[ Mix5 @ 19.12.2005. 22:32 ] @
Dobio sam zadatak da napisem program kojim se uredjuju reci linije teksta koja se unosi sa standardnog ulaza po rastucoj duzini reci. Smatrati da linija teksta sadrzi najvise 10 reci i sa svaka rec ima najvise 20 karaktera. Reci su odvojene jednim razmakom. Program treba da ucita sve potrebne podatke, zatim izvrsi zahtevanu obradu, i na kraju ispise rezultate te obrade. Pri zadavanju niza, prvo se ucita broj elemenata, a zatim i sami elementi niza. Kod ispisivanja niza, ne ispisuje se broj elemenata, vec se ispisuju samo elementi niza. Program treba da ponavlja ceo postupak sve dok se ne unese neka karakteristicna vrednost za neki od ulaznih podataka (npr. negativna vrednost za duzinu niza). Predvideti maksimalni broj elemenata niza, a u toku rada proveravati da li je uneta dimenzija niza manja od maksimalne. Napisao sam program koji ocigledno ne funkcionise kako treba pa ako neko moze da mi objasni zasto program ne radi i sta treba izmeniti da bi radio bio bih mu jako zahvalan. Zadatak je u attachmentu [Ovu poruku je menjao Mix5 dana 20.12.2005. u 00:01 GMT+1] |