[ Nedeljko @ 20.12.2005. 23:50 ] @
Kako debagovati programe u Dev-C++ v 4.9.9.2?

Lepo u opcijama linker stavim uključivanje debbuging informacija, zatim stisnem rebuild all, pa debug, i ništa. Tvrdi da nema debug informacije, pita da li hoću sa njima da prevedem program, kažem da hoću, prevede se, probam opet i ništa.
[ Srki_82 @ 21.12.2005. 11:51 ] @
Koliko znam... da bi debugovao program trebalo bi da postavis breakpointe na kriticna mesta (ona za koje mislis da imaju bug), da gledas sadrzaje promenljivih dok ides step-into ili step-over i da tako utvrdis tacnu lokaciju greske... itd... klikom na debug ni jedan debuger ne moze sam da pronadje greske.
[ Nedeljko @ 22.12.2005. 07:50 ] @
Mislim da vrlo dobro znam šta je dibager i kako se dibageri koriste. Koristio sam mnoge i svi su mi radili osim ovog.

Pitanje glasi: Kako u Dev-C++ okruženju da izvršavam program liniju po liniju? Jednostavno, ne radi. U opcijama linkera sam omogućio ubacivanje dibag informacija, ali i pored toga komanda run to cursor, ili bilo koja njoj slična, ne radi!
[ idb @ 22.12.2005. 09:02 ] @
Ako si podesio linker, onda je redosled operacije:
- postavi prekidne tacke,
- Rebuild All
- F8 : program pocne izvrsavanje a zaustavi se na prvom Breakpointu (pod uslovom da ne ocekuje neku interveciju od korisnika)
- zatim mozes ici liniji po liniju (F7)

Kod mene radi, mozda sporo a mozda se ponekad i zaglupi, ali radi.
[ Srki_82 @ 22.12.2005. 11:39 ] @
Kod mene radi savrseno cak i bez rebuilda... cak lepo i radi kada u toku rada dodajem nove breakpointe.
[ neopravdano_odsutan @ 24.12.2005. 23:56 ] @
I ja isto imam isti problem sa debbugiranjem programa u dev-c++. Naime uradim sve sto je IDB opisao gore, postavim break points, zatim rebuild all, pa F8 (debbug) i zatim sa F7 radim TRACE, i on fakat ide od linije do linije kroz kod, ne preskacuci ni jednu liniju (ukoliko i ne treba da preskace), ali kada naidje na naredbu SCANF, npr: Scanf("%d",&a) on dodje do nje i nastavi dalje, ne trazeci od mene da mu ista unesem.
Isto sa PRINTF naredbom. U pascalu nije tako, niti u starom C kompajleru (onj sto radi pod DOS-om). On radi uredno TRACE, kada naidje na scanf on i trazi od mene da mu unesem nesto.
Jer koja korist od TRACE i ostali stvarcica kada ne mozemo pratiti nase varijable kako se ponasaju (ADD WATCH sada postaje beskoristan).

Ako neko ima rijesenje na ova pitanja molio bih u svoje ime i u ime drugih da pojasni, jer stvarno bez debbugera programirati je besmisleno.
[ darkon @ 12.04.2008. 15:11 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=4yW0XXNLdtI