[ nicr @ 21.12.2005. 02:39 ] @
Kao sto znate novi ZA 6 ima u sebi ugradjen anti-virus i anti-spyware.
Koliko sam do sad primetio skeniranje racunara se odvija dosta sporije
nego npr. NOD32-om ili microsoft-ovim anti-spyware-om. Zanima me misljenje
ostalih, da li ZA moze efikasno zameniti av kao sto su NOD32, Norton,... i anti-parazitne
alatkice kao sto su spybot s&d, AD-adware,...
poz
[ IcyImpact @ 21.12.2005. 09:31 ] @
ZoneAlarm-ov prijašnji sigurnosni paket je dobivao visoke ocjene na raznim (nezavisnim) testiranjima, a do "savršenstva" mu je falila antispyware zaštita. ZoneAlarm Security Suite 6 je ispravio nedostatke prethodnika te, između ostalog, doveo antispyware zaštitu koja je - vrlo solidna. Detekcija spyware je na razini vrhunskih samostalnih antispyware (ad-aware, spybot s&d), ali ti samostalni alati nude mnogo više za zaštitu od spywarea. Npr. jedna od najvećih prednosti SpyBota S&D od konkurencije su ti dodatni alati koji cijelu antispyware zaštitu čine potpunijom. Mislim da antispyware modul ovog suite-a može pružiti osnovnu zaštitu od spyware, pa čak i nešto više od toga - ali ja bih ti još uvijek preporučio samostalne alate. ZoneAlarm Security Suite 6 još uvijek koristi antivirusni engine Vet, poznati AV CA-a za koji nikako ne bih mogao reći da može nadomjestiti samostalne antiviruse - kako detekcijom, tako i ostalim mogućnostima. A i mnogo je pritužbi od strane korisnika na njega. Dobro znani firewall je vrlo dobar, mada je došlo vrijeme kad postoje i bolji te ga konkurencija sve više "stišće" - još je vrlo dobar. Naravno, sigurnosni paketi imaju svoje prednosti i mane. Ja sam više za samostalne programe nego za all-in-one rješenja. ZoneAlarm Security Suite 6 ima još raznih dodataka; SmartDefense (koji je neke jako razočarao) te dio nazvan IM security itd.

ZoneAlarm Security Suite 6 u očima PCWorld.com-a: http://www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,122256,00.asp

Korisnička mišljenja sa cnet-a: http://reviews.cnet.com/ZoneAl...3667_7-31447702-1.html?tag=nav
[ RobertNestaMarley @ 25.12.2005. 11:46 ] @
Zone Alarm ne treba previse komentaristati. Dovoljno je reci da ga koristim od verzije 2.xxx.xxx pa sve do eto sada kod mene aktuelne 6.1.737.000. Drugim recima ZA je nePrikosnoven! [ovde ne mislim na Security Suite. Vec na ZA kao stand alone FW+ASW]
Dok je za AV zaduzen NOD 32 komercijalna verzija 2.51.8

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 25.12.2005. u 20:49 GMT+1]
[ RobertNestaMarley @ 28.12.2005. 16:32 ] @
Nikada nisam koristio AVG + ZA. Tako da ne mogu da ti kazem da li se medjusobno trpe. Mada opet iz iskustva znam da kada dodje do konflikta uvek nadrlja AV a ne ZA. ...
[ IcyImpact @ 28.12.2005. 19:14 ] @
Mora da je došlo do nekog većeg konflikta između ZA-ovih verzija. Ja sam neko vrijeme koristio ZA i AVG u kombinaciji i nisam imao nikakvih problema. Možda problem riješiš tako da ručno ugasiš procese od ZA, izbrišeš njegove datoteke, registry ključeve, start-up stavke te onemogućiš ZA-ov servis (TrueVector Internet Monitor).
[ Goran Mijailovic @ 28.12.2005. 19:32 ] @
Citat:
(TrueVector Internet Monitor)

Tesko se gasi a kad zablokira masinu ni sam ne znas gde se sakrio i zasto blokira uopste?!?
[ Goran Mijailovic @ 28.12.2005. 21:22 ] @
Probaj KAH ili NIS, ima malo podesavanja, ukljucis stealth i vozi, jos NIS ima dopunu sigurnosnih definicija, extra sipas i ne mislis

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 28.12.2005. u 22:23 GMT+1]