[ erno @ 25.12.2005. 16:25 ] @
pozdrav ljudi,

imam sljedeci problem. radim neki cms i za tu svrhu korisitm FCKeditor s kojim uredjujem sadrzaj stranica. kao prvo, ne prikazuje mi slike nikako osim ako nisam tu stranicu bas editovao sa ovim editorom. sve slike su smjestene u images direktoriju. dakle, ako podignem slike sa editorom one se podizu u sljedeci direktorij: images/Image/slika.jpg (npr.). ja sam editovao upload skriptu i odrediste bi trebalo biti samo images/ a ne images/Image/ (nemam pojma otkud mu ovo Image???). i znaci, ne prikazuje mi slike ako ih nisam ubacio sa editorom. treba mi hitno pomoc. hvala puno.

ciao, erno
[ fly @ 01.02.2006. 10:06 ] @
Ja imam slican problem, ja sam upgrade-ova sa starog na novi fckeditor v2, a taj trazi da folder ima ime Image, jer pise i cita iz tog fajla. Inace, editor pravi u zadatom folderu (mozes da kazes gde) Image, File, Flash i Media folder i njih koristi - pravi ih sam ako je podesen da radi tako inace moras sam da ih napravis i dodelis potpuna prava (777). Ako ti nije problem da koristis Image folder umesto "images", problem je lako resiv i to ti mogu objasniti.
Ako ti to nije resenje, mozes da ispratis moj thread u javascript sekciji sa naslovom :problem oko FCKeditora verzija 2.0RC3
Pozdrav

[Ovu poruku je menjao fly dana 01.02.2006. u 11:08 GMT+1]
[ fly @ 01.02.2006. 10:29 ] @
@noviKorisnik

ala mi izbaca temu :), samo da ne nestane negde, jer mi treba sto pre odgovor.
Mozes li ti da mi pomognes, posto si iskusni programer?
[ noviKorisnik @ 01.02.2006. 10:37 ] @
Najbolje je odgovore na pitanja o pojedinim aplikacijama potražiti na forumima samih aplikacija ... verovatno postoji tako nešto i za fckeditor. Dobiti odgovor je više stvar sreće, izuzev ako je u pitanju nešto jednostavno ili je u pitanju aplikacija koju koristi veći broj korisnika.
[ fly @ 01.02.2006. 10:45 ] @
znam to, ali iako je fckeditor free direktna podrska se placa, a forum za fckeditor sam vec iskoristio i postavio pitanje, ali jos nista, pa sam mislio da neko ovde ima vise iskustva sa tim editorom nego ja - prosvrljao sam internet i nista nisam nasao kao sluciju za moj problem, na zalost
[ fly @ 03.02.2006. 09:26 ] @
U se i u svoje kljuse. Resio sam sam.
Koristim relativne putanje i folderi su u root-u aplikacije, tj $Config['UserFilesPath']="/".
Izmene:

1.fckconfig.js

FCKConfig.ImageBrowserURL = FCKConfig.BasePath + 'filemanager/browser/default/browser.html?Type=Images&Connector=connectors/php/connector.php' ;

2.frmresourcetype.html

var aTypes = [
['File','File'],
['Images','Images'],
['Flash','Flash'],
['Media','Media']
] ;

3.connector.php

if ( !in_array( $sResourceType, array('File','Images','Flash','Media') ) )