[ vale_mkd @ 20.12.2005. 07:50 ] @
| Nadam se da ce neko moci da mi pomogne. Htela bih da na kompjuteru imam dva instalirana OS (recimo windows xp i Win Me).Ovo mi treba posto svaki put kad treba da preinstaliram windows xp treba da formatiram i hard diskove. E sad interesuje me koji operativni sistem osim windows xp (od micrsoftove familije) prepoznaje hard diskove formatirane u ntfs formatu, ili postoji li neki program s kojim mogu lepo da obrisem hard disk gde mi je instaliran windows xp bez da formatiram hard disk particiju.
Hvala |
[ pctel @ 20.12.2005. 08:21 ] @
WindowsNT, Windows2000 i Windows2003 takodje prepoznaju NTFS particiju.
Inace, pre instalacije XP-a nije potrebno da particija bude formatirana, on ce tokom instalacije sam ponuditi da je formatira.
[ vale_mkd @ 20.12.2005. 21:31 ] @
Citat: pctel: WindowsNT, Windows2000 i Windows2003 takodje prepoznaju NTFS particiju.
Inace, pre instalacije XP-a nije potrebno da particija bude formatirana, on ce tokom instalacije sam ponuditi da je formatira.
------------------
Sve to ja znam ali me interesuje
1.kako da obrisem hard a ne da formatiram disk kad zelim da preinstaliram windows xp t.e postoji li neki program s kojim mogu to da uradim. Napominjem da su mi sve particije koj eima na komp u NTFS pa ne mogu da koristim ms-dos prompt da to uradim
2.Dali Win Me ima poddrsku za NTFS
[ Milan Gligorijevic @ 20.12.2005. 21:52 ] @
Ko kaze da ne mozes da koristis DOS.
Ako imas startnu disketu samo skini sa interneta mali dodatak.
Skini ntfsdos4.exe (oko 90KB) i stavi ga na disketu.
Kad budes podigla system sa diskete samo pokreni ntfsdos4.exe
[ MMX @ 20.12.2005. 23:58 ] @
Uz odgovarajući software moguće je čitati i brisati podatke sa NTFS particija u Windows 9x/Me. Jedan od takvih programa je:
http://www.sofotex.com/Paragon...Windows-9x-download_L5828.html
[ Milan Gligorijevic @ 21.12.2005. 08:46 ] @
Citat: mmwc: Ko kaze da ne mozes da koristis DOS.
Ako imas startnu disketu samo skini sa interneta mali dodatak.
Skini ntfsdos4.exe (oko 90KB) i stavi ga na disketu.
Kad budes podigla system sa diskete samo pokreni ntfsdos4.exe
Ja se izvinjavam treba ntfs4dos.exe, a mozes ga skinuti odavde
[ kuza @ 21.12.2005. 11:29 ] @
A u cemu je tvoj problem zasto ne bih formatirala particiju?mislim bezveze...zasto prosto kad moze komplikovano lepo napravis dve particije jedna npr. nek bude system a druga storage i backupujes sve na storage sto ti je potrebno potom formatiras system-sku particiju i na nju instaliras windows!
[ Shadowed @ 21.12.2005. 11:37 ] @
[irony]Da, bez veze. Mislim, sta ima veze ako ima bitnih podataka, slobodno moze format.[/irony]
[ bmedjo @ 21.12.2005. 12:14 ] @
@shadowed
Istini za volju, spomenula je da zeli da obrise sve sa harda.
Pozdrav
Bojan
[ vale_mkd @ 23.12.2005. 19:36 ] @
Citat: Shadowed: [irony]Da, bez veze. Mislim, sta ima veze ako ima bitnih podataka, slobodno moze format.[/irony]
-----------------------
Znam da mogu da formatiram ali ja sam rekla da hocu da obrisem posto na svakih mesec i po preinstaliram windows i ne mogu svaki put da formatiram hard disk !!
Hvala svima sto ste pokusali da mi pomognete
[ Milan Gligorijevic @ 23.12.2005. 22:08 ] @
Ne razumem ???
I ja otprilike na svakih mesec i po dana instaliram windows
Ubacim butabilan win XP, dobijem opciju da formatiram c:\, naravno formatiram, instaliram windows i to je to.
Drugu particiju na kojoj mi se nalaze programi, muzika i jos svasta po nesto nisam formatirao jedno godinu dana.
Merio sam jednom 45min mi je trebalo da zavrsim instalaciju windowsa
Formatiranje ti traje svega par minuta
U svakom slucaju formatiranje traje krace od brisanja sadrzaja hard diska.
Zasto neces da formatirs hard disk
Nemoj da se ljutis samo pokusavam da ti pomognem
[ damiru_2 @ 23.12.2005. 22:14 ] @
Instalirate Windows svakih mesec i po dana??? Vama je stvarno dosadno u životu... 
Bacite te kineske krševe. 
[ Milan Gligorijevic @ 23.12.2005. 22:18 ] @
Da instaliram windows na svakih mesec i po dana jer mi se nakupe svakakvi programi.
Cela instalacija ne traje dugo pa onda sto da ne?
[ Shadowed @ 24.12.2005. 07:51 ] @
Vale_mkd, nisi shvatila. Ja se slazem sa tobom :). Ono je bio ironican odgovor na kuzin post.
Kad ste vec krenuli sa tim... @mmwc, pazi, ja imam negde 80-90 stavki u add/remove programs. Sta mislis, koliko bi bilo jednostavno svaka dva meseca instalirati Windows i te programe i podesiti svaki od njih? Da ne govorim o zagusivanju ACL-a na drugim particijama...
[ Milan Gligorijevic @ 24.12.2005. 08:23 ] @
Citat: mmwc:Cela instalacija ne traje dugo pa onda sto da ne?
Sad sam brojao ja u add/remove programs imam tacno 25 i to je ono sto mi stvarno treba.
Windows sam instalirao prosle nedelje
Kompletnu instalaciju windowsa, drajvera, programa... zavrsim za dva sata
Zasto ja nebi jednom u dva meseca odvoio tih dva sata.
[ Shadowed @ 24.12.2005. 09:05 ] @
Meni tih dva sata znace. A i ne bi bilo bas dva, pre bi bilo 4-5 jer meni od onih 80 i nesto programa svi trebaju.
Nego, ako vec toliko cesto reinstaliras OS preporucio bih ti da koristis kopiranje image-a diska pomocu Ghost-a ili Acronis kako se vec zvase. Zavrsices za 10-15min. taj pos'o od dva sata. A i pomenuto zagusivanje ACL-a se nece desavati.
[ Bili Piton @ 31.12.2005. 06:39 ] @
Smatram da je ‚‚Shadowed‚‚ dao pravi odgovor! ‚‚GHOST‚‚ ili ‚‚ACRONIS‚‚ i to je to.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|