[ MixMaster @ 24.12.2005. 01:51 ] @
Molio bih strucnije ljude (narocito one koje interesuje kompresija podataka) da odu na stranu [url]http://www.elitesecurity.org/tema/151580-Sistem-za-LZ-kodiranje-dekodiranje[/url]
Potrebna mi je pomoc oko pisanja koda za kodiranje tj. kompresiju binarnog stringa, LZ algoritmom. Pomoc u svakom obliku je dobro dosla, od ideje do koda. Objasnjenje koda za one koji nisu upoznati sa istim je na gore navedenoj stranici.

Unaprijed zahvaljujem.
[ MixMaster @ 25.12.2005. 21:49 ] @
Sta bi odjdnom? Zar nikoga neinteresuje kompresija?
Ima li neko bar nei dobar link????

Poz.
[ leka @ 26.12.2005. 01:11 ] @
Procitaj knjigu "Mastering Algorithms in C", u njoj je dat sors (ako se ne varam) od LZW kompresije i nesto teorije. Knjigu svakako treba imati u kolekciji, i procitati je ozbiljno od pocetka do kraja makar 10 puta...
[ kime1 @ 26.12.2005. 18:42 ] @
"with C" za one koji će tražiti...
[ MixMaster @ 26.12.2005. 18:58 ] @
OK. Hvala na preporuci. Ipak, necu imati toliko vremena da procitam knjigu, jer se rok za predaju "seminarskog" opasno priblizio. Zapoceo sam projekat i u C-u i u Matlabu. Mozda je u Matlab-u cak i malo lakse raditi, a i kada se zavrsi kompresija, svi podaci su jos uvijek tu kada pokrenemo program za dekompresiju, mada...sve isto.
Dakle, pomoc je i vise nego dobro dosla, jos uvijek, ali nisam primijetio da se neko "usudio" da pomogne

p.s. Napominjem jos jednom, najveci problem je mozda sa slogovima sa kojima C/C++ ne barata bas najbolje (Matlab tu i tamo).

p.p.s Imam izvorni kod LZW (kompesija fajlova, samo...meni je potrebna kompresija veceg STRING-a, sto je dosta jednostavnije) ali meni nije potrebno Welch-ovo poboljsanje kompresije, znaci samo Lempel-Ziv.

Pozdrav i hvala opet.
[ kime1 @ 27.12.2005. 03:09 ] @
Evo algoritam za lzw, ne znam koliko će ti pomoći, ima gomila skripti o kompresiji,čudi me da nisi našao kod za lz (ako ti to treba)?!

Algoritam kompresije
STRING = getInputCharacter()
while (not EOF(input)) do
CHARACTER = getInputCharacter()
if (TABLE.contains(STRING+CHARACTER)) then
STRING = STRING+CHARACTER
else
outputCode(STRING)
TABLE.add(STRING+CHARACTER)
STRING = CHARACTER
end if
end while
outputCode(STRING)

Algoritam dekompresije
OLD_CODE = getInputCode()
outputStr(OLD_CODE)
while (not EOF(input)) do
NEW_CODE = getInputCode()
if (not TABLE.contains(NEW_CODE)) then
STRING = TABLE.translate(OLD_CODE) + CHARACTER
else
STRING = TABLE.translate(NEW_CODE)
end if
outputStr(STRING)
CHARACTER = firstCharacter(STRING)
TABLE.add(TABLE.translte(OLD_CODE) + CHARACTER)
OLD_CODE = NEW_CODE
end while

[ MixMaster @ 27.12.2005. 21:48 ] @
Ne mogu da nadjem za LZ na netu, tj. nasao sam na par mjesta kao nesto slicno, LZW vec imam, ipak zahvaljujem!

Pokusavam jos uvijek i u C-u i u Matlab-u. Huh.

p.s. Danas sam bio kod profesora na "konsultacije". Na sred nekog hodnjika nam je "objasnjavao i razjasnjavao" neke probleme koje imamo. Najgore je sto sam ga ja razumio...pricao je inace nesto potpuno drugo, i kao "ajde casom ovo, ja sam zauzet". Uh. Ma strasno!
Nego, da se skoncentrisemo naprobleme (tj. ja) :)
[ Nedeljko @ 28.12.2005. 00:14 ] @
Idi na google i kucaj frazu "lz compression".
[ MixMaster @ 28.12.2005. 16:12 ] @
"LZ compression"
"Lempel Ziv"
"Lempel Ziv"+"string compression"
"Lempel Ziv"+"text compression"
"binary string compression"
....
....
i mnoge druge kombinacije. Naravno da sam sve isprobao, prije nego sto sam dosao ovdje. Ovo mi je bila kao "poslednja oaza" (jel se tako kaze? :) )
Ipak, hvala.

Jos uvijek cekam predloge...