[ Ognjen_NS @ 26.12.2005. 11:40 ] @
Jel moze neko da pojasni ovo(pocetnik sam): kada kreiram dataSet, namestimo konekciju i tako to, jel ja moram za ubacivanje ponovo da kreiram connection strig, SqldataAdapter....totalno sam se zbunio, nisam ni vs2003 bash najbolje upoznao, pa rekoh ajmo na vs 2003. Posto u VS2003 lepo on ti sam kada prevuces tabelu kreira konekciju i dataAdapter, a ovde prevuces on ti kreira DataSet i tableAdapter koji ne mozes pozvati iz koda?????!! Moze li neko malko da pojasni PUNO hvala:) Da preformulishem ili da skratim:): koji se DataAdapter kreira kada prevucem Tabelu i kada se kreira data set (mislim u 2003 kreiras lepoo sqlDataAdapter pa imas InsertCommand, pa update...) a gde je to u vs 2005 Hvala Again [Ovu poruku je menjao Ognjen_NS dana 26.12.2005. u 13:18 GMT+1] Evo kao "uspeo" sam neshto:) al nece da update tabelu u bazi pa ako ima neko vremena neka mi kaze ZASTO nece evo coda: [WebMethod] public void InsertProfu(string Ime, string Prezime,string file) { //kreiramo dataSet profesor DataSet1 mojDataSet = new DataSet1(); DataSet1.ProfesorDataTable Profesor = new DataSet1.ProfesorDataTable(); DataSet1.ProfesorRow mojRow = Profesor.NewProfesorRow(); mojRow["Ime"] = Ime; mojRow["Prezime"] = Prezime; byte[] fajl; FileStream stream = new FileStream(file, FileMode.Open, FileAccess.Read); fajl = new byte[stream.Length]; stream.Read(fajl, 0, (int)stream.Length); stream.Close(); mojRow["Fajl"] = fajl; Profesor.AddProfesorRow(mojRow); DataSet1TableAdapters.ProfesorTableAdapter mojAdapter = new DataSet1TableAdapters.ProfesorTableAdapter(); mojAdapter.Update(Profesor); } [Ovu poruku je menjao Ognjen_NS dana 26.12.2005. u 14:52 GMT+1] |