski znak, eventualno zodijake itd.

Kazem ti ovo se prodaje kao animacijice za mob. i to tako treba da bude - brzo i debilno ;)

Kad budes mogao pogledaj viceve to je potpuno druga stvar .....
[ djyova @ 23.08.2007. 06:28 ] @
Ako neko nezna, evo kako od vasih radova mozete i da zaradite:

http://www.metacafe.com/producer_rewards/
[ zorg @ 23.08.2007. 15:49 ] @
Evo jedan moj rad, sa 'pocetka karijere', snimljen usput na na jednoj dorcolskoj raskrsnici. Bez scenaria, palo nam na pamet i snimismo mi zajebanciju. Uvece montirali. Bas me zanima dal vam se dopada.
The Bastards.avi 1:49 min
http://rapidshare.com/files/50794392/The_Bastards.avi.html
[ acaglumac @ 19.09.2007. 03:39 ] @
muzicki spot posvecen nasem profesoru iz matematike. sta mislite o njemu?
http://www.youtube.com/watch?v=Cduk8a8aTiM
[ Aleksandar_A @ 03.10.2007. 08:25 ] @
Evo nesto i od mene
http://www.youtube.com/watch?v=u_0tzZs65yM
[ Djordjevlasotince @ 04.10.2007. 22:18 ] @


Znas sta mi se ovde ne dopada... Mislim nije lose uradjeno, ali, ali...

Mislim da bi lepse bilo da si stavio neka lepa efektna, pisana slova i onda pise PRVI PLES, VENCANJE, CRKVA.... itd.

Mnogo bi lepse ispalo. A plus ako te ne mrzi i ako znas da uradis, onda radis neka slova da se sama ispisuju, ili da ih neko pero ispisuje, pa jos uz to ubacis neke Zvezdice i sve je kao na filmu. Radio sam nesto slicno kao i ti, samo kao sto reko pisao sam sta je gde i tako nesto....

pozZ
[ Aleksandar_A @ 05.10.2007. 08:24 ] @
Djordjevlasotince, klip sam okacio radi steadycam dvizenja a ne kao neko posebno dostignuce u montazi. Nije najavna spica, da stavim: PRVI PLES, VENCANJE, CRKVA...
Stavljeno je da se vidi cisto dvizenje, a ne nesto posebno. Pogresio sam sto nisam napisao odma. :o)))
Pozdrav!
[ Djordjevlasotince @ 05.10.2007. 10:01 ] @
Pa nemoj da se ljutis, ja sam samo hteo da kazem kako efektnije i lepse izgleda, ne kazem ja da si ti pocetnik u montazi, da ne znas da montiras i sl. Nemoj odma tako da nastupas...
Hteo sam da kazem ako evo neki korisnici pogledaju taj klip, pa hoceju da kad snimaju neko vencanje-svadbu, naprave nesto slicno da nesto tako urade..... Ako sam te uvredio, izvini...
pozZ
[ Cileinteractiv @ 05.10.2007. 13:44 ] @
@Aleksandar_A Meni to izgleda jako dobro, i kamera i montaza.
[ Aleksandar_A @ 05.10.2007. 14:17 ] @
Djordje, ma brate uzivaj nisi me navredio taman posla, ja sam kriv sto nisam rekao zasto je klip okacen :o))))), to je moj propust ;o)
Izvini ti, ako sam te ja naveo na pogresne zaklucke (ne ljutim se i nisi me navredio).
Na klijente pokazujem malo duzi portfolio, i sa tekstom, i malo drugacija montaza, tako da je ovo samo deocic isecen iz celine.
Narednih dana cu staviti nesto gde dominira montaza.

Cileinteractiv, hvala!
Veliki pozdrav i od mene do vas!
[ Zeleni zub @ 05.10.2007. 16:33 ] @
Razumem da se ljudi toliko svadjaju, ali da se ovoliko izvinjavaju - to nesto nije u redu
;)

Momci imate PLUS za fer-plej !
[ M-84 AB1 @ 07.10.2007. 09:31 ] @
Ovo su pocetak i kraj filma koji smo snimili na pripremama.
Zasto samo pocetak i kraj?
Zato sto (osim velicine, film traje pola sta) samo oni imaju neki montazni rad, dok je sredina ispunjena kolaznim snimcima svega i svaceg sto se desavalo. ;-)
Naravno uzmite u obzir, da smo sve snimali spontano (ipak smo dosli prvenstveno na pripreme).
Smesno je, kad sam ja radio naraciju sa svojim medvedjim glasom, ali sta cu, hehe...
Uglavnom, raji se uvek svidi ali bih voleo da cujem i misljenja ljudi od struke.

;-)


http://rapidshare.com/files/60835316/Pocetak.avi

http://rapidshare.com/files/60837785/Kraj.avi

Pozdrav!

[ Aleksandar_A @ 08.10.2007. 08:41 ] @
Evo jos nesto. Mislim da je interesna montaza. Recite kako vam se dopada.
http://www.youtube.com/watch?v=HtQaVhRPeB4
[ Misa_exclusive @ 08.10.2007. 10:51 ] @
Ovo si ti snimao svadbu stedikemom???
Extra je. Ja inače obočavam stedikem i kadrove snimljene njime.
Jel to tvoj stedikem ili...?
[ Djordjevlasotince @ 08.10.2007. 11:44 ] @
Citat:
Aleksandar_A: Evo jos nesto. Mislim da je interesna montaza. Recite kako vam se dopada.
http://www.youtube.com/watch?v=HtQaVhRPeB4


E ovo mi se bas svidja, u kom programu si radio u AFTER EFFECTS? OK....
Pohvala od mene...
[ Mister_rap @ 08.10.2007. 14:11 ] @
@Aleksandar_A

Sasvim ok, svidja mi se...
[ Aleksandar_A @ 08.10.2007. 15:49 ] @
Citat:
Ovo si ti snimao svadbu stedikemom???
Extra je. Ja inače obočavam stedikem i kadrove snimljene njime.
Jel to tvoj stedikem ili...?


Jeste Milose to je bila druga svadba u Makedoniji snimljena sa steadycam-om.
I stedycam je moj. :o)
[ Aleksandar_A @ 08.10.2007. 15:57 ] @
Djordje, montaza je radjena malo u fotosop, malo u premier, malo after efekt...
[ Aleksandar_A @ 08.10.2007. 16:05 ] @
Zaboravio sam, ima i 3Ds Max. na samom pocetku.
[ Djordjevlasotince @ 08.10.2007. 17:24 ] @
Ono sam video da je u pitanju 3DS Max. Stvarno je lepo uradjeno... Samo nastavi.....
pozZ
[ Misa_exclusive @ 08.10.2007. 21:03 ] @
Imam još neka pitanja:
Kojom kamerom je snimano?
Imaš li neku sliku tog stedikema?
[ Aleksandar_A @ 09.10.2007. 08:11 ] @
Evo mene! ;o)
[ Aleksandar_A @ 09.10.2007. 08:16 ] @
Kamera je Canon, MVX 3i vidoizmenjena, sa sirokougaonik, senilo...
[ Misa_exclusive @ 09.10.2007. 12:01 ] @
Svaka čast!
Ja sam razmišljao kako bi to izgledalo ovde da se snimi svadba stedikemom i došao do zaključka da bi me svi gledali kao da sam nenormalan
Jel ovo neka DIY varijanta?
[ Aleksandar_A @ 09.10.2007. 13:39 ] @
Misa, i mene malo cudno gledaju, i zapitkuju ali sta je tu je. :o)))
Dobro ipak je Skoplje malo veci grad od Leskovca, i ovde gledaju na ovakvih stvari kao prestiz. Tesko se formira cena, jer ima puno koji rade za dzabe i put je trnovit ali ja i moja ekipa smo veliki optimisti.
Ne razumem sta je to DIY varijanta?
[ Misa_exclusive @ 09.10.2007. 20:18 ] @
Bravo za tebe i ekipu! Samo napred.
DIY (Do IT Yourself) - uradi sam varijanta.
[ mr.marvin @ 13.10.2007. 21:40 ] @
@Aleksandar_A
Citat:
Evo jos nesto. Mislim da je interesna montaza. Recite kako vam se dopada.
http://www.youtube.com/watch?v=HtQaVhRPeB4


Nadam se da necu biti partibrejker ako kazem da mi se uopste ne svidja. Prvo, sve je veoma retro, kao da je radjeno vrhunskom amatersom opremom osamdesetih, a ne danasnjice. Zatim, muzicka podloga: onaj instrumental toliko je puta preslusan da je vise dosadan. Matuska proslava mi nikako ne ide uz odabranu muziku... Mada, ovo je jedva 2 minuta i vrlo ne nezahvalno za "ocijenjivanje".

Ovo je misljenje amatera koji iza sebe ima oko 2h montiranog materijala. ;)
[ Aleksandar_A @ 15.10.2007. 08:53 ] @
Marvin, nema problema. Normalno je da ne moze svakom da se dopadne. :o)
[ Aleksandar_A @ 15.10.2007. 08:55 ] @
Evo jos nesto novo. Odavno je snimljeno al sam ga sada okacio. http://www.youtube.com/watch?v=uDg4Pr3oT4I
[ Aleksandar_A @ 15.10.2007. 08:57 ] @
Milose, jeste DIY. :o)
[ Aleksandar_A @ 01.11.2007. 09:35 ] @
Ovo je prva svadba koju sam uradio. Znaci snimanje i montaza.
http://www.youtube.com/watch?v=-wa2I5RpwVM
To je bilo prvo nesto po komercijalno. :)
[ Djordjevlasotince @ 02.11.2007. 12:44 ] @
Znas sta, ovo je odlicno odradjeno....
Svaka cast. Volim kad ljudi, montazeri mesaju nekoliko programa, da bi dosli do SAVRSENE montze....
pozZ
[ Mister_rap @ 02.11.2007. 12:51 ] @
Dosta dobro...
Malo mi se izbor muzike ne dopada ali je ostalo ok!
[ Aleksandar_A @ 03.11.2007. 09:19 ] @
Hvala na lepim recima! Imenjace, muzuku odabiram prema ljudima kojima snimam svadbu, znaci ono sto im se dopada. U poslednje vreme pitam i koja melodija zele da im bude u spici, e ako ne izraze neke posebne zelje tada sam odlucujem sta ce biti muzicka podloga.Ova snimka i montaza datira od skorije vreme. Isto muzucku podlogu su odabrali mladi.
http://www.youtube.com/watch?v=ZPPpFN00pOw
[ Djordjevlasotince @ 03.11.2007. 22:36 ] @
O tome ja govorim, mesanje vise programa. Ovde je koriscen ako se ne varam 3D studio max i premiere. Svaka cast za slova. Jos jedna ideja za sve one koje interesuje montaza.... Stvarno lepo...
pozZ
[ bobansky @ 18.11.2007. 13:57 ] @

Evo naseg malo starijeg showreela(2006):

http://www.total-adv.com/flash/showreel-total-2006.wmv

Novi se trenutno kuva.....nema se vremena.....

pozdrav!!!


[ Aleksandar_A @ 05.12.2007. 12:10 ] @
Evo jos jedan rad. http://www.youtube.com/watch?v=nriVwFOr9Qg
Pozdrav!
[ BrickTop1984 @ 07.12.2007. 10:23 ] @
Već dugi niz dana namjeravam napravit video uradak smjese Enterprisea i TBF-a. Nije Bog zna što, na za prvi uradak zadovoljan sam postignutim.

Pogledajte pa prokomentirajte.

http://uk.youtube.com/watch?v=_gRj-vgE94Y
[ Misa_exclusive @ 07.12.2007. 11:05 ] @
Lepo ste ga odradili. Sjajno. Samo napred!
[ Aleksandar_A @ 05.02.2008. 10:00 ] @
Evo nesto novo. Snimljeno je u parku u Skoplju.

http://www.youtube.com/watch?v=5qiyu3oGTWI

http://www.youtube.com/watch?v=ZvY-sFypAiM

[ Mister_rap @ 05.02.2008. 12:32 ] @
Kamera odlicna, muzika super, montaza takodje!

Ima mozda par sitnih propusta i naravno ovo je demonstracija pa klipovi nisu pretjerano zanimljivi.
Reakcije ljudi u prvom klipu su
[ Cileinteractiv @ 07.02.2008. 17:31 ] @
Kamera je stvarno izvrsna. Sve pohvale i za montazu!
[ Aleksandar_A @ 21.04.2008. 08:11 ] @
Da osvezim malo temu. :))
Evo nesto novo.
U pitanju je muzicki spot.
http://www.youtube.com/watch?v=jiggPxG8guQ
[ Aleksandar_A @ 21.04.2008. 14:39 ] @
Evo jos jedan link. Video portfolio.
http://youtube.com/watch?v=xM12PCoD3vs
[ Aleksandar_A @ 19.06.2008. 13:32 ] @
Reklamica

Dinamicna verzija:
http://www.youtube.com/watch?v=gse7Mj2gFDU

Lagana verzija:
http://www.youtube.com/watch?v=fzkkt-LGS4w

Ima jos jedna verzija isto lagana, vrlo malo izmenjena. I nju cu da zakacim.
Moj favorit je prva.

