[ Gojko Vujovic @ 19.10.2002. 00:27 ] @
1. Da li koristite Open Source proizvode?
2. Da li biste svoje projekte izdali pod nekom Open Source licencom?
[ Dragi Tata @ 19.10.2002. 06:09 ] @
1. Da. Xerces-C zauzima važno mesto u projektu na kome sam do skora radio. Ranije sam koristio i BerkleyDB.

2. Ne.
[ drdrksa @ 19.10.2002. 07:32 ] @
1. Da
2. Ne znam, zavisi od vise faktora ....
[ Reljam @ 19.10.2002. 10:38 ] @
1. Minimalno (bash shell)
2. Ne. Smatram da je OS dobar za odredjenje stvari - recimo akademske projekte. Cini mi se da se komercijalan softver bolje razvija po OS modelu (a ovde moze da se ubaci i argument da je u velikim firmama i 'katedrala' organizovana kao 'bazar'), upravo zbog para i zbog manje forkovanih verzija koje posle treba podrzavati. Takodje mi se cini da se (cast izuzecima) programeri uglavnom na pocetku svoje karijere bave open source-om, dok se stariji uglavnom bave closed source-om i otplatom kredita na kucu.

[Ovu poruku je menjao Reljam dana 19.10.2002. u 11:14 GMT]
[ Mihailo @ 19.10.2002. 13:24 ] @
[ srki @ 19.10.2002. 13:46 ] @
1. Da, koristim i verujem u open source ali ne verujem u free software. Ako nesto nije free onda programeri se vise trude jer imaju izvor finansiranja. To nije u koliziji sa open source idejom Jer moze da bude i open source i da ne bude free. (Qt biblioteka je mnogo brzo napredovala i verujem da ce i jos brze).

2. Verovatno bih nesto i pravio da bude open source ali svakako ne bi bilo free. Primer je Qt biblioteka.

Ne bih pravio nesto kao open source ako je recimo u pitanju neki novi algoritam koji sam sam izmislio a ne bih da ga drugi ukradu. Ili bih patentirao algoritam kao sto je patentiran mp3 pa svi moraju da mi placaju koji koriste taj algoritam. Tako je algoritam otvoren a ja nista ne gubim.
_________________________________________________________

Mene zanima zasto su neki odgovorili da a zasto ne. Znam da u forumu ankete nije dozvoljena diskusija pa ako bi svako mogao da izmeni svoju poruku i da dopise jos i razlog za svoj odgovor. Posebno me zanima zasto su Reljam i Dragi Tata odgovorili na drugo pitanje sa NE. Zasto bi recimo bili protiv toga da nesto bude open source ali da ipak ne bude free za komercijalnu upotrebu ili za bilo kakvu upotrebu. Ili ako se plase da neko nesto ne iskoristi da patentiraju algoritam. Znaci bez ikakve diskusije nego samo svako da obrazlozi svoj stav. Mozda i u drugoj temi. Ja cu za dan dva obrisati ovaj pasus.

[ 01011011 @ 23.10.2002. 02:39 ] @
Odgovor na obadva pitanja.

Zivim u americi, i gledam ove ljude na univerzitetu kako se pale open source ovo ono, jebes Windows, to je EVIL, ovako onako, a zive ko poslednji papci.

Lepo je to sto ima open source, ali ako hoces lovu :) Mani se cooliranja :)
[ InsurrectoR @ 23.10.2002. 14:51 ] @
Citat:
Gojko Vujovic:
1. Da li koristite Open Source proizvode?
2. Da li biste svoje projekte izdali pod nekom Open Source licencom?


1. Da! Mozilla ...
2. Zavisi ... ukoliko je proizvod komercijalan, u tom slucaju NIKAD.

A uopsten odgovor na pitanje: "Da li verujete u Open Source"?
Trust NO ONE ... NOT even GOD!
[ anon315 @ 23.10.2002. 15:03 ] @
1. Naravno i isključivo.

2. Zavisi o kakvom se projektu radi. Nešto ozbiljnije, verovatno ne.
[ broker @ 24.10.2002. 11:37 ] @
1. Koristim ponešto

2. Neke sorsove jesam davao u formi nalik OpenSource-u.. Neke sorsove samo opet davao free ali ne OpenSource... Kao što rekoše ljudi, da li bih dao nešto kao OS zavisi od toga šta je. Ako se radi o nekom generičkom sorsu od opšteg značaja da, ali ne kao gotov softver nego kao alat na osnovu koga se mo
e napraviti softver po potrebi. Grozim se ideje da neko uzme tuđi kod, malo prepravi About box i distribuira ga kao svoj...
[ leka @ 24.10.2002. 17:16 ] @
1: DA.
2: DA.

