[ zoof @ 20.12.2005. 16:43 ] @
Imam specificnu situaciju.. u jednom racunaru imam dve LAN kartice. Na LAN1 mi se nalaze veza sa wireless AP-om (koji se ponasa kao klijent, preko kojeg idem na internet) a LAN2 je veza sa mojim laptopom preko crossower kabla. Do sada je sve islo OK, oba kompjutera su mi bila online ali mi nije radio FILE and PRINTER sharing. Kada sam poceo da cackam, zeznuo sam negdje adrese i sada vise moj laptop preko crossower kabla ne moze na net. Inace podesavanje na laptopu mi je bilo: Staticni IP 192.168.0.10, subnetmask, default gateway 192.168.0.1 i primarni i sekundarni DNS od provajdera. Na kompjuteru u koji ulazi wireless sad imam dve LAN konekcije. Moje pitanje je: koji od ove dvije treba da ima adresu 192.168.0.1? Hocu li drugoj konekciji takodje dati staticnu adresu 192.168.0.2? Na kojoj od ove dve konekcije treba staviti internet sharing? Koji ce default gateway biti za ovu konekciju koja se spaja sa laptopom? Treba li igdje staviti gateway od AP-a 192.168.1.1? Malo jeste komplikovano.. ali nikako da potrefim kombinaciju adresa, gatewaya, internet sharinga, da bi bilo sve po starom a da imam i file and printer sharing. POMAGAJTE:) TNX. |