[ nes_nesone @ 18.12.2005. 16:55 ] @
Kako napraviti cd na kom ce se sadrzati zeljeni programi i prlikom starta jedne ikonice...krene instalacija svih tih programa?
[ Milan Gligorijevic @ 18.12.2005. 20:43 ] @
Ako sam dobro shvatio to mose da se izvede tako da napravis *.bat fajl u kome ces da napises putanje do zeljenih fajlova za porketanje instalacije. Prilikom pokretanja tog *.bat fajla krenuce i instalacije svih programa koje si naveo u *.bat fajlu
[ nes_nesone @ 19.12.2005. 09:46 ] @
Mozesh li malo jasnije da mi objasnish,na nekom primeru.I a ako taj program zahteva da se upishe serijski broj,kako onda?
[ time @ 19.12.2005. 10:22 ] @
verovatno je covek mislio nesto drugo
[ Milan Gligorijevic @ 19.12.2005. 10:32 ] @
Ovo sto sam ti napisao ce samo da pocne instalacije zeljenih programa.
Ti ces samo kliknuti na taj *.bat fajl umesto da klikces na programe koje zelis da instaliras.
U toku instalacije ako ti se pojavi da kliknes na dugme Next to ces morati sam da uradis a naravno sam upisujes i seriski broj.
Pojasnicu i na nekom primeru ali sad zurim u skolu...
Pozdrav!
[ Milan Gligorijevic @ 19.12.2005. 16:29 ] @
Ovo moze biti jedan (proizvoljan naziv).bat fajl
Primer:

d:\winrar3.41\winrar.exe
d:\winzip9.0\winzip.exe

Recimo da je d:\ CD-ROM i da na CD-u imas dva foldera winrar3.41 i winzip9.0
i u njima dva fajla winrar.exe i winzip.exe za insatliranje tih programa
Dupli klik na taj *.bat fajl i krenuce insalacija oba programa istovremeno.
To je sve sto je *.bat fajl uradio umesto tebe.
[ nes_nesone @ 19.12.2005. 19:10 ] @
Aha ok je to..a jel postoji nachin da me ne pita da ja klikcem NEXT i upisujem serijske brojeve,nego da se program sam instalira?
[ Milan Gligorijevic @ 19.12.2005. 19:17 ] @
E to ne znam.
[ bobanex @ 19.12.2005. 22:39 ] @
Citat:
mmwc: Ovo moze biti jedan (proizvoljan naziv).bat fajl
Primer:

d:\winrar3.41\winrar.exe
d:\winzip9.0\winzip.exe

Recimo da je d:\ CD-ROM i da na CD-u imas dva foldera winrar3.41 i winzip9.0
i u njima dva fajla winrar.exe i winzip.exe za insatliranje tih programa
Dupli klik na taj *.bat fajl i krenuce insalacija oba programa istovremeno.
To je sve sto je *.bat fajl uradio umesto tebe.

Jedina zamerka po meni je to da bi bilo sigurnije koristili relative a ne absolute path.
[ ZaK_LHS @ 22.12.2005. 15:58 ] @
Citat:
Aha ok je to..a jel postoji nachin da me ne pita da ja klikcem NEXT i upisujem serijske brojeve,nego da se program sam instalira?

NE !

Možda možeš da nađeš neki third party installer koji u sebi već ima programe koji ti trebaju, ali jaaaaako teško. Nešto na foru codec pack-a, ali samo sa programima koji ti trebaju. Ponavljam : jaaaaako teško.
[ murga @ 07.06.2006. 07:43 ] @
Da ne bih otvarao novu temu, imam slično pitanje, kako napraviti instalacionu masku za više programa. Htio bih da u toj maski stoje linkovi do instalacije programa, klikom na dugme imena programa pokrenem instalaciju, kao npr. kod CD-ova koje dobijemo uz informatičke časopise, pozdrav.
[ Zoran Rodic @ 07.06.2006. 08:02 ] @
Citat:
murga: Da ne bih otvarao novu temu, imam slično pitanje, kako napraviti instalacionu masku za više programa. Htio bih da u toj maski stoje linkovi do instalacije programa, klikom na dugme imena programa pokrenem instalaciju, kao npr. kod CD-ova koje dobijemo uz informatičke časopise, pozdrav.

http://www.cdmenupro.com/index.htm

ukucaj u google
create cd autorun i dobices jos gomilu
[ murga @ 07.06.2006. 08:22 ] @
I ovaj je jako dobar, puno hvala.