3: (nepostojece pitanje: Da li je OpenSource software uvek i besplatan software) NE.
4: (nepostojece pitanje: Sta mislite, da li vecina obicnih korisnika racunara koja je cula za OpenSource zna da OpenSource software moze biti i komercijalan?) NE, ne znaju.
[ impaque @ 28.10.2002. 02:25 ] @
1. da, naravno. moj 'dnevni boravak' na kompjuteru je velikim delom na tim programima i operativnom sistemu.

2. da, ali bih jedan ili dva projekta zadrzhao kao closed source, iz chisto finansijskih razloga.

[Ovu poruku je menjao impaque dana 30.10.2002. u 01:19 GMT]
[ doomed @ 28.10.2002. 16:52 ] @
Citat:
Gojko Vujovic:
1. Da li koristite Open Source proizvode?
2. Da li biste svoje projekte izdali pod nekom Open Source licencom?1. Yap. Openh323
2. nesto ozbiljnije nikada
[ uLtracode @ 08.12.2002. 21:42 ] @
1. DA

2. NE (nekom je pre bio potpis na ES-u "nikad ne govorite ljudima sve sto znate" - naravno na engleskom)
[ Jovan Marjanovic @ 22.05.2003. 11:56 ] @
1. - DA. Naravno da koristim opensource u svakodnevnom radu na racunaru. Koristim Linux, Koristim Gnome na drugim UNIX platformama, koristim GCC ...

2. - DA. Nema potrebe da se source zatvara jer ne treba prodavati softver vec podrsku za softver bez koje softver ne vredi nista :)
[ salec @ 22.05.2003. 12:32 ] @
1. DA
2. DA, Narocito ako bih bio placen za to :).

Postoji nacin da se iste pare zarade na Open Source kao i na Closed Source, ali ne tolike kolike oni koji guraju Closed Source zamisljaju da bi trebali dobiti. Sa druge strane, na troskovnoj strani bi se dosta ustedelo, narocito bi drzave (i poreski obveznici) na tome dobili, time sto bi piraterija kao takva nestala.

Sustina je samo u promeni vizure: svako se brine za svoje poslove. Proizvodjac softvera razvije softver i drzi ga kod sebe na bezbednom mestu dok ne obavi prodaju. Kradja u toj fazi je krivicno delo. Proizvodjac odredi pocetnu cenu sa osam cifara (ako je renomiran) i objavi aukciju na koju ce doci veliki stanceri (danasnji pirati) ili veliki dileri (preprodavci), sa zeljom da otkupe jedinu kopiju novog proizvoda i koji ce, ako osvoje na aukciji trenutno jedinu kopiju, moci da preprodaju vise njenih kopija manjim regionalnim preprodavcima ili stancerima. U sustini, to je slicno piratskoj ekonomiji, ali ovaj put se sa "piratima" i racuna, pa cena po kojoj oni kupuju nije vise ona koja je namenjena krajnjem kupcu i koja je smesno niska za njih, nego je odredjena upravo znajuci da je u toj ceni celokupan profit tvorca softvera i da stanceri (pirati) preuzimaju rizik prodaje i da i oni znaju da njihovi kupci nameravaju da kopiraju i preprodaju njihove kopije. Zbog toga ce cena softvera vrlo polako padati kroz nekoliko "ruku", sve dok ne padne na toliko da recimo neka interesna grupa (ES korisnici, na primer) sakupi dovoljno novca da kupi jednu kopiju a zatim organizuje kopiranje za sve clanove koji su ucestvovali u kupovini.

Ko se zezao sa kucnim kompjuterima 1980-ih, zna o cemu pricam. Novi programi su kupovani na Zapadu, ovde je razbijana zastita i oni pirati koji su imali nove programe, naplacivali su ih debelo, a sitna boranija na dnu lanca je prodavala ogromne kolicine vec "provaljenih", starijih, programa na 90-minutnim audio kasetama za bagatelu. E, sad ideja je samo da i oni najkrupniji dileri plate najkrupnije pare (a ne cenu predvidjenu za krajnjeg kupca, sa uracunatom stetom od piraterije) i da najvece pare dobije vrh piramide - onaj ko je stvorio proizvod (SW, muziku, film,...)