[Ovu poruku je menjao Aleksandar_A dana 20.06.2008. u 10:21 GMT+1]
[ Djordjevlasotince @ 22.06.2008. 13:28 ] @
Druga je mnogo lagana... :)), ali Steadycam je zakon !
[ Djordjevlasotince @ 22.06.2008. 13:31 ] @
Evo nesto od mene. Napravio sam jednu gresku pri renderu za youtube, ali nije bitno :). U pitanju je to sto mi prelazi preko crnih linija (16:9), ali moze da se sredi :))

http://www.youtube.com/watch?v=nvAwbV9etNo

[ Aleksandar_A @ 02.07.2008. 10:01 ] @
Radio sam reklamu za jednog mog doooobrog prijatelja , pa da je pogledate.
http://www.youtube.com/watch?v=z52dr-Iwqo4
[ Cileinteractiv @ 02.07.2008. 10:55 ] @
Meni je prebudžena i previše ugladjena. Tehnicki je dobro uradjena i vrlo atraktivna ali je to preveliko angazovanje za jedan servis i foto-video studio, no dobro ako je na prijateljskoj osnovi onda prijatelj ima razloga da bude vrlo zadovoljan.
[ Djordjevlasotince @ 02.07.2008. 12:52 ] @
Ja imam samo dve reci: EXTRA i HVALA ti ! :))

Pozdrav !

P.s. sigurno pretpostavljate da je to za mene odradjeno :)))
[ Aleksandar_A @ 02.07.2008. 12:54 ] @
Nema na cemu!
Ovaj forum je zasluzan za mnoooooogo prijateljstva ;)
[ mr.marvin @ 02.07.2008. 14:00 ] @
Citat:
Meni je prebudžena i previše ugladjena. Tehnicki je dobro uradjena i vrlo atraktivna ali je to preveliko angazovanje za jedan servis i foto-video studio, no dobro ako je na prijateljskoj osnovi onda prijatelj ima razloga da bude vrlo zadovoljan.


Ne razumijem tvoj komentar. Šta znači "preveliko angažovanje"? Valjda ako nešto radiš, radiš da valja - pogotovo ako radiš za drugoga i želiš da su ljudi zadovoljni.

Ja nemam dizajnersko oko, ali mi se sviđa reklama. Jedino što bih izbacio jeste onaj "glow" efekat i izabrao malo tamniju kolornu šemu (u biznis stilu).
[ Djordjevlasotince @ 02.07.2008. 14:05 ] @
Pa dobro... mislio je sigurno na sav ovaj 3D i ovo.... Pa je posebno u Premiere... i slicno. Mogla je reklama da se i uradi kao ona prethodna (postoji na Youtube) da bude sve u Premiere ili Vegas, sa malom animacijama i to je. Ovo je vec bas onako PROFI :)

Pozdrav !
[ mr.marvin @ 02.07.2008. 14:07 ] @
Evo nešto i od mene. Prvo malo obješnjenje jer video nije sam za sebe: već duže vremena montiram hrpu materijala koju sam snimio sa prijateljima i osmišljavam kako to da uradim. Nako nekoliko pokušaja učinilo mi se da je ovo najbolje ispalo. Ova scena služi da poveže dvije veće cjeline:

http://www.youtube.com/watch?v=t3JyM3G8eAA


PS
Ima li neko savjet kako slati video na youtube? Ovo je 320x240 WMV ali je ispalo vrlo lošeg kvaliteta kad je video konvertovan na sajtu.
[ mr.marvin @ 02.07.2008. 14:10 ] @
Citat:
Pa dobro... mislio je sigurno na sav ovaj 3D i ovo.... Pa je posebno u Premiere... i slicno. Mogla je reklama da se i uradi kao ona prethodna (postoji na Youtube) da bude sve u Premiere ili Vegas, sa malom animacijama i to je. Ovo je vec bas onako PROFI :)


Razumijem. Mada je očito da je reklama amaterska. Uopšte ne izgleda toliko profi, ako ćemo pravo. Sad, šta je kome profi pitanje je...
[ Djordjevlasotince @ 02.07.2008. 15:15 ] @
Pa dobro, koje elemente bi trebala da sadrzi da bi bila PROFI ? Sta podrazumevas pod PROFI i pod AMATERSKOM ?
Sad, normalno je da se nekom svidja, a nekom ne..... Stvar ukusa...
Pozdrav !
[ mr.marvin @ 02.07.2008. 15:37 ] @
Razlika je u konceptu, načinu realizacije... Razlika je, ukratko - u finansijama.

Reklama izgleda savim korektno za naše lokalne televizije, ali je daleko od profesionalne. Rekao sam da mi se sviđa, zar ne? I da, u pravu si, stvar ukusa.
[ Aleksandar_A @ 02.07.2008. 15:47 ] @
:)
Nije sve u pare. nekad se radi i iz ljubav prema profesiji ;)
I za prijatelja... Nije stvar ni da se pretera. Bice i bolje idemo napred. Mislim da sad kao balkan i nismo nesto mnogo daleko u ovoj oblasti od ostalih. Ja kakve reklame gledam na TV i kakve emisije.... ali OK!

Srdacan pozdrav!
[ Djordjevlasotince @ 02.07.2008. 16:17 ] @
Pa dobro.... Kad kazes profi, mislis da u reklami ima glumaca, da bude kao ona sa karleusom..... ;) za cokoladu, ili za TELENOR :))))
Sve ja to razumem. Sve reklame sto idu na PINK su profi> :). Ali ovde nije postojao neki materijal, ovo, kao sto rece Aca radjeno je sa ljubavjiu prema profesiji. Radjeno je sa gotovim materijalima....
Sad svatam sta su profi :)...:)))

Pozdrav !
[ mr.marvin @ 02.07.2008. 19:40 ] @
U čemu je vaš problm? Da, reklama jeste dobra. I NE, reklama NIJE profi. Znam da je rađena kao usluga, ali to ne znači da treba laskati. Ovaj froum je valjda skoncentrisan na radove. Toliko od mene što se tiče ovoga.
[ Djordjevlasotince @ 02.07.2008. 22:47 ] @
Mma dobro
Opusti se Mr.Marvin. Izvini ako sam te uvredio necim. Ovo je forum, i diskutujemo. Nisam mislio da vredjam, taman posla ! ! !
Niko sad nije zapeo da kaze da je reklama PROFI ! Nije bitna kakva je. Na ovoj temi gledamo neciji RAD, i komentarisemo, ja sam usput onako glupo, bezveze rekao profi, amaterska.. ali to nije bitno. Opet, izvini ako sam te uvredio...
Pozdrav !
[ Cileinteractiv @ 03.07.2008. 10:35 ] @
Citat:
mr.marvin:PS
Ima li neko savjet kako slati video na youtube? Ovo je 320x240 WMV ali je ispalo vrlo lošeg kvaliteta kad je video konvertovan na sajtu.


http://www.elitesecurity.org/t...o-spremiti-avi-file-za-youtube
[ mr.marvin @ 04.07.2008. 10:50 ] @
@Djordjevlasotince

Sve OK :)

@Cileinteractiv

Zahvaljujem :)

Evo istog videa u boljem kvalitetu:
http://www.youtube.com/watch?v=_UORfuG8tTU

PS
Izvinjavam se zbog off-topica.

edit: link.

[Ovu poruku je menjao mr.marvin dana 04.07.2008. u 12:33 GMT+1]
[ bobansky @ 04.07.2008. 15:12 ] @
Reklama BYTE COMPUTERS

Ideja je dobra, malo si zakazao oko realizacije.
Recimo, najveca zamerka je na tipografiji, koja je totalno upropastila reklamu.
Ja bih zamenio font, i stavio bih elegantna BELA slova, milim da bi mnogo bolje legla.......
Takodje, malo bih se poigrao svetlom i refleksijama, da dobijes malo bolji look celokupne reklame.....
[ Aleksandar_A @ 04.07.2008. 15:47 ] @
Sori ipak mi nije maternji jezik. Ne razumem bas ovaj zbor: tipografiji
Slova su vec zamenjena ali me mrzi da kacim i tako izmenjenu. Ali Djordje ce da koristi onu promenjenu varijantu. (sa belim slovima) :))
Pozdrav!
[ Djordjevlasotince @ 04.07.2008. 19:26 ] @
Evo ja cu okaciti i izmenjenu varijantu ! Stvarno, na sta si mislio kad si rekao "Tipografija"?
Pozdrav !
[ Djordjevlasotince @ 04.07.2008. 20:06 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=WvxweHE3zew
[ bobansky @ 05.07.2008. 08:57 ] @
Tipografija - vrsta fonta, oblik fonta......

Inace, i dalje je loshe....a imas i gresku u natpisu - napisao si SNIMANJE SVECENOSTI.......
[ Djordjevlasotince @ 05.07.2008. 21:02 ] @
Mislis da treba da bude neki jaci okvir ? Ja sam tako mislio da Aca odradi, ali on je ponovo stavio "neonsko" :)
Ali ipak je bolje od onog proslog...
Pozdrav !
p.s. Hvala na ukazanoj gresci.
Mozda se to na makedonski kaze svecEnost :)))
Ali cekamo Acu do ponedeljka.... :)
[ Mister_rap @ 06.07.2008. 12:53 ] @
@mr.marvin

Monotono

@Djordjevlasotince

Zamjere za font takodje, meni je nekako previse djecija reklama... sta znam!
[ Aleksandar_A @ 07.07.2008. 09:43 ] @
Hvala za dobronamerne kritike.

Da mi niste rekli za ovo: "SNIMANJE SVECENOSTI" mislio bih da tako treba.
Ajde da i to sredim. ;)
[ Djordjevlasotince @ 08.07.2008. 21:57 ] @
Evo nekih kratkih mojih, da kazem Experimenta.. :):

http://www.youtube.com/watch?v=dY3u6EoxmHQ

Za ovaJ "experiment" znam koje ce biti kritike. Npr kako penkalo ne ide pravilno, ovo ono... ali kao sto kazem, bio je wksperiment :). ALi da ipak cujem kritike :).


Ovo sam se malo igrao :))) simpaticno je... Ima i ovde nekih gresaka, ali popravice se :)
http://www.youtube.com/watch?v=TmvQ0gidl1k

pozz
[ Aleksandar_A @ 29.07.2008. 08:54 ] @
Evo i izmenjenu verziju, po nekim od vasih sugestija.
http://www.youtube.com/watch?v=KEPi9qUh1z4
Lepo je izaslo.
Hvala i pozdrav svima.
[ Pex @ 10.08.2008. 16:24 ] @
Evo i moji prvi pokusaji u montazi! (win movie maker)

http://www.youtube.com/watch?v=SzjFbD5Ylb0

zanemarite kameru (Canon A510 fotoaparat 10fps )
Komentari dobrodoshli!


Interesuje me da li negde ima tutorijala za snimanje video kamerom za pocetnike!
Dobio sam na koriscenje Panasonic NV GS90 pa bi da malo snimam klince na moru!
Dobro bi mi doshao svaki savet za pocetnika u snimanju kamerom za kucne potrebe!

Evo josh jedan klipitj uradjen Canon A510 fotoaparatom http://www.youtube.com/watch?v=9LAJZmdDQUo
Snimano iz jedne ruke dok sam pazio da mi dete ne padne sa rolera..

Poz
[ Misa_exclusive @ 11.08.2008. 00:22 ] @
Lepo je što hoćeš da napreduješ.
za početak, izbegavaj da koristiš zoom u toku snimanja i obrati pažnju na kompoziciju kadra, da nemaš nepotrebnog praznog prostora.
Klipovi su sasvim solidni imajuci u vidu cime je snimano
[ Pex @ 11.08.2008. 07:42 ] @
Hvala za savet kod kompozicije kadra. Obraticu paznju.
Josh neshto:
Vidim da ovaj novi model Panasonic NV GS90 ima Opticku stabilizaciju slike! Koliko sam ja shvatio ona ne narushava kvalitet slike kada se koristi!
Pitanje je da li onda treba tu opciju drzati stalno ukljucenu, kada se snima iz ruke i zashto je uophte iskljucivati? (mozda trosi vishe baterija..?)

