[ bagera @ 22.12.2005. 09:40 ] @
Cao svima

Evo sta se meni desilo na hd sam imao win i suse hteo sam da obrisem suse obrisao particiju
u kojoj se nalazio resetovao i trazio mi je grub onda sam ubacio cd win misleci da cu uspeti da resim
problem za podizanje win ali je onda iskopirao fajlove i sada mi trazi da pocnem sa instalacijom
xp .
kako mogu da instaliram ali da mi ne unisti podatke koje vec imam

hvala
[ Milan Gligorijevic @ 22.12.2005. 09:50 ] @
95% sam siguran da pri insalaciji windowsa ne moras da formatiras hard disk.
Kad god sam hteo da instaliram windows uvek sam i formatirao hard disk.
[ bagera @ 22.12.2005. 09:59 ] @
Hvala sto si se javio
Ja iz linuxa vidim particiju c win i sve podatke koje imam ali kada hocu da podignem windows onda mi trazi da instaliram xp e sada to mene buni ako ja pocnem sa instalacijom da li moci da odredim popravku sistema ili ce poceti nova instalacija i u tom slucaju sve sto sada imam oticice u pm
[ Milan Gligorijevic @ 22.12.2005. 10:23 ] @
Citat:
bagera:mene buni ako ja pocnem sa instalacijom da li moci da odredim popravku sistema ili ce poceti nova instalacija i u tom slucaju sve sto sada imam oticice u ...

95% sam siguran da postoji popravka sistema ali sacekaj da se javi neko ko je 100% siguran da to moze
[ bagera @ 22.12.2005. 10:27 ] @
vazi nadam se da ce se neko javiti
[ BytEfLUSh @ 22.12.2005. 14:57 ] @
Digni recovery konzolu sa tog XP CD-a i kucaj:
fixmbr
fixboot

Nakon toga izbaci XP CD i restartuj računar.
[ bagera @ 22.12.2005. 21:36 ] @
Hvala ti sto si se javio da li hteo da mi objasnis kako se diza ta RICOVERY KONSOL
sta treba da uradim
[ Sirgaj @ 22.12.2005. 23:46 ] @
stavi xp cd u komp... restartaj ga i nek ti boota s cd-a (ako ti cd nije bootabilan namjesti to u biosu)...

nakon sto ti ucita cd bit ce ti ponudjeno nekoliko opcija... dal' zelis fresh copy (F3) windowsa xp ili zelis repair... odaberi repair (R) i odredi gdje da ti instalira ponovno windowse (stavi na onu particiju na kojoj su ti trenutno instalirani)... on ce ostaviti sve programe i fileove... a samo ce nanovo instalirati sto je potrebno da bi windowsi radili (ne znam koji izraz da upotrijebim)...

Citat:
mmwc:95% sam siguran da postoji popravka sistema ali sacekaj da se javi neko ko je 100% siguran da to moze

sto posto sam siguran...
pzdrv...
[ bagera @ 24.12.2005. 19:26 ] @
Ja sam bas tako i uradio stavio cd pokrenuo ali sam napravio glupost i krenula je priprema za instalaciju win i sada svaki put kada stavim cd pokrenem nastavlja sa istog mesta ne daje mi mogucnost da se vratim nazad sad vas pitam da ima neki nacin da ja prekinem ovaj proces i da pocnem sve iz pocetka i kako to da uradim ako moze malo detaljnije
puno vam hvala
[ bagera @ 24.12.2005. 21:42 ] @
Uspeo sam da otpocnem iz pocetka ali mi sada trazi administratorsku sifru koju ja nemam niti sam
ikada koristio posle tri pokusaja moram da resetujem pc.
Imali neka solucija za ovaj problem
[ Milan Gligorijevic @ 25.12.2005. 09:55 ] @
Tu sifru ti trazi pri ulasku u windows?
Evo ti link za resetovanje sifre http://www.elitesecurity.org/t...je-admin-pass-na-Win2000/XP/NT

Ako ti ovo ne pomogne samo koristi pretragu bilo je jos mnogo slicnih tema
[ bagera @ 25.12.2005. 10:26 ] @
Ovu sifru mi trazi kad podignem cd odredim R za popravku sistema odabeem sistem i onda
mi potrazi sifru.E sada meni je isto problem sto ja ne mogu da udje u windows i da bilo sta uradim
Ne znam sta vise da uradim
[ Milan Gligorijevic @ 25.12.2005. 20:39 ] @
Citat:
mmwc: Tu sifru ti trazi pri ulasku u windows?
Evo ti link za resetovanje sifre http://www.elitesecurity.org/t...je-admin-pass-na-Win2000/XP/NT