Naravno, ovo nema veze sa Open Source/Closed Source problematikom, jer vazi i za jedno i za drugo, ali bi prilicno olaksalo zivot svima, osim sirotim pitratima koji bi se tukli za kosku, ali bar ih niko ne bi krivicno gonio (za nase pare), a i imali bismo slobodu deljenja nasih kopija sa prijateljima.
[ tOwk @ 22.05.2003. 20:23 ] @
1. Ne, više mi se sviđa izraz „slobodan program/softver“ ;-)
2. Ne, objavio bih samo kao slobodan softver ili u javnom vlasništvu

Jer, sloboda je bitna, a ne otvaranje tamo nekog koda. Bolja je i sloboda da samostalno menjaš mašinski kod nekog programa, nego otvoreni kod programa koji ne smeš da menjaš.
[ formeye @ 23.05.2003. 14:08 ] @
OS je bolji nego freeware. Ne moram da mu menjam kod, ako necu, ali bar mogu da vidim da li postoje zadnja vrata ili slicno. Tako da je komentar da otvaranje koda nema smisla, krajnje "piiiiip"...

Odgovori
1. DA! (Sve osim Sun's Jave sto koristim je OS)
2. DA! Za sada 3 programa su mi pod GPL-om
[ dejankr @ 15.07.2003. 18:14 ] @
1. DA. Uglavnom radim sa Open source softverom
2. DA. Trenutno radim na dva open source projekata. S obzirom da oba projekta koristim u firmi kojoj radim mislim da ima smisla ucestvovati u razvoju open source projekata. U suprotnom, alternativa bi mi bila samostalni razvoj ekvivalentnih projekata.

Dejan
[ leka @ 16.07.2003. 13:18 ] @
1 - DA
2 - DA, vec jesam nekoliko.

Kompanija za koju radim zaradjuje novac koristeci mnogobrojne opensource aplikacije i biblioteke. Konkretno: 1) Svi nasi serveri su Linux/BSD (osim jednog SUN-a doduse) 2) Emacs koriste maltene svi, osim mene 3) Perl je jedan od osnovnih jezika koje firma koristi (druga dva su C++ i JAVA), a koji je OpenSource 4) GCC je naravno nezaobilazan .


Kad malo bolje razmislim, prvo pitanje je totalno nepotrebno, jer sam maltene 100% siguran da SVAKO koristi opensource aplikacije!
Evo liste nekih najpopularnijih Windows opensource aplikacija:
- VirtualDUB
- OpenOffice
- Dev-C++
- AbiWord
- GIMP
- DC++
- XMLMind XML Editor
- MySQL
- MyCC
- Andromeda9 (odlicna igra)
I da ne nabrajam dalje...
[ Lord Storm @ 01.08.2003. 12:54 ] @

1. Da.
2. Ne! (Umesto da sam zaradjujem za ono sto radim, treba da zivim od milostinje koju ce neko da se seti da da.)

[ tvucko @ 01.08.2003. 13:23 ] @
1. DA

2. DA, vec to imam u planu za one delove aplikativnog softvera od kojih ne zavisi direktno moj posao, iako sav source code aplikacija ostavljam korisniku da ima uvid u poslovnu logiku koja je ugradjena u programe.

Koristim dosta open source projekata tacnije receno od onoga sto nije open source jedino koristim WinBlows$ za testiranje programa i Borland FreeCommandLine tools.

Sve aplikativne programe koje sam imao uradjenje u Clipperu za DOS sam prebacio na
(x)Harbour projekat (Linux i Win32 console) i jako sam zadovoljan, zajedno sa MiniGUI libom je dobra kombinacija za izradu Win32 GUI programa.

Ostatak liste open source programa koje koristim je jako dugacak :
- Linux (kao osnovni OS za razvoj, servere i desktop)
- Anjuta
- Bluefish
- OpenOffice
- Mozilla
- GCC, Mingw, DevC++
- wxWindows, FOX-Toolkit
- MySql, Sqlite, Firebird database
- Apache
- Perl, Python, PHP
- Gimp
- Jabber server i Psi
- FreeDOS
- itd

Smatram da su open source alati dosta bolji, zgodniji za upotrebu i otvoreniji za prosiranja nego komercijani alata. Onaj ko ih korsti ima mnogo vise mogucnosti i slobode, sto je za izradu nekoga softvarskog projekta, po mom misljenju neophodno.
[ anon676 @ 01.08.2003. 15:32 ] @
1. Da (Linux jezgro, Mozilla, DBDesigner4, MyManager, Evolution, GCC)
1. Da svakako
[ Mihail Miklaševskij @ 21.08.2003. 12:48 ] @
KrAtKo

1) DA
1) DA
[ brcha @ 21.08.2003. 12:52 ] @
Citat:
Gojko Vujovic:
1. Da li koristite Open Source proizvode?
2. Da li biste svoje projekte izdali pod nekom Open Source licencom?