I da li je preporucljivo shto manje pomerati kameru, to jest da li treba: prekidati kadar>premestiti kameru>pa nastaviti snimanje (ukapirao sam da treba izbegavati nagla pomeranja kamere...)
[ Aleksandar_A @ 11.08.2008. 09:13 ] @
Opticka stabilizacija slike, ne narusava kvalitet slike, nego naprotiv. Kad bi se radilo o elektronskoj stabilizaciji onda je vec drugo. Elektronska stabilizacija radi na princip kropovanja slike i pomeranje u tom kropu, dok opticka stabilizacija radi na principu pomeranja leca tako da fizicka slika koja dolazi do senzora ostaje ista.
Pozdrav!
[ Aleksandar_A @ 11.08.2008. 09:19 ] @
Nemora da prekidas snimanje kad snimas. Samo gledaj da pokreti budu sto vise lagani, zum isto ako treba da zumiras.... sve da ide glatko.
Za opticku stabilizaciju sory (ja sam te lose shvatio) da ne prepravljam post. :)
Nek ti bude ulkjucena opticka stabilizacija ;)
[ Aleksandar_A @ 25.08.2008. 09:49 ] @
Evo 4 nova klipa, namenski izragjeni za prezentaciju restorana na web sajt.
http://www.youtube.com/watch?v=FrtOJQBXSHI
http://www.youtube.com/watch?v=135JGlU4AR0
http://www.youtube.com/watch?v=r2N-xuX4YlA
http://www.youtube.com/watch?v=fxQFW3-OeJU
[ Djordjevlasotince @ 27.09.2008. 23:40 ] @
Jao... u poslednje vreme samo ja postavljam neke radove :))))
Evo nesto novije, AfterEffects...
Iz dana u noc ! :)
Pozdrav !

http://www.youtube.com/watch?v=IZKbVWZSBDw

p.s. Imam problema sa svetlom, koje se odbija u trotoar, ali to moram potraziti strucni odgovor :)...

Pozdrav !
[ Aleksandar_A @ 28.10.2008. 13:39 ] @
Vencanje. http://www.vimeo.com/2078874
Snimljeno sa 2 kamere, upotrebljen steadycam.
[ Pex @ 21.11.2008. 12:06 ] @
Trenutno experimentisem kako da sto kvalitetnije capture-ujem video sa DV kamere preko USB kablica (nemam fire-wire karticu)
Sad sam video da to Vegas malo bolje uradi nego WMM
Evo moji prvi experimenti : Vegas , Adobe after effect....

http://www.youtube.com/watch?v=Tm7QMrqtL94

[Ovu poruku je menjao Pex dana 21.11.2008. u 14:05 GMT+1]
[ Mister_rap @ 21.11.2008. 12:44 ] @
Prelaz na kraju ne valja!
Ova animacija na pocetku moze da prodje kad su prvi radovi u pitanju...
[ Pex @ 21.11.2008. 13:07 ] @
Evo mog experimenta

http://www.youtube.com/watch?v=Tm7QMrqtL94

Znam da su effect-i ocajni, ali zurio sam da napravim svoju prvu montazu hahaha

[Ovu poruku je menjao Cileinteractiv dana 10.12.2008. u 20:45 GMT+1]
[ Mister_rap @ 21.11.2008. 13:10 ] @
Svega...

Citiracu samog sebe :

Citat:

moze da prodje kad su prvi radovi u pitanju...
[ ERR @ 12.12.2008. 23:14 ] @
Evo jednog spotica...

http://www.youtube.com/watch?v=YugJH1uCRL8
[ Mister_rap @ 12.12.2008. 23:42 ] @
Vrlo dobro...
Jedina zamjerka ide na "konstano podrhtavnje" i misli da se isto moglo malo ublaziti...
[ ERR @ 13.12.2008. 22:26 ] @
^sto bi ga smanjivao kad sam jedva provalio kako se dodaje :P

Salim se, to podrhtavanje je od "efekta stare filmske trake" i nije toliko iritirajuce kada se gleda na normalnoj velicini tj. na tvu.
[ Mister_rap @ 13.12.2008. 23:59 ] @
Znam cime je prouzrokovano al poenta je bila da kazem da efekat nije bas implementiran kako treba, mada sam ja freak za te stvari pa me nemoj shvatiti previse ozbiljno

Meni je postprodukcija uzivanje i nemam pojma koji si alat koristio da bi implementirao "FTE" ali u AE-u treba pet minuta za to sa osnovnim pluginovima dakle bez iceg komercijalnog...

Ajmo napamet jer bi ovako nesto moralo da prodje:

Kompozicija + Crni solid recimo + fractal noise na istom + povecati mu kontrast na 250-300
i brightness recimo -100 -150 u transformu uklonimo uniform scaling
Podesimo scale na 0.5 do 2 i drugi scale na odgovarajucu vrijednost i eto finih tankih linija (valjda )

Iste treba animirati - najednostavnije promjenom offseta u zavisnosti od duzine klipa i inteziteta.
Vola eto dobre osnove... al jos to nije to jel!?

Da malo ublazimo treba nam jos neki solid + fractal noise sa malim opasitijem + rotacija recimo.
I da bi izgledao starije novi Adjustment + tint sa nekom ogovarajucom bojom
Ako treba okvir o5 novi solid koji oblikujemo podesimo sitnice i kraj...

Ps.
Zavisi na kakvom TV-u - Monitoru gledas
[ ERR @ 14.12.2008. 10:01 ] @
Paaa tu si negdje ;)

Nije bitno na kakvom ja monitoru gledam (a gledam :)) vec je bitno na kakvom gleda klijent, a na njegovom se ne drma ni malo ;)

p.s. stvarno se na TVu ne drma toliko i skoro da se ni ne primjeti (taman kako treba). Mozda zbog kompresije, male slike itd. ova verzija na youtubu toliko "jako" podrhtava.

[ Mister_rap @ 14.12.2008. 11:32 ] @
Istina :D

U svakom slucaju kao sto sam ranije rekao vrlo dobar rad...
[ majabi @ 14.12.2008. 16:35 ] @
PReko cega radite ove 3d efekte..?
[ ERR @ 14.12.2008. 18:48 ] @
Koje 3D efekte?
[ Djordjevlasotince @ 14.12.2008. 21:39 ] @
Mozda misli da su ventilatori 3D efekti :D ili modeli :))))

Inace, oni bas dominiraju u spotu, i daju mu neku potporu. Extra lokacija... :)
Super spot
pozdrav !
[ Fac Ut Vivas @ 14.12.2008. 22:34 ] @
Da stvarno, ventilatori su vrhunski.
A i spot je super.
[ ERR @ 15.12.2008. 12:53 ] @
Hvala ljudi ...lokacija je stvarno super... to je u stvari susara za drva u jednoj fabrici za preradu drveta ;) (nema 3D-a ;))

pozz

[Ovu poruku je menjao ERR dana 17.12.2008. u 10:59 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao ERR dana 17.12.2008. u 11:00 GMT+1]
[ Cileinteractiv @ 17.12.2008. 14:39 ] @
Spot je odličan. Još jedna pohvala.
[ ERR @ 17.12.2008. 21:33 ] @
Hvala svima! :)
[ ERR @ 23.12.2008. 18:42 ] @
Mislis ovako nesto... ;)

http://www.trapcode.com/gallery/Fire_flower_h.mov
http://www.trapcode.com/gallery/polar2007_h.mov


[ Djordjevlasotince @ 01.02.2009. 16:26 ] @
http://www.vimeo.com/3039609

Evo ovako nesto...... Ista fora
[ Djordjevlasotince @ 09.02.2009. 08:47 ] @
Evo, ja kao i uvek, zamlacujem se.... :D

http://www.vimeo.com/3136727
[ Pex @ 09.02.2009. 11:40 ] @
Evo dva kucna videa za nasheg zimovanja!


Prvi sam uglavnom ja (amater) snimao, a montirala je moja sestra, da se falimo familiji , a i u zahvalnost instruktoru skijanja koji je ucio mog klinca, pa sam ja mogao malo i sam da skijam!


http://www.youtube.com/watch?v=CxprpkH0rwEDrugi (ja sa porodicom) mi se ucinio zgodnim da ubacim muziku i komentar

http://www.youtube.com/watch?v=Iui_iGMXxkk

[ Djordjevlasotince @ 09.02.2009. 17:05 ] @
Kopaonik.... kopaonik... skijanje... zicara.... sneeeg :D
Pare pare pare ;) Kako se meni skija... pa nemate pojma :)
hehe

Pa dobro, lepo ! Svidja mi se.... Nije "prenabudzeno", kako obicno biva, bas je onako... kulturno ;)

zZ
[ Djordjevlasotince @ 04.03.2009. 18:06 ] @
Evo jednog... da kazemo spotica :). Playback strane pesme... Pokusao sam da improvizujem sto sam vise mogao... Chroma key radjen u ABnormalnim uslovima :), ali eto.... koliko toliko, ispalo je nesto... :S
Radjeno sa:
-Sony HVR HD1000
-Adobe After Effects
-Adobe Premiere Pro


Pozdrav !
Kritikujte ! ! !.

http://www.youtube.com/watch?v=IwztCoCL1Jc

zZ

[Ovu poruku je menjao Misa_exclusive dana 20.05.2009. u 21:19 GMT+1]
[ Djordjevlasotince @ 24.03.2009. 17:40 ] @
http://www.youtube.com/watch?v...9fq5o&feature=channel_page
[ savicsrdjan @ 17.05.2009. 16:43 ] @
http://www.metacafe.com/watch/2779769/invisibility/

http://www.metacafe.com/watch/2795217/run_like_you_are_crazy/

http://www.metacafe.com/watch/2813044/telekinesis/
[ Misa_exclusive @ 20.05.2009. 20:25 ] @
^Zanimljive probe. Samo napred pa primeni efekte u necem konkretnom ;)


Elem, evo da postavim link za neki spotić sa svadbe. Odavno sam ga okačio na YouTube ali evo sad se setio da postavim:

http://www.youtube.com/watch?v..._WyW8&feature=channel_page
[ savicsrdjan @ 21.05.2009. 15:06 ] @
Misa_exclusive hvala...
jos malo da se zavrsi ova skola pa ce da smislimo nesto malo duzi video oko pola sata ne vise...
svidja mi se ovo variranje brzine sto si radio na ovoj svadbi... jer to u after effectu ono time remap ili si radio u drugom programu
[ Djordjevlasotince @ 21.05.2009. 19:27 ] @
To je samo Speed Duration !
Nista ti tu ne treba AfterEFfects

zZ
[ Aleksandar_A @ 23.05.2009. 11:49 ] @
Jedan svadben spotic. :) http://www.youtube.com/watch?v...99eYk&feature=channel_page
[ savicsrdjan @ 23.05.2009. 13:13 ] @
Citat:
Djordjevlasotince: To je samo Speed Duration !
Nista ti tu ne treba AfterEFfects

zZ


ma u redu je to nego preko cega je to odradjeno... sigurno nije radjeno dok je snimao pa trcao i puzio :)
[ Djordjevlasotince @ 23.05.2009. 16:11 ] @
pa.... Sony Vegas.... Samo jedan od programa za montazu....

pozZ
[ Pex @ 30.05.2009. 10:03 ] @
Domaca radinost sa foto-aparatom Canon A510

Milosh Uzumaki & Master-tata production:

http://www.youtube.com/watch?v=OvD7MU5Yp2E[Ovu poruku je menjao Pex dana 30.05.2009. u 15:05 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Pex dana 31.05.2009. u 01:34 GMT+1]
[ savicsrdjan @ 31.05.2009. 00:11 ] @
nisam uopste ukapirao poetnu ovog snimka.... pogledaj ovo kako su likovi uradili http://www.youtube.com/watch?v=6NMcXRDrlcE
[ zorg @ 09.06.2009. 23:05 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=VLCwr6Nqhx8
[ Mister_rap @ 10.06.2009. 01:01 ] @
Simpaticno :0
[ Misa_exclusive @ 10.06.2009. 01:09 ] @
Inace volim parodije i zezanje pa mi se ovaj video jako svidja ;)
Samo napred!
[ savicsrdjan @ 10.06.2009. 14:48 ] @
joj kako sam se lepo nasmejao... svaka cast... skinuo si bera 100%... e ajde molim te kazi mi muzika odakle je... je si je ti sastavljao iz pro scoresa posto mi se cini da ima nekih delova iz tog paketa ili nesto drugo
[ zorg @ 10.06.2009. 22:11 ] @
:)
Muzika je iz soundtrack-a iz Battlestar Galactica, Bear McCreary.
[ Djordjevlasotince @ 30.06.2009. 23:39 ] @
Hehe bas cool :). Svidja mi se.

