[ darnaut @ 25.12.2005. 20:37 ] @
Imam DVD Elite PV-370X sa Mediatek MT1389FE. Prilikom flesovanja ostao sam bez struje. Kako je uredjaj učitao podatke sa CD i nakon toga nakratko prekinuto napajanje to se proces flashovanja nije završio. Sada nemam nikakvih komandi sa uredjaja a ni sa daljinskog, na displeju piše HELLO a ekran TV-a prilikom uključenja DVD-a prvo poplavi a zatim raster promeni boju u svetlo roze. Pokušao sam uz MTKTool da flešovanje obavim sa računara ali to mi nije poslo za rukom. Proverio sam COM1 (priključio eksterni modem i sve je OK) Po uputstvu povezao sam COM1 sa MB uredjaja (gnd,rx,tx i dv na pinove 1, 2, 3 i 5) ali proces nije tekao. Da li je potrebno izbrisati podatke - resetovati MT 1389FE. Postoji li servis u Beogradu koji ovo može rešiti ili Kako da nabavim drugu matičnu ploču sa učitanim flash-om.
[ gileii @ 26.12.2005. 07:09 ] @
Uzmi data kabl od nekog mobilnog telefona (ne USB) starije generacije, najbolje od nekog simensa C55, S55 ili starijeg. Iseci ga na kraju koji se ukljucuje u mobilni i videces da ima samo tri zice koje su ti i inace samo potrebne(Tx,Rx i Gnd).Na ploci imas konektor i li mesto za konektor(zavisi od plejera) sa cetiri pina Gnd,Tx,Rx i 3,3v. Ovaj poslednji ne koristis. Da bi saznao koja je koja zica na kablu otvori ga na kraju koji ide u racunar pa proveri ili odi do nekog servisa za mobilne telefone da ti obeleze. Prilikom fleshovanja MTKTool automatski prvo obrise sadrzaj flesha pa onda tek ubacuje novi softver.

Pozdrav,
Gile
[ PiceCLuE @ 05.01.2006. 20:39 ] @
@gileii:
da li si siguran da nije potrebno koristiti ovaj 3.3 pin. Evo bezuspešno pokušavam upravo sa takvim siemens kablom da procitam FW iz jednog playera (ima MT1389DE chipset) uz pomoć MtkTool-a i ništa se ne dešava pa sam mislio da je to zbog toga što nemam tu četvrtu žičicu. Mada možda nešto drugo ne radim kako treba (odaberem odgovarajuci COM i kliknem Backup)
[ PiceCLuE @ 05.01.2006. 20:44 ] @
I još jedno pitanje: da li ti je uređaj uključen dok koristiš MtkTool?
[ calexx @ 05.01.2006. 20:57 ] @
Pretpostavljam da si pogledao ovo uputstvo ali da ga pomenem za svaki slučaj. http://mtz.softpedia.com/index...sk=view&id=20&Itemid=2
[ gileii @ 06.01.2006. 06:47 ] @
@PiceCLuE

Povezi plejer kablom upali ga i pritisni Upgrade, naravno pre toga zadaj putanju u MTKtool-u do fajla kojim hoces da fleshujes plejer.

Pozdrav,
Gile
[ PiceCLuE @ 06.01.2006. 17:39 ] @
KONAČNO SAM USPEO!!!
Hvala vam na savetima, problem je bio što kod mene ne postoji onaj inteface za priključak, a ja nisam vičan lemljenju, pa sam se snalazio uz pomoć štapa i kanapa (skoro bukvalno). I da potvrdim da player mora biti uključen.

[Ovu poruku je menjao PiceCLuE dana 07.01.2006. u 21:44 GMT+1]