1. Da, naravno.
2. Da, pod GPLom (ne pod LGPLom)
[ anarcho @ 23.08.2003. 20:33 ] @
ne
[ Adr-1 @ 13.06.2004. 10:19 ] @
1.) Tu i tamo

2.) Ni u ludilu.
[ Spodletela @ 27.06.2004. 19:04 ] @
NE!

1.) Više manje ne!
2.) Nisam blesav...

kod softwara nije najbitniji program nego ideja i znanje. Zašto bih razkrivao kako se uradi nešto, kad sam sam potrošio puno vriemena da isprovedem ideju...
[ dinke @ 15.07.2004. 09:56 ] @
1. Da
2. Da
[ haarp2 @ 11.08.2004. 01:15 ] @
1) Da

2) Da
[ neo01 @ 11.08.2004. 13:21 ] @
Da
[ Stator @ 12.08.2004. 20:13 ] @
1. Da (koristim dosta takvih programa)
2. Ne (volim da debelo naplatim ono sto uradim)
[ Slobodan Milivojevic @ 12.08.2004. 21:47 ] @
1) Da
2) neke da, neke ne...
[ MAD-MAX @ 13.08.2004. 01:40 ] @
1. Da

2. Da
[ Sundance @ 12.12.2004. 14:45 ] @
1. Da. Kad god bootam lindzu :)

2. Ne samo da ne bi bio open-source, nego bi jos bi nakon sto je kompajliran bio zasticen nekom supa-dupa zastitom da prljavi licemjerni OSS hipiji ne bi trazili rupe i govorili kako je komercijalni softver busan, a usto imaju cron podesen da im svaki sat vremena radi apt-upgrade..

C/C++ + otvoren kod = losa sigurnost

I ne skolujem se 16-20 godina da bih svoje znanje djelio budalama da ga dzabe koriste. Budale treba exploatirat, a ne im olaksavat rad na kompu... This birdie is OSS-free :)
[ BytEfLUSh @ 12.12.2004. 15:12 ] @
1) Da, naravno.
2) Zavisi.
[ milanche @ 13.12.2004. 05:53 ] @
1) Da (perl, na primer) i sve sto stize u standardnim Linux instalacijama
2) Ne - ideja davanja dobrog koda za dzabe je isto sto i soliti jezero da bi se dobilo more
(ostane se i bez soli i bez mora)
[ ruff_ryder @ 14.12.2004. 10:36 ] @
1) da
2) da
[ dj011 @ 20.12.2004. 08:10 ] @
1.da
2. verovatno ne
[ Zikka @ 22.12.2004. 01:15 ] @
1.Da
2.Da
[ miličić.marko @ 25.01.2005. 15:33 ] @
Naravno !!!!!!!
[ FormatC @ 05.02.2005. 00:30 ] @
Da, načelno.

[Ovu poruku je menjao FormatC dana 11.03.2005. u 01:55 GMT+1]
[ Corey @ 05.02.2005. 14:32 ] @
Verujem.
[ FormatC @ 21.02.2005. 01:28 ] @
1.Da, naravno.
2.Verovatno(99%) Da.
[ sadux @ 20.04.2005. 00:35 ] @
Definitivno DA.
[ nnn @ 23.04.2005. 19:48 ] @
1.da
2.manje vise

Citam ovde i svatam da svi pa ukljucujuci i mene bi da koriste besplatan software a da ne prave besplatan software. Znaci hteli bi da dobiji office, c++, ... za Zdabe. ali jbg morate malo i da date da bi ste dobili/
[ Abe Green @ 26.09.2005. 15:53 ] @
1. verujem da ima zaludjenika koji veruju u sarene laze ali u OPEN SOURCE skoro apsolutno ne verujem u smislu da ce to ikad postati standard.
A mozda sam i verovao ali kad sam zavrsio neke linux LPI kurseve i razmislio okacio sam Gejtsovu sliku na zid iako sam mislio da ga mrzim.

