[ _/\_pustinjak_/\_ @ 15.10.2002. 17:05 ] @
Pre godinu dana pisao sam rad o kompjuterskim virusima i tada nisam nasao nijedan, ali nijedan malo jachi sajt ili knjigu koja bi pisala o tome. Jedna jedina knjiga koju sam nasao je bila "The Little Black Book Of Computer Viruses" sto mi je posluzilo, jer je imala neke osnove koje su mi trebale da dodam kao kostur u suvoparno objasnjavanje koda nekih specifichnih virusa.
Problem je u tome sto je ta knjiga pisana DAVNE 1989 godina i dopunjena 1990 godine... Dobro znam KOLIKO MNOGO stvari tehnika prikrivanja od AV-a se stvorilo da je ta knjiga vise nego matora...

Zna li neko knjigu [noviju i besplatnu] koja pishe o virusima u malo naprednijem obimu?
[ Wolf @ 05.12.2002. 14:37 ] @
Znas kako, ja imam o tome super knjigu, samo sto je ona na ceskom jeziku, i nije besplatna (papirna, oko 250 str.). Zove se "Moderni Kompjuterski Virusi - izrada, nacin delovanja, otkrivanje i uklanjanje".
U njoj je sve super opisano, vrste virusa, najpoznatiji od svake vrste, kako to funkcionise, kako se pravi, kakve su slabosti koje iskoristavaju, i jos mnogo toga. Sve je puno source kodova, opisa rada programa i programiranja.
Ova knjiga ima i na engleskom i mislim da postoji mogucnost da, ako si zainteresovan, dodjes do nje. Ako hoces javi se pa mogu da je potrazim.