Evo jedne reklamice od mene... prvi deo...hm...
http://www.youtube.com/watch?v...h8XWg&feature=channel_page
[ djolepiv @ 01.07.2009. 17:11 ] @
5Who - Novo Selo jKra :)
http://vimeo.com/5407163
[ savicsrdjan @ 20.07.2009. 00:29 ] @
buahaaa kakvi ste carevi....
koju kameru koristis ?
evo neke zajbancije od juce http://www.youtube.com/watch?v=Gh189yqIEYk
[ djolepiv @ 20.07.2009. 00:44 ] @
dcr-vx2100e
imas super radova (efekata) :) koja kamera?
[ savicsrdjan @ 20.07.2009. 16:59 ] @
kolko si molim te platio tu kameru... oko 1500e ?
ma ja imam jednu krsinu canon mvx450...
[ Djordjevlasotince @ 20.07.2009. 18:20 ] @
O kakvoj kameri govorite... Ako govorite o VX2100e, kamera se moze naci za 1400 evra...

I razgovarajte o tome na temu digitalne kamere... nemojte ovde da sarate temu...

poz
[ Cileinteractiv @ 23.07.2009. 22:42 ] @
@savicsrdjan pa lepa zezancija i lepa ideja za malo zdravog smeha :)
[ djolepiv @ 31.07.2009. 12:36 ] @
ontopic:
showreel http://www.youtube.com/watch?v=JcTvco8sY98
[ musicmaster @ 31.07.2009. 13:20 ] @
Citat:
Evo jedne reklamice od mene... prvi deo...hm...
http://www.youtube.com/watch?v...h8XWg&feature=channel_page


Đorđe, ovo je vizuelno mnogo lepo.
I like it.
[ Djordjevlasotince @ 31.07.2009. 14:08 ] @
Evo je cela.... A prvi deo (ovaj metal) sam malo maznuo ideju :)))). (iskreno :D )

http://www.youtube.com/watch?v...h8XWg&feature=channel_page
[ savicsrdjan @ 31.07.2009. 14:19 ] @
djole ko je spiker za reklamu
[ djolepiv @ 31.07.2009. 14:40 ] @
komp :)
textaloud program
imas i online text to speech varijante: http://www.research.att.com/~ttsweb/tts/demo.php
[ Djordjevlasotince @ 31.07.2009. 18:40 ] @
Audio je radio neki iz radija... Nznm stvarno ! Moguce i da je neko sa ovog foruma pa da mi kaze Ko je radio :D
[ bobansky @ 31.07.2009. 19:48 ] @
Evo i nesto iz nase produkcije.

Total adv Showreel 2009

[ Djordjevlasotince @ 31.07.2009. 20:39 ] @
Coool :)
[ Djordjevlasotince @ 07.09.2009. 19:30 ] @
Evo jedan filmic u najavi :-D.... Igramo se malo ;)

http://www.youtube.com/watch?v...vvLsw&feature=channel_page

zZ

[Ovu poruku je menjao Djordjevlasotince dana 07.09.2009. u 21:57 GMT+1]
[ Mister_rap @ 07.09.2009. 21:17 ] @
Eto nisam komentarisao neko vreme...

@Pivnicki

Odlicno, spot imajuci u vidu budzet zaista odlican...

@bobansky

Totalno pro, koliko ljudi ucestvuje u realizaciji!?

@savicsrdjan

Dobro je samo efekat moze jos bolje (neke korekcijice u partu 2)

@Djole

Sto se tice reklame gledao ranije, nije tragicno pocetak je ispao odlican ali si je razvodnio na kraju.

Ovaj film (poslednje sto si stavio) ima par sitnih propusta ali u svakom slucaju rekao sam ti i ranije ogroman ali ogroman napredak, samo nastavi...
[ Djordjevlasotince @ 07.09.2009. 22:27 ] @
Hvala Aco... Trudicu se da sto vise napredujem :)))))
A uz vas to ne moze da omane... ;)

PozZ !
[ Djordjevlasotince @ 19.09.2009. 22:44 ] @
Evo, konacno :))))).
Evo postera :A evo i filma. Film sam stavio iz 2 dela na youtube. Eto, iz nekog mog gledanja, gledanja drugih ljudi, kolega, prijatelja, zakljucio sam da imam na pocetku suvisan deo (sto je reko Aca turisticku reklamu, il kako vec ;-) ), ili predugo traji.
Takodje, zadnju scenu smo planirali da snimimo opet, ali, glumac se oshishao xDD. Tako da je ostala ovakva kakva je, ali.... Ja sam zadovoljan i ovim ;-).

part1:
http://www.youtube.com/watch?v=5J7xwOGFCfs

part2:
http://www.youtube.com/watch?v=KIWowQeGG54

Pozdrav, Djole !

p.s. Po posteru i traileru, od filma se mnogo vise ocekuje xD hehe
Jednostavno, igrali smo se filma ;)))))


[Ovu poruku je menjao Djordjevlasotince dana 20.09.2009. u 00:01 GMT+1]
[ djyova @ 02.10.2009. 14:42 ] @
Mala montazica u Vegas-u. Nista narocito ali eto.Bar je aktuelno ako nista drugo :))
[ savicsrdjan @ 08.10.2009. 17:02 ] @
evo nasli smo neki stari nokia tel pa da ga isprobamo izdrzljivost... :D

http://www.youtube.com/watch?v=p8nO8CFUhhk
[ Djordjevlasotince @ 26.10.2009. 17:44 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=DIKiN7APWA8
[ Mister_rap @ 27.10.2009. 21:55 ] @
Pozdrav ljudi,


@Djordje

Citat:

(sto je reko Aca turisticku reklamu, il kako vec ;-) )


Nisam komentarisao jer si jelte komentare dobio preko gtalk-a ali sve u svemu to je skroz pristojan filmcic imajuci u vidu tvoje i godine aktera.

Ovo sto si poslednje postavio je pa sad, daleko od idealnog znas i sam ali je way to go, fale ti finese i to ce biti to. Kod ovakvih stvari masina zna da bude od presudne vaznosti tako da... :D


@djyova

Ja gotivim ovakve stvari premda je ovo prilicno kratko i u neku ruku monotono, bolje da si se bacio na pravljenje spota za doticnu stvar...
Moje misljenje da je rejting na tjubu - realan :D


@savicsrdjan

10-tka za ideju, kamera nije bas idealna a i moglo je da se napravi zanimljivih specijalnih efekata u ovom klipu, sve u svemu svidja mi se iz ugla gledaoca.
Cim odgledas klip a nije ti dosadan i ne gledas koliko traje onda znas da je ok :P
[ savicsrdjan @ 29.10.2009. 16:09 ] @
mali off ali je klip stava i vezan za video produkciju :))))
mozda se ovi malo stariji i prepoznaju :)))) sala naravno lol

http://www.youtube.com/watch?v...WM&feature=player_embedded
[ savicsrdjan @ 02.11.2009. 17:14 ] @
Citat:
Mister_rap: Pozdrav ljudi,


@savicsrdjan

10-tka za ideju, kamera nije bas idealna a i moglo je da se napravi zanimljivih specijalnih efekata u ovom klipu, sve u svemu svidja mi se iz ugla gledaoca.
Cim odgledas klip a nije ti dosadan i ne gledas koliko traje onda znas da je ok :P


lol ja sam tek sad video kom..... za bolju kameru se nema para trenutno.. :)))) ... a nzm sta bi mogo jos od effecta meni deluje dovoljno sto sam "oziveo" telefon :))))
[ Djordjevlasotince @ 06.11.2009. 23:42 ] @
Srdjane, kad se kaze kamera nije bas "idealna" ne mora da se misli na kvalitet, tj vrstu kamere, vec kako je kamera koriscena tokom snimanja :)))....
Mislim da je na to mislio MrRap.... Posto sam primetio da se malo drmusa :) Al dobro ;)

Evo jedna reklamica...

http://www.youtube.com/watch?v=o3FhJ3_D1GM
[ savicsrdjan @ 07.11.2009. 12:15 ] @
ma to je bre tako namerno isplanirano da bude sto realnije.... osmislio sam ja i jos jedan veoma dobra i efikasan nacin da napravim od snimka koji je sa stativa da izgleda kao da je snimao narkos dok krizira pa mu se tresu ruke :))) ovako nesto http://www.youtube.com/watch?v=RjjkHJUofRU
e nije losa ova reklama... ima dosta zanimljivih effekata.. :))
[ Mister_rap @ 07.11.2009. 13:47 ] @
@srdjan

Odnosilo se na uprao ovo sto je Djordje rekao.
Ako ti je poenta bila da bude sto realnije onda se po mom misljenju (u neku ruku) gubi smisao klipa, a i meni licno shaking camera uzasno ide na zivce :D

@Djordje

Pristojna reklama, al kao sto sam ti rekao ranije text u postpordukciji je magija :)
Jer u svakoj reklami imamo text i njegova moc je ogromna zapravo.

http://www.digitaljuice.com/ ima odlicne tutorijale na ovu temu!
[ Djordjevlasotince @ 07.11.2009. 14:25 ] @
E, to mi je trebalo :).... Hvala !

[ savicsrdjan @ 11.11.2009. 02:08 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=ZjH67G3nMkY

[Ovu poruku je menjao savicsrdjan dana 11.11.2009. u 14:24 GMT+1]
[ Djordjevlasotince @ 11.11.2009. 12:01 ] @
E, a ostao ti odsjaj u orman ;).... hehe... I to je moglo da se sredi ;-) (mnogo sitnicarim...xD)

Sve u svemu, cool..... interesantno :)

zZ

[Ovu poruku je menjao Djordjevlasotince dana 11.11.2009. u 13:50 GMT+1]
[ savicsrdjan @ 11.11.2009. 13:25 ] @
ma nisi ti to dobro video :)))))) ... gledaj ponovo pa che vidis da nema... :)))
[ Djordjevlasotince @ 11.11.2009. 14:08 ] @
Hahaha... Pa nije lepo da me pravis na budalu :D
Salim se... ;)

Ae pa se javljam kad ti nadjem jos zamerki :D
[ savicsrdjan @ 11.11.2009. 14:49 ] @
ma ne pravim te ja ti sam ispadnes :D... sala :)))
jeste bio je odsjaj ali jbg bio sam previse umoran da ga uopste vidim a kamoli ispravim tad... evo sad je ok :)))
zz
[ Djordjevlasotince @ 11.11.2009. 14:51 ] @
Ok..... Mogao si mozda malo da ubacis Wiggle, ovo ono, da upotpunis dozivljaj..... I malo CC.
A sad si i muziku ubacio :))))


zZ
[ savicsrdjan @ 11.11.2009. 15:01 ] @
ne koristim wiggle.... nasao sam x puta bolje resenje i koje deluje realnije od wiggle.... i mislim da je ovaj color corection bio sasvim dovoljan... :)))
[ Mister_rap @ 11.11.2009. 15:21 ] @
Sve jedno, vrlo dobro !
[ savicsrdjan @ 13.11.2009. 02:20 ] @
a bitno je da ne stajemo :))))

http://www.youtube.com/watch?v=aBlpD93XtV0
[ Misa_exclusive @ 06.12.2009. 17:51 ] @
Evo jedan making of od mene:
http://www.youtube.com/watch?v=6C0ciXPIWkc
[ Djordjevlasotince @ 14.12.2009. 18:27 ] @
pa prikazuje mi sve neki text, html i to, moguce da je do mene........ Tek sam sad vidim text, ali jos uvek sa smetnjama.....

Hvala na komentaru ! I ja sam inace igrac, kadet :), utakmicu je snimao neko iz publike tako da je drmusavo, sitno snimljeno pa sam nesto pokusao kasnije ali nije to to.... Za nesto atraktivnije trebalo bi snimiti nesto iz vise uglova, krupne kadrove, sto kazes da privuce paznju....
Svetlo, sve je snimljeno na 2 na 3 u mom mini studiju, medjutim nisam neki majstor sto se tice svetla.... :)

Hvala na sugestijama i savetima !

POzZ
[ savicsrdjan @ 14.12.2009. 23:47 ] @
AEBattle... sam naziv kaze... slucajno me lik pozvao i reko kao nacice jos jednog lika on i pravimo intro (ili neku animaciju) i vi glasate ko je bolji u komentarima... pa evo... ja sam ovaj prvi TERMIPRCATOR... inace ne volim ja te introe i to jer sam jako slab sa idejama pa mi i ne ide bas.. al evo decko me vec dva puta pozivao prvi put sam odbio jer je bila neka glupa tema...

http://www.youtube.com/watch?v=XLYLlZSslEk
[ Djordjevlasotince @ 23.12.2009. 15:39 ] @
Zeljko Joksimovic - Ljubavi; Animacija lyrica pesme.... :)
Kritike, saveti dobrodosli....

http://www.youtube.com/watch?v=5gXdLT2vxnI
[ Aleksandar_A @ 14.01.2010. 15:45 ] @
Ovo je snimljeno sa Canon XH A1S i WD-H72. Rasveta je cisto ambijentalna i nisam koristio svetlo jer mi je odkazalo. :)))
http://www.youtube.com/watch?v=0ZDfcmUz3fs
[ Djordjevlasotince @ 15.01.2010. 13:39 ] @
Uf..... :)
Slika je ok....
Da pocnem prvo od ove spice, uvoda ovog.... Kic je. Ova pink boja... Popravi to, molim te :). Lepse je to na onim starijim spoticima.

