[ majarenic @ 28.12.2005. 11:52 ] @
Potrebno mi je da aplikacija cita fajlove iz jednog serverskog foldera left_side:

string path = @"d:\intranet\images\left_side";
string[] dirs = Directory.GetFiles(path);
ArrayList FileElem = new ArrayList();
foreach (string dir in dirs)
{
FileElem.Add(dir);

}

Kada to radim na serveru sve je u redu, medjutim kada se pristupa sa nekog drugog racunara ostaje putanja path = @"d:\intranet\images\left_side";
i javlja se greska jer ne cita sa servera nego sa d: lokalnog racunara.

Kada mu stavim:
path = "http://" + Request.ServerVariables["SERVER_NAME"]+ @"/images/left_side";

dobijem gresku "URI format are not supported".

Kako treba postaviti putanju da i na serverskoj i lokalnoj masini path bude odgovarajuci tako da mogu da se citaju sadrzaji odgovarajuceg direktorijuma.

[ jablan @ 28.12.2005. 12:36 ] @
A odakle ti ideja da može tek tako HTTP-om da se pristupi fizičkom direktorijumu na serveru?
[ majarenic @ 28.12.2005. 12:48 ] @
Ne treba mi fizicki pristup nego ne znam kako da mu podesim putanju tako da kada se pristupa sa drugog racunara, a ne serverskoj ima aplikacija mogucnost da cita ia odgovarajuceg serverskof fajla.Tj. ne znam kako treba da se podesi UCI format putanje!
[ havramm @ 28.12.2005. 13:57 ] @
Code:
Server.MapPath(putanja_na_serveru)

Primer:

Code:
wwwroot
|
|-App
   |
   |-SomeFiles
      |
      |-File1.txt

U aplikaciji App fajlu File1.txt ces pristupiti kao
Code:
string filePath = Server.MapPath(@"SomeFiles\File1.txt")
[ dusty @ 29.12.2005. 09:24 ] @
Da ne mislis na URI tipa \\hostname\sharedfolder ?
Samo taj host mora da ima taj folder sherovan

[Ovu poruku je menjao dusty dana 29.12.2005. u 10:25 GMT+1]
[ majarenic @ 29.12.2005. 10:03 ] @
Treba mi mogucnost da aplikacija ima mogucnost pristupanja. tj. otvaranja foldera koji se nalazi na serverskom racunaru
path = d:\images\levo
u kome se nalaze slike koje ja posle smestam u niz i vrsim rand. Problem je sto kada se pristupi sa nekog drugog racunara putanja do tog foldera bi bila
path = http://servername/images/levo
ali
niz = Directory.GetFiles(path)
javi gresku "URI formats are not sopported"
[ jablan @ 29.12.2005. 10:54 ] @
Napiši pre svega da li je u pitanju veb ili windows aplikacija.
[ majarenic @ 29.12.2005. 11:04 ] @
Intranet aplikacija!(Web)
[ jablan @ 29.12.2005. 11:18 ] @
Dakle, ovako: kod veb aplikacije, aplikacija se izvršava na serveru, a klijenti su veb brauzeri. Ako iz veb aplikacije želiš da pristupiš direktorijumu na nekom drugom računaru, imaš nekoliko mogućnosti:
1) šeruješ taj direktorijum na ciljnom računaru i pristupaš mu iz aplikacije onako kako je dusty rekao, ili ga lokalno mapiraš kao mrežni disk
2) na ciljnom računaru imaš instaliran npr. FTP server i veb aplikacija mu pristupa kao FTP klijent
3) koristiš HTTP ekstenzije WebDav ili FrontPage Server Extensions

[Ovu poruku je menjao jablan dana 29.12.2005. u 12:21 GMT+1]
[ Fedya @ 29.12.2005. 13:16 ] @
Ako se te slike nalaze na istom serveru kao i tvoja aplikacija onda

Server.MapPath("slike/slika.jpg");

ako nisu onda ono sto ti je jablan rekao...
[ majstor_01 @ 01.01.2006. 11:04 ] @
GetFiles and GetDirectories
Ne radi na URI ju (http i sl.) , samo na masini ili mrezi. Ako radis na mrezi ides \\server\share.
[ majarenic @ 09.01.2006. 14:46 ] @
Hvala puno na ponudjenim resenjima, bilo je neophodno i dovoljno da se uradi sharing tog foldera na serveru.

Hvala