[ Kek0 @ 19.12.2005. 11:46 ] @
... Pozdrav ... molim za pomoć ako netko zna ...

na istom HDD imam dvije particije C: i D: sa instalirana dva XPpro ... kako da podesim da se OS međusobno ne vide tj. njihove particije kada se pokrene XP na C: da ne vidi D: particiju i obratno jer mi je cilj napraviti na istom računalu sa jednim hardom mogućnost korištenja 2 korisnika koji će svaki u svom XP raditi što im volja a da pritom ne "kvare" onaj drugi ... navodno se nešto može s PQ magicom ali ne znam kako ...
[ Shadowed @ 19.12.2005. 12:51 ] @
Mozes u Device Manager-u iskljuciti u svakom Windows-u onaj drugi HDD ali ce onaj ko koristi kompjuter moci i da ih ukljuci. Mozes mu zabraniti pristup Device Manager-u ali ako ima administratorska prava, opet moze preuzeti vlasnistvo...
[ Kek0 @ 19.12.2005. 14:51 ] @
... zbunjuje me "onaj drugi HDD " jer u računalu ima samo jedan HDD od 40 GB sa dvije particije 20 + 20 GB i na svakoj XPpro ... računalo je inače od prijatelja a njegovi klinci (8-10 god.) su snimanjem i brisanjem igrica pravili čuda i već mi je dosadilo krpati i instalirati jedno te isto pa smo se ponadali da bi ovo moglo biti rješenje ...
[ Shadowed @ 20.12.2005. 06:49 ] @
Sorry, zaleteo sam se jer sam bas tog dana imao istu situaciju sa dva hdd-a umesto dve particije.
Ok, onda ne moze iz Device Manager-a ali mozes da u Disk Menagement-u skines slovo sa particije pa nece biti vidljiva u My Computer-u. Desni klik na zeljenu particiju pa Change drive letter pa remove, OK.
[ Kek0 @ 20.12.2005. 07:31 ] @
... OK, Hvala ... pokušat ću tako napraviti ... bilo bi super kada bih kod podizana XP zbog međusobnog razlikovanja mogao promijeniti identične tekstove
- Windows XP pro...
- Windows XP pro...

u nešto drugo npr.
- klinci
- roditelji
i postaviti password na "roditelji" ali ne znam može li se i to u bot.ini - da nešto ne zbrljam ...

pozdrav
[ Shadowed @ 20.12.2005. 09:01 ] @
Mozes u boot.ini-u. Samo promeni tekst koji se pojavljuje a nista drugo ne diraj.
Password mozes postaviti na sam account kojim se ulogijes na Windows.
[ Kek0 @ 20.12.2005. 10:13 ] @
OK, veeeeeeliko HVALA na brzoj i kvalitetnoj pomoći ...
[ ---GriFoN--- @ 03.01.2006. 18:15 ] @
Da ne bih otvarao drugu temu, mozete li mi reći kako da promijenim drive letter bez tih programa disk menagment itd.
Molim vas pomozite!
[ calexx @ 03.01.2006. 23:05 ] @
Disk management nije neki program, to je osnovni deo Windowsa. Najlakši i najsigurniji način da promeniš slovo.
[ DBlica @ 04.01.2006. 13:08 ] @
Citat:
---GriFoN---: Da ne bih otvarao drugu temu, mozete li mi reći kako da promijenim drive letter bez tih programa disk menagment itd.
Molim vas pomozite!

Disk Management se vec nalazi u Windowsu, najlakse ga pokrenes preko Start>Run upises diskmgmt.msc i OK.