-Aco, kao sto sam ti do sad davao svoje misljenje, mislim da tu fali dinamike, u vecini tvojih spotica.... Previse mi se to oduzava, pomalo dosadjuje.... Sve ce se to videti kasnije dok gledaju dvd. Recimo kad potpisuju mladenci kod maticara, kadar traji 7-8 sekunde, dok bi po mom misljenju bilo dovoljno 3-4.
-Takodje, mislim da imas previse ovih CROSS tranzicija, sto bi mogao da zamenjujes sa obicnim rezovima (na takt), naravno da snimas vise kadrova ovo ono, znas vec...
- izbegavaj malo zoomove ;).

Naravno da se neces uvrediti i da ovo govorim dobronamerno !

To je neko moje misljenje, naravno, opet, stvar ukusa ;)

PozZ!!! Srecno sa novom kamerom ! :)[ Aleksandar_A @ 15.01.2010. 13:51 ] @
Ma nema problema. Stvar ukusa. Ne zameram ;)
Hvala ti puno!
[ djyova @ 17.01.2010. 09:18 ] @
Beogradski Sindikat - Na Bojnom Polju[Ovu poruku je menjao Mister_rap dana 27.01.2010. u 18:30 GMT+1]
[ Djordjevlasotince @ 18.01.2010. 13:35 ] @
Jedan playback spotic by Djordjevlasotince & Exclusive :)

http://www.youtube.com/watch?v=OLRS1OzIVD8
[ djyova @ 25.01.2010. 04:11 ] @
Jedno pitanje...

Ima li neka fora sto postavljate samo link od YouTube videa, ili cisto onako? Ako je takav obicaj na ovoj temi, da sledeci put i ja tako postavim...
[ Djordjevlasotince @ 25.01.2010. 23:26 ] @
Pa sta treba da uradimo posebno ?????
[ djyova @ 26.01.2010. 00:58 ] @
Ma cisto pitam... Nisam mislio nista lose. Zar nije bolje i lepse onako kad se vidi i player?

P.S. Inace ekstra ti je spotic. Ja se jednostavno demoralisem kad vidim kako vi ljudi radite materijale...
[ Djordjevlasotince @ 26.01.2010. 11:17 ] @
Ma nije nikakva fora :)))). Ni ja ne mislim nista lose, jednostavno, moze i tako i tako :). Nema pravila.... Moderator bi mogao to da prepravi ;)
Hvala !

PozZ
[ Mister_rap @ 27.01.2010. 17:32 ] @
@djyova

Mislim da je pametnije staviti link, samo ko hoce da pogleda videce :)
Jer da u svakoj poruci imamo youtube player bilo bi po malo ne pregledno i ne sjajno za ucitavanje.

Ali kako ljudi uglavnom stavljaju linkove nema potrebe da menjas svoje formatiranje poruka na ovoj temi.
[ Mister_rap @ 27.01.2010. 17:52 ] @
E sad nazad na temu, nije me dugo bilo pa komentari malo kasne...

Enivej:

@Aleksandar_A

Intro ti je blago receno katastrofalan, ali montaza odlicna kao i izbor muzike, moj savet posveti malo paznje post produkciji :)

@savicsrdjan

Takmicenja su zanimljiva i samo plus ako imas vremena to je plus. A verovo ili ne na intro/outro kad se bavis pp-om uzimas najvise para.
Meni je ideja drugog takmicara bila bolja znacajno ali je tvoja realizacija bolja i naprednija, svidja mi se i font je dobar!

@djyova

Ti pravis video za masu tako da su ti pregledi na yt-u verovatno jaca strana.
Sve u svemu ovde je montaza odlicna!!!


@Djole

Nikako da povezes ono sto ti pricam sa fontove, sinhronizacija odlicna, efekti cool, ali mi font narusi sve to :(
Igraj se sa tim vec sam ti rekao da je to fakticki najmocnije oruzje :P

@Djole i Misa

WAU :D
Po prvi put u zivotu da odslusam neki song u kompletu od ovog autora.
Kamera i montaza odlicna, jedino ne znam da li je pri kraju YT lagova ili ima neki lag kod vas :P
Post produkcija umerena, taman mozda je moglo cak i manje ali sve u svemu isto odlicna.
Spot bi bez problema mogao da se proda za par hiljada i svako da bi mogao da se vrti po TV stanicama.

Sve u svemu super posao, sta drugo da vam kazem :)
[ Djordjevlasotince @ 27.01.2010. 18:22 ] @
Heh... Svi mi kazu to za fontove :))).

Pa nznm na koje lagove mislis...... :).
Hvala puno na lepim komentarima. Spot smo radili totalno neorganizovano, sat vremena je dogovoreno snimanje pre pocetka, tako da ne zamere ljudi sto nema neke price i slicno, ali ja sam zadovoljan :))). Snimali smo iz razonode a i cisto da vidimo dal nesto mozemo (umemo) da uradimo.....
Nznm sta da kazem.... Nek me Misha dopuni :D

PozZ !

p.s. Evo ga i VIMEO 720p
http://vimeo.com/8817063

[Ovu poruku je menjao Djordjevlasotince dana 27.01.2010. u 19:37 GMT+1]
[ djyova @ 12.02.2010. 02:33 ] @
Vredi pogledati. Kratko a efektno! Mozda neko dobije neku ideju za nesto slicno...Unapred se izvinjavam ako se smeju postavljati samo licni radovi.
[ savicsrdjan @ 25.02.2010. 19:14 ] @
check it out... youtube je kriv za los kvalitet, kod mene je kristalna slika,

http://www.youtube.com/watch?v=jQ8oZHDrdt0
[ djyova @ 08.03.2010. 00:57 ] @
Moj poslednji rad:

http://www.youtube.com/watch?v=14Gx2ODbHYU
[ savicsrdjan @ 10.03.2010. 14:22 ] @
re-uplodovan zbog gramatickih gresaka :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=m9-BfpcV0AM
[ Djordjevlasotince @ 18.03.2010. 13:25 ] @
Jedan novi rad.... Ako mogu da ga nazovem.........kratkometrazni film

http://www.youtube.com/watch?v=sk_SpvPY_cw

Scenario: Aleksandra Ignjatovic
Kamera, montaza, post produkcija.....: Djordje Stojiljkovic (ja)
Glumci: Ivana Stojicic, Danijela Stojicic, Nikola Stojanovic, Marko Milosavljevic;

Pozdrav !
[ savicsrdjan @ 18.03.2010. 14:36 ] @
vr' :)
[ Aleksandar_A @ 24.03.2010. 13:09 ] @
Film je odlican. Meni se veoma dopada.
Bravo Gjole!

Evo jedan novi rad. http://vimeo.com/10400908
Od opreme, Canon XH A1S, stativ Benro, i steadycam.
[ Djordjevlasotince @ 24.03.2010. 16:04 ] @
Hvala Aco.....

E super je ovo... Svidja mi se i montaza i kamera..... Super si odradio ;-)

E, samo imam nekoliko zamerki.....
- Prvo nervira me malo sto se steady vidi u odsjaju na klaviru :)))....
- Ovi outdoor kadrovi, sto si snimao u parku,mnogo su mi nekako prosti :S, mora to malo da bude nauobicajeno, raznovrsnije.....
Takodje mislim da opet preteravas sa ZOOM OUT a ima bogami tu i tamo i IN-a :). Isto, kod zoom out-a imas neke nagle trzaje zooma...

E o ovome ti govorim, svidja mi se deo kod lokomotive, svidja mi se to sto si je prikazao kroz nekoliko (2 cini mi se) kadra al opet sam tu ocekivao jos koji rez i neki novi kadar.... Onda tu mi je upalo u oko ovo "OPASNO PO ZIVOT", trebao si da ga izbegnes u ovako klasicnom spotu :)))).

E, ja bi na sve ovo uradio neku kolor korekciju, nabudzio malo boje, da sve izgleda jos elegantnije ;-)

Raspisah se :)))). Samo nastavi ! !

Pozdrav !
[ sinabl @ 29.03.2010. 18:14 ] @
Prvi ispitni film na Akademiji Umjetnosti u Banja Luci!

Razmisli
[ savicsrdjan @ 29.03.2010. 21:22 ] @
iskreno po meni je ovaj video smor zivi.. bez ijedne reci progovorene, bez muzike, zvuk je prepun suma ali to je do kamere, svejedno moglo je barem da se izbegne onaj nagli prelaz iz jednog kadra u drugi, da se malo faduje i to. Prica mi deluje kao da ima neku dubokoumnu misao mada sam je ja tesko skontao. e a ono sto mi se svidja to je kamera.. bilo je nekih smor kadrova ali bili su i oni bas pravi filmski, za to svaka cast odusevilo me par snimaka pogotovu oni na stanici, da li je koriscen stedicam ili ne,ja ne znam ali deluje kao da je, ali stvarno ti kadrovi su me bas odusevili.
pogledao sam i ostale radove koje si radio. stvarno svaka cast za kadrove, imas slifa za to i to ti ide, lepo pozicioniras subjekat i sve ostalo sto ide uz to.Samo nastavi tako.
malo sam se raspisao ;) pozz
[ sinabl @ 29.03.2010. 21:55 ] @
Hvala na komentaru... Na ove režijske djelove posla neću da odgovaram! Al' što se tiče kamere, scene u stanu su po meni prilčno loše, prije svega zbog vijelih zidova a potom malog broja kadrova... Kako svjetlo još nismo radili nisam se htio puno igrati tako da sam snimio čisto da bude korektno! A na stanici sam sve radio sa far kolicima, nije korišten stedy... Eto toliko, ukratko...
I da, hvala za pregled ostalih radova i komentara... Biće toga još, nadam se sve kvalitetnijeg, tek sam na početku ;)

Pozdrav
[ Djordjevlasotince @ 30.03.2010. 13:31 ] @
Pa pazi, meni nije bio toliki smor kao sto pojedini umeju da budu :). Ok je, s tim sto sta je radio Petar Avlijas......?>? Ovaj shum i grub zvucni prelaz izmedju kadrova ubijaju sve ovo...... Ova cross tranzicija na 4:53 mi je totalno pogresna, tu je trebao da ide obican rz....... Mozda gresim.....

Takodje ovaj kadar od 0:22 do 1:20.... mnogo je smor..... Ili je trebalo da se skrati ova "akcija" ili da se opet umesa neki novi kadar.... Opet mozda gresim :D

Ovaj titl-naslov RAZMISLI uf.... skroz mi je bzvz.....

Na stanici jesu napravljeni najlepsi kadrovi, bas imaju neki filmski shmek.... Kolorit mi se takodje svidja.....

Ne znam sta vise da pisem :)))))

Pozdrav !
[ djyova @ 28.04.2010. 10:25 ] @
Promo montažica za poslednju sezonu serije LOST:
[ Aleksandar_A @ 18.05.2010. 16:01 ] @
Evo jedan RAP (REP) spot. Snimatelj, montaza, steadycam i svetlo: moje a postprodukcija (hroma i efekti) Djordje Stojilkovic.
http://vimeo.com/11836335
Moze da se kaze da je zajednicki projekat.

Hvala Djoletu!
[ dreadknight @ 20.05.2010. 20:39 ] @Dva trailera za dva moja dokumentarna filma o staroslovenskoj istoriji i verovanjima, kao i ostacima sacuvanih do danas poput slava, spaljivanja Badnjaka, daća i sl.
Ako neko zna za neku televiziju gde bi zeleli ovo da puste slobodno nek mi se javi. Vise informacija o filmu mozete videti na www.starisloveni.com/Film.html
[ savicsrdjan @ 22.05.2010. 23:13 ] @
valjda ce jednog dana i ovaj forum da se probudi... ajmo deco :D

evo novo

http://www.youtube.com/watch?v=THH8knRVrvo
[ Djordjevlasotince @ 31.05.2010. 13:49 ] @
Ovaj ES video forum bas zamrtveo... :(...

Al uprkos tome, ja cu staviti jos jedan RAP spot :)))
Naravno kao i uvek komentari, kritike, saveti.. bla bla sve dobrodoslo ! :)

http://vimeo.com/12165971

PozZ !
[ savicsrdjan @ 31.05.2010. 21:06 ] @
nema nista djole bas umro forum, jedino ja i ti nesto raduckamo :) e treba i ja da pocnem da snimam neki test-spot ali ova skola me ubi...
culi smo se vec, znas da je extra...
samo taj tripod, cuda cini, da ga stavis da snima toranj u pizi , toranj se ne bi zvao Krivi :) :):)
[ djyova @ 31.05.2010. 22:13 ] @
Radi se svasta, ali u skladu sa mogucnostima. Ja opremu nemam, pa mi ostaje samo montaza...
[ sinabl @ 15.07.2010. 08:59 ] @
Photo shooting - Wedding dresses

http://www.youtube.com/watch?v=kVbY8c8kRhs

Evo poslednje što sam radio... Čisto bih volio da čujem komentare!
[ Stranger2 @ 18.07.2010. 03:48 ] @
Citat:
Photo shooting - Wedding dresses

http://www.youtube.com/watch?v=kVbY8c8kRhs

Evo poslednje što sam radio... Čisto bih volio da čujem komentare!