Ako ti ovo ne pomogne samo koristi pretragu bilo je jos mnogo slicnih tema

Da li ti je ovo pomoglo da skines sifru?
Moze malo detaljnije.
[ bagera @ 25.12.2005. 22:04 ] @
Ja ovo nisam probao jer ne znam engleski , video sam da oma da se skinu tri paketa ( ne znam koji treba ) i nije mi jasno kako da ih pokrenem posto su zip.
[ Milan Gligorijevic @ 25.12.2005. 22:50 ] @
Nisam razumeo kad ti trazi sifru.
Da li si instalirao windows ?
Ako nisi kucao sifru probaj samo enter da pritisnes ili recimo administrator ili admin
[ bagera @ 25.12.2005. 23:39 ] @
prijatelju sifru sam resio to je o.k onda sam ukucao chkdsk/r i to je proslo kako treba ostao
je problem sa instalacijom ja sam greskom pokrenuo instalaciju i sada kada pokrenem windows trazi mi cd da nastavi instalaciju .Kako bih ja mogao da to prekinem i da ponovo vratim kako je bilo
hvala
[ Brz_na_tastaturi @ 26.12.2005. 01:19 ] @
Te započete pa prekinutu instalaciju možeš da se rešiš (ovo radi kod 'čistog' windowsa, ne znam šta može da se desi u kombinaciji sa linux-om) tako što ćeš u root-u te particije (ako imaš neki način da joj pristupiš, preko Cia commandera ili nekog sličnog programa, ili ubacivanjem tog harda u drugu mašinu, ili iz linux-a ako ih vidiš) da pobrišeš sve fajlove i foldere čiji naziv počinje sa $ (oznaka za dolar).
Kad sledeći put pokreneš instalaciju trebalo bi da imaš sve 'normalne' opcije i da je moguće da odradiš repair postojeće instalacije windowsa.
[ bagera @ 26.12.2005. 09:43 ] @
Ja sam isvrsio repair ali kada se pokrene windows opet trazi cd e sada ne znam da li sam ja to
dobro uradio ja sam isao sa chkdsk /r da li je ovo tacno ovako ili treba jos nesto da se uradi
[ bagera @ 26.12.2005. 17:47 ] @
imate li jos neku ideju
[ Brz_na_tastaturi @ 28.12.2005. 02:17 ] @
Sto više gledam ovu temu sve manje mi je jasno dokle si stigao sa instalacijom ...
Chkdsk je komanda za proveru da li na hard disku ima loših sektora, prekidac /r je ukljucivanje opcije da ukoliko ih ima pokusa da sa njih izvuče ono sto može, ne odražava se (bar ne direktno) na instalaciju windowsa, ako windows ne valja upotreba ove komande ga nece oporaviti.
Ako dosad nisi, ono što treba da uradiš je:
da pokreneš sistem sa instalacionog CD-a, ides na normalnu instalaciju (ne secam se tacno redosleda tastera koji se pritiskaju, ali ako pratis uputstva na ekranu snaci ces se).
Ako na tom hard disku postoji neki windows setup ce da prepozna i da ti ponudi da popravi tu instalaciju ili da izvrši novu. Tu prvo probaj sa popravkom postojece (ako je setup nadje), a ako to ne uspe onda ces morati novu instalaciju.

[ Milan Gligorijevic @ 28.12.2005. 09:41 ] @
Kako god instaliras windows dobro je ali nesmes da formatiras hard
[ bagera @ 28.12.2005. 15:40 ] @
Ok posto je meni instalacija dosla do 4 og dela i kontrole hardwara onda cu lepo da pustim da prodje
i to onda se nadam da ce seput da naleti na prvu inastalaciju sto imam, videcu koje mi opcijue daje. Kad budem zavrsio javicu
Hvala vam puno sto se javljate
[ Bili Piton @ 31.12.2005. 06:29 ] @
Čačkao sam i ja tako sa LINUX-om pa obrisao boot WINDOWS-a i šta mi je na kraju preostalo? Naravno instalacija od nule.
[ Milan Gligorijevic @ 31.12.2005. 11:19 ] @
@bagera jel si instalirao windows ?
[ bagera @ 31.12.2005. 13:55 ] @
Evo na kraju sta sam uradio instalirao sam nov windows na jednoj particiji, onda sam prebacio dokumenta sto imam e sada staru verziju hocu da obrisem ona je ntfs ali formatacije ne moze da se zavrsi .
Kako sad da prebacim ntfs u fat32 pa onda da formatiram
[ Milan Gligorijevic @ 31.12.2005. 14:18 ] @
Ubaci CD win xp i opet kreni ispocetka ali sada odaberi da instaliras windows na tu particiju koju hoces da formatiras, obavezno odaberi novu instalaciju nemoj da ti popravlja staru.
Dobices opciju da formatiras tu particiju koju si izabrao navodno za instaliranje windowsa. Mozes da biras dal da formatira u NTFS ili FAT32, odaberes u FAT32, sacekas da zavrsi, komp se restartuje, vadis CD i normalno ulazis u windows koji kazes da si instalirao na jednoj particiji.
[ bagera @ 02.01.2006. 19:42 ] @
Evo jos jedan problem uradio sam kao sto ste rekli formatirao sam particiju ali prilikom podizanja
boota pojavio se samo linux kako cu sada da podesim boot da mogu da odaberem os .
Molim vas samo da bude detaljnije nikada nisam radio ovo
Hvala vam puno