[ duck@ @ 21.12.2005. 10:13 ] @
Imam ISDN vec relativno dugo. Sve najnormalnije radi osim jedne stvari.
Podeseno je sve kao na slici.
Dakle br. A je samo na jednom kanalu, i kada se sa broja A telefonira, zelim da onaj ko pozove u toku razgovora na br. A da dobije 'ZAUZETO'! Pitam ja Vas da li je to moguce. Bas mi takva kombinacija odgovara.

Ukupno imam dva tel broja (A i B), callw iskljucen!
Znam da mi je ovo radilo na samom pocetku kada sam dobio ISDN sa prethodnim modelom NetModa i nekim prastarim Firmware-om.
Imate li neku ideju?
Da li ima veze sta chekiram u kartici Telephony u Configuration Manageru?

NetMod Hardware ver.60
Model ver.30
Firmware ver. 3.84

[Ovu poruku je menjao duck@ dana 21.12.2005. u 11:14 GMT+1]
[ steva75 @ 21.12.2005. 10:18 ] @
ako si na ewsd sistemu to jedino moze da se uradi ako se u centrali opcija numcall stavi na 1 posto je sigurno po difoltu na 2
pozdrav
[ duck@ @ 21.12.2005. 10:24 ] @
Ajd sada prevedi to na srpski tj. da li ja kao obican smrtnik mogu to da izvedem i kako?
Na Telekomovom site-u dobijem sledece:
Priključak se nalazi na digitalnoj centrali tipa Alcatel 1000 E10.
Ako je to to o cemu ti pricas!
[ Tratincica @ 22.12.2005. 06:25 ] @
Da li je CW iskljucen na samoj centrali...?
Postoji jos jedan detalj, medjutim, nemam trenutno user manual pri sebi pa necu da lupam.... Kad mi dodje pod ruku, javicu se ovde...
[ duck@ @ 23.12.2005. 12:39 ] @
Imam ja user manual ali nisam uspeo da nadjem nista sto bi moglo da resi ovo!
[ duck@ @ 22.03.2006. 19:28 ] @
Problem je odavno resen ali sam zaboravio da postujem:
Treba pozvati telekom i traziti da se iskljuci poziv na cekanju, bez obzira sto je ISDN linija mora tako (nista ne utice na pretplatu), dok podesavanje na netmodu nema nikakvog uticaja
Pozdrav
[ DjordjeRd @ 27.03.2006. 07:51 ] @
Mislim da je ovo mesto zgodno i za ovu informaciju: na malo bojlim kućnim centralama to može da se reši i u lokalu. Na primer, Siemens SX-205 DECT baza ima opciju busy on busy. Zgodno ali skupo rešenje...