Ok je samo se primeti da se kamera drma, ali to nije tvoja greska vec je takva oprema. Zapazio sam i da je par puta zadnjica u kadru, ne znam da li ima potrebe za tim (ukoliko video ima ozbiljnu namenu).
[ djyova @ 18.07.2010. 18:36 ] @
Po meni video ok deluje. A to sa "drmanjem" kamere po meni nije nista posebno lose, jer ako ste primetili u serijama i filmovima novije produkcije, trend je da se ubacije bas to "drmanje" kada su kadrovi u nivou ociju. Verovatno da bi se stekao utisak kao da je snimano "iz ruke", odnosno da steknete utisak kao da ste bas vi ravnopravni akter u samom filmu, koji posmatra scenu iz prvog lica. Do duse pokreti su vise mehanicki, ali je efekat ok. Na primer dosta tog efekta ima u seriji "Nip Tak".
[ 3way @ 18.07.2010. 20:04 ] @
Novije produkcije?
To je prisutno jos od 92-3 godine, ako ne i ranije...
[ djyova @ 18.07.2010. 20:13 ] @
Citat:
3way: Novije produkcije?
To je prisutno jos od 92-3 godine, ako ne i ranije...


Naravno, ali se ranije koristilo u mnogo manjoj meri nego sada.
[ sinabl @ 19.07.2010. 09:04 ] @
Upravo sam to htio reći... Većina kadrova je snimljena na tele objektivu iz ruke upravo zbog tog efekta! A što se tiče zadnjice, ili da budem precizniji, guzice, vidi se u dva kadra a samo je jednom akcentovana dok je u prvom kadru akcenat na vezovima haljine! Tako da mislim da to nije neki problem... Hvala na komentarima, i naravno da se kamera "sa ramena" počela koristiti mnogo ranije!

Ali sjetite se samo serije Vratiće se rode, koja je 90% rađena teleo bjektiv sa ramena... ;)

Pozdrav
[ 3way @ 19.07.2010. 09:06 ] @
Citat:
djyova: Naravno, ali se ranije koristilo u mnogo manjoj meri nego sada.


Mozda je tako trebalo i da ostane :):)
Vidjam sada neke serije i filmove koje jedva da mogu da se gledaju koliko se sve ljulja i cima na sve strane...
[ sinabl @ 19.07.2010. 09:16 ] @
Vjeruj da to nije slučajno, i da vjerovatno prati priču. I ako se previše "drma", urađeno je tako iz razlog baš da tebe nervira... Pogotovo u ozbiljnim produkcijama i velikim projektima i umjetnicima, pokret kamere je apsolutno opravdan!
[ 3way @ 19.07.2010. 09:21 ] @
Naravno, uzeo sam to u obzir.
Ovde se radi o nekim bezveze serijama (ne bih im znao imena, vrte se po raznim kanalima), gde je zbog toga skoro potpuno nemoguce pratiti sta se desava.
Da ne govorim o tome da ga guraju i gde treba i gde ne treba.
[ djyova @ 19.07.2010. 22:28 ] @
Ne bih bas rekao da su sve bezvezne. Na primer opet ona koju sam pomenuo gde ima dosta tog efekta ima ocenu na IMDb 8.4/10 od preko 15000 glasova.

http://www.imdb.com/title/tt0361217/
[ Stranger2 @ 20.07.2010. 16:10 ] @
Citat:
Ne bih bas rekao da su sve bezvezne. Na primer opet ona koju sam pomenuo gde ima dosta tog efekta ima ocenu na IMDb 8.4/10 od preko 15000 glasova.

http://www.imdb.com/title/tt0361217/

Odgledao sam celu Nip/Tuck seriju. Savrseno snimljena. Zapravo efekta vibracije kamere se ne secam ali to je zato sto je krajnji rezulatat tako dobar da se toliko uzivis u radnju da ne mozes da se fokusiras na kritiku i da zapazas sta tu radi kamerman, reziser...
Po mom misljenju to i jeste kranji cilj rezisera da postigno bas to. Znaci ne da gledaoc primeti "hej kamera se drma, nervira me" nego "ja sam uvucen u film i ne znam za spoljni svet".

Los primer je recimo film Domino http://www.imdb.com/title/tt0421054/. Iako je zanimljiv u mnogim scenama koje inace nisu napete unosi dosta neke nervoze koja ne odgovara tim scenama.

Citat:
Upravo sam to htio reći... Većina kadrova je snimljena na tele objektivu iz ruke upravo zbog tog efekta!

Ja sam hteo skrenuti paznju na ovo sto sam iznad napisao. To drmanje sam primetio ne kao deo dozivljaja vec kao smetnju. Znaci ja sam video doziveo kao reklamu za fotografa i koji prikazuje njegov rad. A onda sam u odredjenim scenama primetio drmanje koje mi je skrenulo paznju na kamermana koji to snima, a posto on nije deo te price mislim da ne treba skretati paznju na njega. Znaci poenta je sta zelis da kazes i na koga zelis da se gledaoc fokusira. Jedan efkat kao na primer to drmanje sam po sebi nije ni los ni dobar. Da li je taj efekat dobar ili los zavisi od toga u kom filmu i u kojoj sceni je upotrebljen i da li je kod gledaoca izazvao ciljani efekat.

Na primer slicno je i kod fotografisanja: ako fotografises pticu i ruka ti se pomakne pa na slici bude i konzerva to nece biti "slika ptice" vec "slika ptice i konzerve". To je mozda odlicna "slika ptice i konzerve" ali je losa "slika ptice".

Poenta je da imas cilj sta treba ta slika ili video da postigne kod gledaoca i onda da se primenjuju tehnike koje ce dovesti do bas takvog rezultata a ne nekog drugacijeg. Dobra komedija je los horor. Dobar triler je los porodicni film. Dobra western je los SF itd.

Raspisao sam se ali ne znam ukratko da opisem sta sam hteo da kazem :)

U svakom slucaju pomenuo sam to u krajnje dobrpoj nameri, da skrenem paznju u kojem smeru mozes dalje da usavrsavas svoje vestine.

p.s.
O drmanju inace godinama razmisljam jer su zadnje dve kamere koje sam imao (sad nemam ni jednu) bila veoma lagane i naravno preterano vibrirale. Zato mi to prvo upada u oci. Kamera bi morala imati ber 8kg da bu umestiobrzih vibriracija postigla prirodno ljuljanje.
[ Aleksandar_A @ 26.07.2010. 16:53 ] @
Jos jedan rap
http://www.youtube.com/watch?v...JE&feature=player_embedded
[ vjkn @ 13.08.2010. 22:20 ] @
Jedan od radova (test spot za sok)

http://www.youtube.com/watch?v=B1sNGMjK2Vc


..Maya
..After Effects

[ sasapet1 @ 04.09.2010. 20:36 ] @
Moj prvi crtani film o ludom naučniku Jovketu koji pokušava da uništi svet

http://www.youtube.com/watch?v=Tfy6uTdnRxU
[ sasapet1 @ 08.09.2010. 18:44 ] @
Još jedno moje delo - kratki dokumentarac o Djoletu - najpoznatijem manekenu koji je ostvaio trag u modernoj kulturi :) :) :)

http://www.youtube.com/watch?v=8XfqCNRUxaY
[ savicsrdjan @ 11.09.2010. 12:55 ] @
xaxa... u pocetku nisam skontao xaxaxa :D :D :D
[ Mister_rap @ 16.09.2010. 10:22 ] @
@sasapet1

Kreativno, cool (odgledao citav, sto je za mene prilicno dobro)

[Ovu poruku je menjao Mister_rap dana 16.09.2010. u 11:32 GMT+1]
[ Djordjevlasotince @ 16.09.2010. 11:25 ] @
Evo od mene novi rad... U pitanju je muzicki spot za repere....

Muzika: N1H1 - Ovo J Jug
All by Me :)
Kamera: Sony HVR HD1000
Neki sitan budget......

Kritike, komentari, dobrodosli ;)

http://www.youtube.com/watch?v=y1255EkSiEM

pozZ
[ SlaniKamen @ 17.09.2010. 22:41 ] @
Pozdrav svima,

Ovo je moj prvi amaterski kratak film. Svaka kritika je i vishe nego pozheljna.
http://www.youtube.com/watch?v=AnyfGDFI7TI

Ja sam rezhirao, montazhirao i odradio zvuk (sve postsinhrono). Dva druga su mi pomogla oko snimanja poshto sam ja i glumeo.

Hvala puno unapred,
Pozdrav!

Slankamenac

[Ovu poruku je menjao SlaniKamen dana 19.09.2010. u 14:24 GMT+1]
[ savicsrdjan @ 22.09.2010. 21:27 ] @
^ brate odlicno je... zvuk se malo losije cuje al ok... i da, vidi sledeci put da ti video zauzme ceo prostor a ne da bude onako mala kockica i po povremeno...
svaka cast za opremu, ne znam odakle vam al je extra...
[ Mister_rap @ 22.09.2010. 21:45 ] @
@Djordje

Bravo, odlicno, treba da naplacujes, jer ovo je prilicno ozbiljno na citav spot mozda ukupno 2 zamjerke, jedna se odnosi na vatru a druga na neki kadar sa nekim brdima u pozadini koji skroz odskace od kompletene price ali sve u svemu mogu da kazem za ove prostore profi ! Ogroman napredak!
Repere ne bih komentarisao...


@SlaniKamen

Koliko sati rada je utroseno na ovo ?
Sve u svemu vrlo dobro, posto gledam vise sa tehicke strane, montaza je mozda mogla biti malcice bolja, a i efekti potpuniji, ali ni ovako nema nedostataka (znacajnijih) jer je sve uklopljeno vrlo dobro imajuci u vidu da je rijec o amaterskom filmu.
[ Djordjevlasotince @ 23.09.2010. 09:53 ] @
Hvala ljudi :)..... Drago mi je da se MrRap oglasio ;-).
Nemoj molim te pesmu, nisam ja pisao :P hehe

@SlaniKamen
Ja se slazem sa @Mister_Rap-om. Takodje, na pojedinim mestima mogla je kamera biti mirnija, bas na pocetku filma sam osetio tu potrebu ;). Imas i negde izmedju 2 kadra prilicno velike nesuglasice izmedju boja (jedna ista scena, jedan kadar hladan, plav, a drugi otisao u zuto :) ).
Inace, uspeo si da me uzivis u film, da se na kraju malo i uplasim kad proletese ona cudovista dole :))))

PozZ
[ SlaniKamen @ 25.09.2010. 12:59 ] @
Hvala na odgovorima! :)

@Mister_rap
2 dana po 5-6 sati se snimalo, montazhu sam uradio relativno brzo (sat vremena) ali mi je na biranje kadrova otishlo oko 5-6 sati poshto je bilo jako puno materijala koji nije lichio ni na shta...
Zvuk sam radio 3 dana, tu mi je otishlo oko 20tak sati rada.

@Djordjevlasotince
Drago mi je da sam uspeo da uplashim ljude :) hehe
josh uvek ne znam na shta trebam da obracam pazhnju kada su u pitanju boje i svetlo ali nadam se da ce biti bolje u drugom filmu, radim na tome :)

@savicsrdjan
imao sam ogromne jebade sa formatima u premier-u, ali hvala bogu uspeo sam da ih skapiram...
oprema je takozvani "skarabudzh", ali je na kraju odlichno ispalo :)

Hvala vam puno na odgovorima, sledeci put kada budem radio film ovde cu ga postaviti pre nego shto bude bio zvanichno gotov jer su vam kritike odlichne!
Fala josh jedared,

Pozdrav!
Slankamenac
[ Aleksandar_A @ 23.11.2010. 13:14 ] @
Evo jedan svadbeni video.
http://www.youtube.com/watch?v=bxdS6zmt9KE
[ djyova @ 23.11.2010. 13:45 ] @
Lepo uradjeno, kadrovi su ok, montaža takodje, ono što bih možda ja želeo da vidim je malo bolji scenario, ali sve u svemu, lepo.

Kada kažem življi scenario, mislim na to da previše ima scena u kojima mlada i mladoženja samo stoje i gledaju se, a predugo je trajanje tih kadrova. Ne kažem da ne treba imati i takvih kadrova, ali ja lično bih na primer pustio da takvi kadrovi traju kraće. Takodje bih ubacivao dinamiku, a evo na primer onaj kadar kada oni stoje kod crkve, tu bih na primer izazvao dinamiku na taj načina da oni idu jedno prema drugom i pred kraj kadra se zagrle i poljube. Možda ja i grešim, ali to je samo moje mišljenje.

