[ Diabolic @ 17.10.2002. 19:58 ] @
ja sam prijatelj marka1 koji je preko njega pitao u vezi sa xf86config.... objasnicu detaljno sta se desava ali prvo da vam kazem neke stvari!!! Moju "zverinu" sam kupio iz vise razloga: da ne bih morao da menjam graficku svakih mesec dana......zato sto radim u 3ds max-u.....zao sto sam zaljubljenik u geforce i inace u graficke.....i zato sto sam se pet godina zajebavao sa cyrix-om i na kraju mi je puko film i izvacario sam svu rodbinu za pare i kupio bombu! a sad da se vratim problemu...... linux je slackware 8.1 probao sam xf86cfg i samo izlista neke modele grafickih kartica i izbaci istu gresku xf86config sam skoro doktorirao ponavljajuci isti postupak 1000 puta... ...stavim samo jednu rezoluciju 1024x768 u 16 bitnoj paleti i istu izaberem za default....za kolicinu memorije sam probao sve od 4mb do 128mb......refresh ratove sam uneo one koje sam procitao iz specifikacije monitora....(h 30-70 i v 50-160)....graficku izaberem nvidia geforce pod brojem 322.... file sys je ext3 graficki je kde kad sam totalno poludeo isprobao sam sve kombinacije sa rezolucijama paletama memorijom... i opet ista poruka "no screens found" !!! pomozite molim vas!!! i da koristim zajedno win98 i linux i ne vidim sta je strasno u tome ...nisam ja sam u kuci...jos neko koristi ovaj komp....a svi dobro znamo da mnoge stvari koje su uobicajene i na koje su svi navikli ne rade pod linuxom....ali to ne znaci da lizem cmar bill gejtsu... ...jednostavno je tesko naci software za linux...i to svi znamo i nema potrebe da se pretvaramo...i zahvaljujem se u markovo1 i moje ime za objasnjenje u vezi modema jer i ja posedujem isti....samo prvo ja da startujem graficki a posle cemo "lako".... i evo za svaki slucaj ponovo konfiguracije: amd athlon xp 1800+ asus a7v333/u , 256mb ddr asus v8440 deluxe geforce4 ti4400 128mb ddr samsung 753s toshiba dvd 48/16 hdd maxtor 40gb 7200rpm sb genius 5.1 lucent 56k winmodem ...valjda nije nista vise bitno... |