2. Ne kao sto to niko i ne radi
[ bgweb2005 @ 01.10.2005. 15:12 ] @


OpenSource je buducnost.

vidi samo Wikipedia.
Genijalna stvar (ima ga cak i na srpskom)

1. Koristim Linux i skoro pocinjem sa kriscenjem Openoffice.org programa.

2. Da
[ NrmMyth @ 01.10.2005. 19:45 ] @
1. Da.
2. Za sada Da.

Zivot bas ne blista od O.S., gledajuci financijski. Ja sam i ja cu svaki projekt koji napravim onako iz glave ili u suradnji sa prijateljima, dati na net kao O.S. Ali poslije kad se profesionaliziram nema sanse, od cega bih trebao zivjeti?!
[ darkomit @ 02.10.2005. 10:35 ] @
Verujem 100%!!!OS je zakon!!!
[ mulaz @ 15.10.2005. 01:20 ] @
1. da.. ceo sistem
2. da.. zato sto puno stvari za koje ja imam plane.. mogli bi da budu dosta bolji kad bi vise ljudi radilo na tom projektu.. i to je najlakse postici sa opensource
[ Čovek @ 21.12.2005. 16:32 ] @
Pa ....... verujen u Open Source, a nadam se tu ima pametnih ljudi ki bi mi rekli kadi se more nać programski kod za OpenOffice i Mozillu.

Hvala pametnim ljudima na pomoći.
[ Turin Turambar @ 24.01.2006. 13:20 ] @
1. Da - ako nesto moze danas da promeni na softverskoj sceni to je Opet Source. Odgovor pametne manjine prema hegemoniji korporacija.

2. Da sam programer - da. Tacno i kada bih radio profesionalno, sigurno bih sa strane imao sopstvene OS stvari ili bio ukljucen u neki drugi OS projekat.
[ momsab @ 27.02.2006. 22:03 ] @
1. Da
2. Da
[ anon28907 @ 28.02.2006. 16:55 ] @
Verujem u open source.
1. Da
2. Da
[ Vladimir Nikolic @ 12.03.2006. 01:01 ] @

Verujem u OpenSource Software (OSS).

Omogućavaju jedan dublji kontakt sa ljudima prego razvijanja projekta.

Pored toga čini mi se da su jedan idealan način da pokažu ljudima da čovečanstvo ipak nije toliko pesimistično i loše.

Najbolji primer je Wikipedia.

Sa poštovanjem

Nikolić Vladimir
[ ber2006 @ 08.05.2006. 07:39 ] @
1. DA
2. DA
[ nicr @ 15.05.2006. 11:59 ] @
1) DA
2) NE, prost razlog, novac.
[ Search @ 19.05.2006. 13:48 ] @
Definitivno da.
[ nikmil @ 08.06.2006. 17:54 ] @
1.DA: Ubuntu, GCC, MySQL,... da ne nabrajam
2.U većini slučajeva DA. Vidim da je većina, kao razlog protiv objavljivanja softvera pod nekom OpenSource licencom, navela novac. Pa pogledajte samo R.M.S.-a. Čovek izgleda fino, uhranjeno, proputovao je (skoro) celi svet, a ako ste mislili da je zapustio kosu jer nema novca da plati frizera, varate se
Novac se može zaraditi i sa OS, a tipičan primer toga je Qt. Takođe, ako ne od prodaje, pare se mogu uzeti od podrške, seminara, knjiga, certifikacija, itd.

[Ovu poruku je menjao Milan Andjelkovic dana 08.06.2006. u 20:23 GMT+1]
[ _Parasite @ 08.06.2006. 21:43 ] @
da
[ darkon @ 17.07.2006. 20:14 ] @
1. OS software koristim 'u velikim količinama', što kući što na poslu
2. Upravo spremam jednu malu igricu koju ću da okačim na web pod GPL licencom. Prema tome, odgovor je i ovde: DA (naravno, ne baš sve što uradim)
[ Sashanson @ 17.07.2006. 23:48 ] @
1: Da .... vrlo su korisni
2: Da .... ako mi se nekako isplati ;)
[ z@re @ 20.07.2006. 02:04 ] @
1. Da.
2. Da, evo upravo krecem sa razvojem FBSD kernel modula za MPU podrsku. Zato sta volim taj operativni sistem, i zelim pridonijet projektu. Dosada sam napravio nekoliko komercijalnih softverskih paketa po narudjbi, i ne pada mi napamet da izbacim opensource od toga. To su stvari na kojima ja zaradjujem.

