[ SYNAPCE @ 25.12.2005. 12:18 ] @
Krenio sam instalirati Valknut za FC4 ali trazi dclib.so.0 ja ga skinem i krenem instalirati ali kaze da je sourece dali mi neko moze objasniti kako preko terminala se instalira soure hvalja ![]() |
[ SYNAPCE @ 25.12.2005. 12:18 ] @
[ bp21000 @ 25.12.2005. 13:45 ] @
Moraš imati instalirane development pakete sa diskova svoje distribucije i onda se uloguješ kao root u terminalu:
su password: (znaš sigurno koji ti je root password jer si ga sam odabrao pri instalaciji, pa ga sad ovde upiši) Kad dobiješ odzivni znak #, onda zadaješ komandu: rpm --rebuild ime_paketa.src.rpm Kad paket bude prekompajliran za tvoj sistem, onda će ti biti pokazano gde je smešten novostvoreni rpm paket i taj paket onda instaliraš kao i svaki drugi rpm (pogledaj u terminalu man rpm, za više detalja). A ovo je već kompajlirani rpm paket za fedoru i ono što tebi treba: ftp://mirror.switch.ch/mirror/...386/dclib-0.3.7-3.fc4.i386.rpm Pa i nema baš previše razloga da kompjaliraš source, kad već postoji rpm paket. Znaj i zapamti: svi programi za koje postoji src.rpm paket, imaju i svoj već kompajlirani rpm Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|