[ Liticovjesac @ 29.12.2005. 08:11 ] @
Posle 6 lepih godina bez win prinudjen sam da ga instaliram. Ideja je da ga stavim zajedno sa FC3 (koja je do sada bila na toj masini) kao dualboot. Za to sam jos i pazario novi hdd od 160 za cistu instalaciju oba sistema (podaci su na drugom hdb). Sta je dalje bilio.... -Instalacija wina je prosla bez greske. Tom prilikom sam napravio 4 particije (iz win-a) a sistem je instaliran na prvoj (hda1) -Kod instalacije FC3 sam izabrao drugu particiju (pod linuxom se vide sledece particije hda1 - ntfs, hda6- fat16, hda7-fat16, freespace,??!), dakle hda6, sve automatski i za grub rekao da se instalira na MRB. Automatski je prepoznao da ima dva sistema i chekiran je bio FC kao prvi izbor. Instalacija je prosla OK i kod buta se sistem zakucao kod teksta GRUB. -Malo citanja instalacionog manuala mi je otkrilo da ce instalacija gruba u MBR da prebrise postojeci win bot (treba li to tako?) te ga ja prebacim na drugu opciju first sector (cini mi se hda3) Prilikom buta je krenuo da se podize win i pojavio se samo plavi ekran tipa nesto ne valja.... Citajuci raznorazne topike nailazim na oprecne podatke. Negde prodje dual bez problema, negde treba da se edituje grub, negde ne znam ni ja sta. Pitanja su sledeca: - Da li da napravim samo jednu win particiju i ostavim slobodan prostor , pa onda u lin da particionisem ili da odmah izdelim na 4 particije? - Gde da instaliram FC3 grub? - Da li je putanja do win kod dualboot-a : dev/hda1 ako je win na prvoj particiji? - Da li je potrebno nesto da editujem i sta? - Da li da koristim LVM ili ne ? - Neki generalni savet ili dobar tutorial? |