Mislim da treba postojat zdrav omjer izmedju komercijalnog, proprietary softvera, i opensourcea. Face the facts, opensource zajednica nema bas istancanu R&D sekciju, dok se u komercijalnom svijetu ulazu masne pare da bi cike u bijelim kutama izmisljali nove stvari i nove tehnologije. S druge strane, postoji jos mjesta za sirenje opensource svijeta, narocito mislim na poboljsanje ponude za desktop racunala. Profesionalni i specijalizirani softver nikad nece bit opensource, i bolje da ne bude, jer se time ubiva trzisna kompetentost i nitko ne bi imao realnog razloga za napredak.
[ bojan_bozovic @ 20.07.2006. 02:17 ] @
Definitivno, ne, sto me ne sprecava da ga koristim. Ne verujem ni u proprietary softver. Ni u kakav, sve dok vecina koda valja da se indentira sest metara nadole i zatvori u /* */.
[ since1986BC @ 23.07.2006. 23:20 ] @
1. DA
2. NE > da
[ _goThic_ @ 07.09.2006. 20:03 ] @
1. retko
2. ne
[ svedok @ 10.11.2006. 22:19 ] @
DA
treba podeliti znanje s ostalim covecanstvom ..normalno u razumnim granicama..
[ Froiibaad @ 02.03.2007. 13:19 ] @
1) Da, gomilu stvari
2) Mozda neki korisni programcic - koji odradi neki smesam poslic s kompom - tipa CCleaner - ali malko veci program - JOK
[ SuPeR_MaSteR @ 02.03.2007. 21:23 ] @
1) Da, dosta toga
2) Da ali neki manji projekat .. :)
[ nenad.stolic @ 22.03.2007. 12:27 ] @
1. Da, redovno, od samo Linux OS-a do niza programa: FireFox, GaIM, xawtv ...
2. Naravno, kada se radi o projektu koji se ne radi za zaradu.
[ rmilosh @ 22.03.2007. 12:43 ] @
1. Da
2. Da
[ djdacha @ 04.07.2007. 06:06 ] @
1. 100% svaki dan barem po 100 komada odjednom
2. Ako ce moje ideje biti skoro javne za par godina, onda da jer bolje da vise ljudi gradi jedan projekat. Uvek mozes zaraditi na tehnickoj podrsci ;)
A sad ako sam nesto smislio kao COca COla formula, onda bi seo i razmislio malo, mozda malo duze oko toga
[ Wajda.W @ 05.05.2009. 15:37 ] @
1. da
2. da
[ deki2free @ 27.08.2010. 10:26 ] @
1. DA, neverovatna usteda!
2. Mozda neku manju aplikaciju, inace NE!
[ master-boy @ 07.12.2010. 11:50 ] @
da
[ thehorvat @ 29.01.2012. 16:25 ] @
1. da verujem, trudim se da koristim sto je vise moguce open source programa, kao i linux os (mada nekada budem sprecen problemima sa drajverima)

2. da zelja mi je da cim malo uznapredujem u studijama, i vise naucim o programiranju, da se prikljucim nekom open source community-ju jer smatram da je to jedan od najboljih nacina da mladi programeri steknu dobru praksu i znanje u resavanju konkretnih programerskih problema :)
[ markoncina @ 09.04.2012. 20:04 ] @
1. Da koristim, trudim se da ih koristim sve vise ima jako kvalitetnih resenja poput Blender-a.
2. Neke verovatno bih, druge ne.
[ balavi @ 09.04.2012. 21:03 ] @
1. koristim Open Source proizvode

2. da
[ Screaming Eagle @ 25.11.2014. 04:15 ] @
Citat:
Gojko Vujovic:
1. Da li koristite Open Source proizvode?
2. Da li biste svoje projekte izdali pod nekom Open Source licencom?

Ja imam da pitam, aj mi neko pjasni malo sta je to neko dami priblizi znajce ako nije problem :D
Malo sam antuz iskreno za te stavri pa ako nije frka dami se neko objasni malkice blize.. Hvala lepo :)
[ vjamovic @ 25.11.2014. 07:58 ] @
Program otvorenog koda (eng. Open source software)

http://sr.wikipedia.org/sr/Program_otvorenog_koda
[ Screaming Eagle @ 29.11.2014. 22:49 ] @
Citat:
Gojko Vujovic:
1. Da li koristite Open Source proizvode?
2. Da li biste svoje projekte izdali pod nekom Open Source licencom?


aj mi samo objasnie sta vam ovo znci malo sam neuk za ovakve izraze i znacenja ,
al iskreno zaintrigirala me ova anketa hehe puno pozdrava iz Zemuna.