[ neopravdano_odsutan @ 28.12.2005. 00:06 ] @
Pozdrav, Stvarno ne znam u cemu je problem sa ovim programom(koristim dev-c++ 4.9.9.2 tj. najnoviju verziji) i dosad sam naisao na masu stvari koje rade na Borland Turbo C++ a nece na Dev-u. Uvijek javlja neke greske, pa ne znam sta treba uraditi. Da li treba instalisati neki file u njega, skinuti neke biblioteke, dodati neke parametre compajleru.... STA DA RADIM!?!?!? Najnoviji mi je problem rad sa TEXTCOLOR funkcijom. Sve lijepo radi na Borland Turbo c++ 1.01 ali gdje cu raditi pod dosom, stvarno se ne isplati. Evo coda koji me muci u Dev-u: Code: #include<stdio.h> #include<conio.h> void textcolor(int newcolor); void normvideo(void); main(){ int i; textcolor (5); cprintf("Foreground color\r\n"); normvideo(); cprintf("Po starom"); getch(); } Ovo nije ni prva (a ocito ni zadnja) stvar koja ne radi u dev-u, vjerovatno nisam nesto dobro podesio. U help file-u (Borlandovom) sam sve fino procitao i sve radi ali nece u ovom. Ovdje je nesto do CONIO.H biblioteke. P.S.- Javlja mi gresku: [Linker error] undefined reference to `textcolor' [Linker error] undefined reference to `cprintf' [Linker error] undefined reference to `normvideo' MOLIM VAS ako znate kako da opcenito DEV c++ probleme rijesim (odnosno hocu reci kako da ga podesim pa da radi kao i Borlandov) da mi ne javlja greske za nesto sto je tacno. Hvala! |