U svakom slučaju lep video.

Da li je korišćen samo steady, ili i kran, pošto mi na jednom mestu deluje kao da jeste?
[ Aleksandar_A @ 23.11.2010. 14:38 ] @
Jeste, ima i kran i steadycam.
Hvala! :)
[ savicsrdjan @ 24.01.2011. 20:20 ] @
nemoj da preterate s lose kritike :)
i glasajte :*

http://nijesvejedno.com/glasaj/video/id/823/
[ deks007 @ 30.01.2011. 21:42 ] @
Bez uvrede ali brate tako nesto za obican sok . Treba da bude nesto saljivo ( ono Zvezda - Partizan navijaci ) a ovo . Pogledao sam i ostale radove na brzinu pa to je smesno . Tvoj video je bar kvalitetan ali ideja mi se nesvidja . Pozdrav !
[ Djordjevlasotince @ 04.02.2011. 01:46 ] @
Evo jedan novi spotic iz moje kuhinje :)....

http://www.youtube.com/watch?v=em0CvGQwepU

DIY varijanta...

Kamera: Sony HVR HD1000 + neki sugavi aparat za ove nocne scene (koje jelte malo odudaraju).......
Rasveta: reflektori od 500w..... pijacni :-)


PozZ, Djole!
[ Mister_rap @ 05.02.2011. 20:05 ] @
Djole... odlicno, top!

Ako cemo bas da sitnicarimo "light" na 1:39 i kasnije kad se pojavljuje je mozda mogao biti bolji, ali je to bas minijatura i u krajnjem je stvar ukusa.

[Ovu poruku je menjao Mister_rap dana 05.02.2011. u 21:15 GMT+1]
[ Djordjevlasotince @ 05.02.2011. 20:45 ] @
Hvala ;-).....
Ma moze to mnogo bolje i bice uskoro!

pozZ
[ barbadue @ 08.02.2011. 19:27 ] @
Pozdrav drugari, želim da date svoje stručne kritike za ova dva spota.
Moj kolega i ja smo radili spot za istog poslodavca, ali samo je jedan prosao (od kolege).
Zelim da od vas profesionalaca cujem nesto o spotovima, necu vam odmah reci koji je moj :)

spot br. 1: http://www.youtube.com/watch?v=8ysihy3lV94

spot br. 2: http://www.youtube.com/watch?v=3DAwvVg7R4A
[ Djordjevlasotince @ 09.02.2011. 13:33 ] @
Ja mislim da je tvoja br2 ? :).....
[ barbadue @ 09.02.2011. 18:39 ] @
:) Nije problem reci cu koja je moja :) ali pre toga bih voleo cuti vase misljenje :)

Djordjevlasotince, da si ti narucilac koju bi ti odabrao?

Zaista me interesuje strucna ocjena i jedne i druge...

[Ovu poruku je menjao barbadue dana 09.02.2011. u 23:53 GMT+1]
[ Djordjevlasotince @ 10.02.2011. 06:57 ] @
Ja bi narucio broj 1. Bez uvrede, ali su obe na nekom amaterskom nivou.....
Broj 1 mi je nekako zivlja, dok je broj 2 mozda "kulturnija" (manje kicha).
Takodje, broj 2 me smara dok gledam, dok se u 1 nesto desava (sto nase oko, jelte i trazi....).
To je nesto u najkracim crtama.........

pozZ

[ barbadue @ 10.02.2011. 18:08 ] @
Pa da nivo je takav zato sto smo amateri, nazalost nisam zavrsio akademiju :( uz to da kazem da smo imali vrlo kratak rok.

Hajd evo da otkrijem karte pa da kazem da je moj spot pod brojem 1.

Iskreno da kazem da je poslodavac odabrao spot pod brojem 2. pa sam stoga bio malo razocaran. Znam da je kolega

spot uradiio u Premieru za 30 min. a ja sam svoj spot rario u Afteru citav jedan radni dan. Volio bih da mi malo kazete

neke detalje, sta je to sto je dobro a sta fali spotu broj 1 ? Sta je to sto ga cini amaterskim, sta bi ga ucinilo profi.

Ako moze neko da mi kaze te detalje bilo bi mi veoma drago.
[ Djordjevlasotince @ 10.02.2011. 23:19 ] @
Ajd pod brojem 1 da ti kazem da ne treba da znaci da si profesionalac i da dobro radis samo i samo ako imas bilo koju vrstu akademije :-).
Ja jos nisam upoznao nekog ko je zavrsio akademiju, a da se bavi izradom reklama, animacije i sl :).

Prvo, ne znam zasto je sve ovako nekako...... sve je u nekom rough fazonu....
Ono sto je ovde, po meni, lose jeste ovo menjanje kadrova non stop jednom tranzicijom, koja smara...
Pozabavi se malo vise animacijom, nek se desava nesto stalno, nek drzi paznju gledaoca. Ovo mi lici kao na reklamu iz 70tih godina :).
Ne znam kako si uspeo da protracis ceo radni dan na ovo :P... (bez uvrede).

Najvise ce ti pomoci gledanje tudjih radova, gledajne motiongraphic showreel-ova, prati sajtove poput videocopilota itd itd itd. Dovoljno je da u google ukucas samo After Effects tutorials (sto si vec sigurno radio) i da ti izbaci brdo zanimljivih stvari.

Takodje, previse su mi nekako decje boje... Sve mi nekako crtano, pozabavi se da ima elegantniji izgled.
Ovaj feather na stranicama........ itd itd.......

Eto to je neko moje misljenje.....

Pozdrav !
[ djyova @ 11.02.2011. 07:21 ] @
Kao sto rece Djole, kombinacija boja i efekata u prvoj je ono sto meni ne deluje ozbiljno. Previse deluje decije. Drugi klip pak, iako je mozda dosadniji, deluje ozbiljnije, ubacena je fotka realne situacije koja se moze dogoditi, a sam tekst koji se treba uociti, uocava se kako treba. Do duse i tu ne bih postavio tu kombinaciju boja, ali mozda je to bio zahtev klijenta.

Inace, tesko da se bilo ko od nas moze uporedjivati sa pro produkcijama, ali nije lose gledati i kako profesionalci rade svoj posao.

Stoga evo ti dva klipa slicne tematike, koji su po mom skromnom misljenju jedni od najboljih:[ Djordjevlasotince @ 11.02.2011. 13:15 ] @
Dobro, ovo su vec igrane reklame, sto njega trenutno ne interesuje...
To je vec totalno druga oblast.....
[ barbadue @ 11.02.2011. 19:53 ] @
Đorđe, naravno da me interesuje...zasto me nebi interesovao i taj segment produkcije.
Samo sto sam ja htio da razgovaramo o konkretnom slucaju. Mi smo odmah dobili primjer
kako su to uradili u istom fondu u hrvatskoj, to izgleda ovako:

http://www.youtube.com/watch?v=gpiDBcLBzZE&feature=related

misleci da sada ne treba uraditi kopiju toga bukvalno sam htio da pobjegnem od te ideje i
napravim nesto slicno ali na drugi nacin, izgleda da sam se prevario jer je sada "in" copy/paste.

[ Djordjevlasotince @ 11.02.2011. 21:22 ] @
Pa oke, to sam i mislio, govorimo o jednoj oblasti, pa bi za primer trebalo da ti damo neku animaciju, a ne primer fotografije.....

Pa eto, opet ti kazem, ovo dosta izgleda elegantnije od tvoje.... Gledaj gledaj i gledaj tudje radove i provaljuj sustinu :).

[ barbadue @ 11.02.2011. 22:04 ] @
slazem se sa vasim kritikama, ne vrijeđa me to naprotiv volim da mi se ukaže na grešku

po meni je naveca greska odabir boja odnosno apliciranje cartoon plugina, dalje, maska koju sam radio mislim da je pogresna vjerovatno

ona u kombinacija s svim tim bojama ucinila je reklamu depreseivnom ili kako je to rekao Đorđe (sve je u nekom rough fazonu)

ali covjek se uci dok je živ, jel tako
[ Djordjevlasotince @ 11.02.2011. 23:13 ] @
Ma samo TERAJ DALJE :). Sto vise reklama odradis, ucices sve vise i vise (sad sam izmislio ameriku, al stvarno je tako :P ).

Gledaj da ne trpas reklame, da sve bude jednostavno, a opet interesantno i dopadljivo.... Ne mora sad ako se u reklami spominju automobili, odmah da ubacis animirane automobile kako lete po nebu i slicno :)....

PozZ
[ kefaja @ 13.02.2011. 09:36 ] @
Cao drugari, evo jos jedan video/reklama sa nije svejedno konkursa. Par nas se sastavilo cisto da vidimo kako cemo da saradjujemo pa nam je ovo klip prvenac, cisto da vidimo kako cemo se snaci sa montazom, efektima, green screenom i overdubom.. Kritike pozelje ;) Hvala

http://nijesvejedno.com/glasaj/video/id/1240/
[ danilovic @ 01.03.2011. 02:37 ] @
Citat:
kefaja: Cao drugari, evo jos jedan video/reklama sa nije svejedno konkursa. Par nas se sastavilo cisto da vidimo kako cemo da saradjujemo pa nam je ovo klip prvenac, cisto da vidimo kako cemo se snaci sa montazom, efektima, green screenom i overdubom.. Kritike pozelje Hvala

http://nijesvejedno.com/glasaj/video/id/1240/

Čoveče prepade me.
Ja odvrnuo zvučnike

Nego, valja li ovo čemu: http://www.youtube.com/watch?v=Yu26RPTHYXQ

Pozz.

[ djyova @ 01.03.2011. 03:48 ] @
Citat:


Slide show kao i svaki drugi a cak i u tom pogledu bolje rezultate si mogao sa prelazima da postignes na primer u programu ACDSee...
[ popusicko @ 01.03.2011. 16:34 ] @
Ali je zato free reklama za clanove ES-a.
[ danilovic @ 01.03.2011. 18:12 ] @
Citat:
djyova: Slide show kao i svaki drugi a cak i u tom pogledu bolje rezultate si mogao sa prelazima da postignes na primer u programu ACDSee...

Ma naravno.
Prosta stvar sa par "efekata".
Ali eto šta je računar.
Danas svako može da bude "režiser" i da ima svoj "film"
[ Stranger2 @ 09.05.2011. 00:05 ] @
Evo da i ja pokazem sta znam :)

Poslednji Dan Terora


http://www.youtube.com/watch?v=aTmBJm-Fsl0
[ Aleksandar_A @ 11.05.2011. 09:55 ] @
Ljubavna prica. :)

http://vimeo.com/22595663
[ rile14 @ 21.07.2011. 17:27 ] @
Prvi izleti u ubacivanju animacije u video ....


http://www.youtube.com/watch?v...mp;feature=channel_video_title


[Ovu poruku je menjao rile14 dana 22.07.2011. u 14:35 GMT+1]
[ Djordjevlasotince @ 08.08.2011. 09:29 ] @
Novi spot!

http://www.youtube.com/watch?v=zI5_7yR-YOo
[ Cileinteractiv @ 12.08.2011. 00:53 ] @
Rile svaka cast za ovaj kompozing sa živom slikom i borbenim vozilima!
[ Djordjevlasotince @ 20.08.2011. 21:19 ] @
Iiiii jos jedan novi spot :)


Fluid Underground - Jesen

http://www.youtube.com/watch?v=lm9ylnYurlc
[ djyova @ 28.08.2011. 11:53 ] @
Konačno sam završio kompletan spot za pesmu "Na Bojnom Polju" grupe "Beogradski Sindikat".

Evo linka pa prosudite da li liči na nešto ili ne. Svaki komentar dobrodošao...http://www.youtube.com/watch?v=fQhKP79U-44

Ideja mi je bila da napravim spot za ovu pesmu, pošto zvaničan ne postoji, ali tako da ne narušim samu priču ispričanu u filmu "Boj Na Kosovu". Takodje, hteo sam da koliko god je to moguće asociram kadrove iz filma sa tekstom iz pesme, a da sve to u kompletu deluje kao kompletna priča, odnosno da bude film u "skraćenom" izdanju. Nadam se da sam uspeo u tome! ;-)

P.S. Ukoliko želite, spot možete i download-ovati sa ovih linkova:
Izvorni WMV 720p format (204MB): http://www.filesonic.com/file/1778633004/
Youtube MP4 720p format (122MB): http://www.filesonic.com/file/1778633004/
[ Mister_rap @ 29.08.2011. 12:41 ] @
Pozdrav svima,

Nije me bilo neko vrijeme a vidim da ljudi rade :)

Pa evo i nekih utisaka:

@Stranger2

Iskreno nekako mi je previse razvodnjena radnja, imas i tehnickih propusta tipa da tvoja sijenka upada u kadar ali generalno tehnicki je ok, premda je opsti utisak da mi se ne dopada.

