[ Ognjen_NS @ 22.12.2005. 00:10 ] @

U vs2003 kada radis neki projekat sa bazom, lepo se konektujes na bazu i prevuces tabele i on ti sam generishe kod za sqlAdapter i Connection, a u VS2005 ne mozes nista da prevlacis, dobijes u code "parche papira" i udri....

Please ako neko moze da mi pojasni ili zna neki link kako u vs2005 odraditi takve stvari, upravao peshke(copy paste iz starijeg koda) sam kreiram konekcije i slicne gluposti...:)

Hvala unapred
[ mmix @ 22.12.2005. 11:53 ] @
Citat:
Ognjen_NS: U vs2003 kada radis neki projekat sa bazom, lepo se konektujes na bazu i prevuces tabele i on ti sam generishe kod za sqlAdapter i Connection, a u VS2005 ne mozes nista da prevlacis, dobijes u code "parche papira" i udri....

Nesto si propustio To sigurno postoji i radi u vs2005 jerbo sam to upravo uradio pre 2 minuta . Iz server explorera kreiras konekciju, dodjes do tabele koju hoces u dataset-u i "prevuces" je u to blanko dataset "parche papira" . Ne samo da prebaci tabelu, nego i automatski kreira TableAdapter sa Fill i GetData metodima (doduse sa komandama baziranim na inline T-SQL skriptama sto mene uzasno iritira jer mi sve radimo preko stored procedura).

[ Ognjen_NS @ 22.12.2005. 14:03 ] @
Mmix, ok je nisam skontao da treba da se kreira dataSet klasa:) pa onda na nju da se prevuce, sad znam, ali opet je bezveze, u 2003 je meni bolje:) al sta mogu kad zele u 2005....

Mmix hvala:)