@Aleksandar_A

Za ovo sto ti radis, rekao bih da je odlicno, montaza dobra, kadrovi super, izbor muzike takodje, samo ako vec pravis izlet u fontove i neku animaciju istih, onda bi mogao da bacis pogled na ovo sto Djole radi u poslednje vrijeme.

@Djordje

Rekao sam ti i ranije, al evo da kazem jos jednom, mislim da sa opremom, uslovima i prevenstveno budzetom koji imas ovo stvarno top, u poslednjim radovima se jos vidi i povecana doza ozbiljnosti tako da su meni licno krajnje profesionalni i skroz rame uz rame sa ostalim domacim producentima spotova. Samo tako nastavi....

Kao sto sam ti rekao da guras tu freelance pricu, mislim da bi trebao da ides korak dalje pa da se krenes polako u neku more animated pricu, u koliko imas uslova za to :D

@rile14

Big Like, nije perfektno znas i sam, ali je generalno odlicno...

@djyova

Sto se tice montaze nemas nikakvih propusta i pogotovo za prvi dio pjesme sve je top, tako da sa tehnicke strane gledano odlicno montiran snimak.
[ Stranger2 @ 02.09.2011. 13:45 ] @
Citat:
neku more animated pricu

Ako moze koja rec, na sta mislis pod tim "animated" ?
[ Stranger2 @ 21.09.2011. 01:42 ] @
Moj novi kratki film. Komedija. Rimejk (sa izmenama) jednog starog videa. Koriscen samo legalan softver i materijal (mozda je to nekome zanimljiva informacija).

[ Djordjevlasotince @ 21.09.2011. 16:01 ] @
Meni ovo tehnicki mnogo lose.... Cak sta vise i zvuk je uzas....
Odjavna spica mi je ok :).

Kad menjas kadrove, pogledaj kako to izgleda na filmovima. Ti si onde promenio kadar cisto da kazes da si ga promenio (kad prebacis na krupnjak).
Takodje u zvuku se osecaju rezovi (nagli), sto nikako ne bi smelo da se desava...
Analiziraj malo vise filmove sa tehnicke strane, gledaj kako se menjaju kadrovi, kakvi su kadrovi i slicno....
Nemoj da se ljutis, al nije dobro :). Iz najbolje namere....

PozZ!
[ Stranger2 @ 21.09.2011. 17:07 ] @
Snimano je mobilnim telefonom zastarelim tako da je kvalitet slike a pogotovo zvuka uzas ...ali trenutno nemam nista bolje. Sto sam imao to sam korosttio.
Citat:
Kad menjas kadrove, pogledaj kako to izgleda na filmovima. Ti si onde promenio kadar cisto da kazes da si ga promenio (kad prebacis na krupnjak).

Verovao ili ne, bas sam to radio. Do detalja sam kopirao kadrove klipa koji mi je bio uzor za ovaj. Eventualna razlika je samo u nekim stvarima gde nisam mogao da postavim kameru. Na primer nisam mogao da snimama kroz sofersajbu jer je odsjaj bio preteran pa sam morao kameru da postavljam unutra...
Citat:
Takodje u zvuku se osecaju rezovi (nagli), sto nikako ne bi smelo da se desava...

Svestan toga. Trenutno je to pregrubo miksanje zvuka najlosija strana VideoStudia. Ali vec sam ja i nekoliko drugih korisnika opisali taj problem Corelu pa ce verovatno to srediti u sledecim verzijama.
Naravno, mogao sam naknadno sredjivati zvuk u sound forgeu da resim bar te rezove, ali bio sam lenj.
Citat:
Nemoj da se ljutis, al nije dobro :). Iz najbolje namere....

Naravno! Uglavnom sam svestan nedostataka. Dok ne nabavim nesto kvalitetnije od opreme, ne skodi da vezbam. Hvala na komentaru!
[ deks007 @ 23.09.2011. 13:30 ] @
Mala reklama http://www.youtube.com/watch?v=srXCi6kZQms&feature=related . Pozdrav !
[ Andragon @ 31.10.2011. 19:16 ] @
Evo neshto mojih radova,sve je radjeno u kucnoj varijanti:Ovde sam imao umanjeni video,sve ostalo je moja ideja,layout i tako (kombinacija Aftera i Illustratora)
Neka vrsta "intra" za moje drugare,mlade nade naseg fudbala :D (kombinacija Aftera i Photoshopa)
I jedan gotov primer sa montazom (After,Premiere i Illustrator)


i za kraj,proslogodisnja nagradna igra, video za core unlocker, drugo mesto (moj amaterski snimak nekom malom Panasonic DV kamerom)

(After,Premiere i Illustrator)


Ja, nazalost, nisam uspeo da nadjem posao i da zaradim pare od ovoga, tako da sam odlucio da radim neshto od cega mogu da prezivim (povremeni servis racunara). Krenuo sam da ucim Autodesk Mayu jer me je zanimala kombinacija sa Afterom ali nedostatak volje je ucinio svoje...

Da dam neki moji saveti onima koji ce imati srece ( inace sam totalno samouk):

- nije bitan samo video jako je bitan i audio jer on cini celinu (recimo dobra animacija a los izbor muzike, tu i ja gresim :) )
- ideja,to je neshto najbitnije u celoj prici - ( nikad nisam koristio gotove projekte i ne preporucujem ih,samo u slucajevima kada pratite tutorijale)
- pratite tutorijale,ima ih bash mnogo
- sami isprobavajte razne efekte - ja cesto imam naviku da zapisujem sta koja kombinacija efekata moze da rezultira, jer ne radim to svaki dan pa se zaboravi ;)
- dosta,dosta vezbe
[ Djordjevlasotince @ 04.11.2011. 11:08 ] @

Ovo mnogo nije dobro.... Ne znam da l' se tebi svidja ovo sto si uradio? Moje dobronamerno misljenje je da je ovo mnogo lose.
_ _ _ _ _
Andragon, Da bi se zaradjivalo od ovog posla treba mnogo truda, rada, vremena pogotovo, a naravno i dosta znanja i kreativnosti...
Ja sam uz mnogo rada i truda, a bogami i malo srece, uspeo kol'ko tol'ko da se snadjem, pa i da lepo zaradjujem sa svojih 17 godina, kolko ih imam :D.
Tako da, nece niko da dodje i kaze E, ajd da vidimo dal umes nesto da uradis, placam ti 500e, da vidim kako ces da mi uradis ovu reklamu...
Svakako ce ti uvek traziti portfolio, prethodno sto si radio, a taj portfolio obicno moras da napravis uz dosta besplatnog rada s tvoje strane i dosta ulaganja...

Ja sam svakako poceo sa raznoraznim zajebancijama, secaju se i pojedinci sa ovih foruma mojih pocetnickih radova, a i ima ih negde na hiljadu i nekoj strani ovog Video foruma :D.
Naravno, i sad sam u nekoj pocetnickoj fazi, kada bi se gledale ozbiljnije price, ali mogu da kazem da sam dosta napredovao u odnosu na taj period.
Tako da, moj savet je da ne cekate, da vam nista padne s neba, vec da radite, pa i za DŽ, da bi se to nekada u buducnosti isplatilo...

Lepo je Andragon rekao, tutorijali su tu, sve je dostupno, pa ko hoce da uci, uvek moze...
Ja verujem da sad mogu karate da naucim gledajuci tutorijale :D...
Nadam se da ovaj moj tekst necete pogresno protumaciti, samo pisem svoje iskustvo i pogled na trenutne stvari :).

Btw, evo od mene jedan noviji rad, u pitanju je Wedding Love Story:
http://www.youtube.com/watch?v=bPjOhrkP44o
[ deks007 @ 14.11.2011. 02:05 ] @
Pa ok a sta je po tebi lose ? Ja sam za tvoj spot rekao sta mi se ne dopada ( ljubakanje do besvesti ) i jois neki detalji ali ne osecam se merodavnim da dajem neke ozbiljnije kritike . Jer ti mislis da bi u kafani pod satrom mogao da komandujes gostima , pa nije to ciljana situacija pa sve pripremis i kao snimis nesto . Pozdrav !
[ sinabl @ 18.11.2011. 16:58 ] @
Evo nešto poslednje što sam radio sa ekipom...

http://www.youtube.com/watch?v=TGdymDVW3vk
[ Djordjevlasotince @ 19.11.2011. 13:00 ] @
Deks, druze, nisam mislio nista lose i zlonamerno....
Upravu si, nisam obrazlozio svoje misljenje...

Pa uporedi svoju grafiku sa nekom drugom "jacom", "kvalitetnijom" reklamom pa ces videti o cemu govorim.
Pogledaj samo ovaj text "1. oktobar", narandzasta slova koja se pojave nekim text effectom i po meni ne izgleda nimalo profi...

Imas milione takvih reklama pa baci pogled... Tu mora da seva sve, "PRVI OKTOBAR" bum, neka efektnija slova, ako vec ne radis u Afteru i slicno,
mozes da odradis TEXT u Photoshopu, evo recimo jedan sajt sa tutorijalima koji mi se svidjaju...
http://www.hongkiat.com/blog/5...text-effect-tutorials-part-ii/

Onda, ovaj video u pozadini, nema veze sto je u baraci (satoru) snimljen, mogao si da mu dodas neki shmek, malo neke boje, da se opet tu nesto desava.
Kod tebe imamo samo

POZADINA

TEXT

ZVUK

I to su tri ciste celine i samo to se desava... A na sve to treba dodati jos elemenata da bi od toga nastala neka celina...
Nadam se da me razumes o cemu pricam...Ne mora da znaci da sam upravu... Mozda i ja gresim, to je samo moje vidjenje...

Pozdrav!
[ deks007 @ 19.11.2011. 14:47 ] @
E ovo postujem a ne samo nista nevalja , daleko sam ja od profi treba tu malo opreme ovo je cisto amaterski rad . I naravno nisam ni pomislio da mislis nesto lose ( nisam od tih sto odmah kupe svoje igracke i idu kuci ) . Fala na odgovoru ali na onom linku dali si mislio na odredjeni tutorijas ili treba sve pretraziti . Pozdrav !
[ Djordjevlasotince @ 19.11.2011. 17:44 ] @
Ma dao sam ti otprilike da pogledas kakve stvari mozes sa textom...
Ne treba ti neka skupa oprema... Mozes mnogo toga sa dosta volje, a kasnije i znanja naravno :).

Sad cu ti pokazati jedan primer kako ja gledam na to sto si ti uradio i kako je moglo...
Ovo tvoje mi vise lici na neku skicu kako ces da pocnes radis reklamu, a ne ni na zapocetu reklamu a kamo li gotovu :).

Evo kako sam ja poceo jedan projekat nedavno...
http://www21.zippyshare.com/v/85233918/file.html


.... A ovako ga zavrsio
http://vimeo.com/32347558


PozZ
[ deks007 @ 19.11.2011. 18:53 ] @
Ovaj drugi link nema nista ? Pozdrav !
[ Djordjevlasotince @ 19.11.2011. 20:15 ] @
Sad ima.... :)
[ Djordjevlasotince @ 17.04.2012. 14:40 ] @
Evo jos jedan spotIC iz moje produkcije...

http://www.youtube.com/watch?v=zZx-cP3FHlI

pozZ
[ Djordjevlasotince @ 02.07.2012. 20:32 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=HYEh624cV20
[ sasapet1 @ 07.07.2012. 16:24 ] @
T.K.R.Z - dokumentarni film o Joci Tejkeriziju

[ Zeleni zub @ 09.07.2012. 23:00 ] @
Sad po ovim vrucinama evo jednog mog sneznog snimka
Kad je bio onaj pakleni mraz i kad se Velika Morava zaledila, kum i ja krenemo po smetovima od Paracina do usca reke Crnice u V. Moravu.
Krenuli smo bez nekog scenarija i bez neke ideje, snimali se digitalnim aparatom i tako, spontano i ni iz cega nastao je ovaj video zapis...


[ podocnjak @ 14.08.2012. 13:11 ] @
Nije neki kvalitet od produkcije da ce sad na tv ali svkako sukladno opisu jedan razbibriga video koji je simpaticno ispao.
Uredno pogodjena i muzikica kao pratnja
[ djgorandj @ 28.03.2015. 11:30 ] @
Evo jednog zanimljivog snimka pa da cujem komentare. Snimnjeno pre par nedelja na planini Bukulja kod Arandjelovca. Oprema korišćena na snimanju: panasonic gh4, 12-32 objektiv, gimbal za dslr aparate, par lopata, jedna daska i dobra volja.
[ SMCBuki @ 17.04.2017. 00:02 ] @
Evo, da i ja malo doprinesem...
Kamera: Sony HX300
Glumac: Sparky - Jack Russell terijer