[ karic e. @ 19.10.2002. 22:25 ] @
| Moze li se klonirati tvrdi disk na kojeg je nabacen Win XP uz pomoc GHOS-ta
na drugi tvrdi disk tj. racunar koji ima npr. drugu maticnu plocu. Probao sam i stvar ne ide. Pretpostavljam da je u pitanju aktivacijski kod, moze li se zaobici? |
[ Miroslav Cvejić @ 20.10.2002. 18:53 ] @
Nema šanse to da izvedeš. XP čim primeti da je oznaka hard diska drugačija neće hteti da se podigne. A tek kad provali da je ploča druga...
[ Trunks @ 20.10.2002. 20:06 ] @
Ček, kako sam ja onda (bez problema) uspeo da kloniram XP na drugi (različit) disk?!
[ karic e. @ 21.10.2002. 09:44 ] @
Ma moze se klonirat disk, ali kad je u pitanju druga konfiguracija racunara instalacija zapne na pocetku
[ Miroslav Cvejić @ 21.10.2002. 23:14 ] @
Jel NTFS možda bio na disku sa kog si klonirao XP?
[ Trunks @ 22.10.2002. 12:48 ] @
Naravno.
Verovatno nešto propuštam...
[ markisha7 @ 22.10.2002. 16:38 ] @
nema veze ntfs i sl.
problem ti je u maticnoj ploci (tj. hardveru)
nema sile da proradi osim ako ne uradis Sysprep.
to ti je microsoft programce koje startujes iz XP-a (ja radio pod W2k ali predpostavljam da radi i sa njim) i on odradi nesto i ugasi comp. ti onda prebacis image (ili hdd) u drugu masinu i ukljucis ga. Startuje se tzv. mini-setup koji ti detektuje sav hardver. U njemu ubacis podatke kao sto su user name, licence number, time zone, networking podesavanja i sl.
ali svi programi i podesavanja za koja nisi bio ispitan u toku setup-a ti ostaju na snazi :))
malo komplikovano, ali uspece ti.
[ karic e. @ 25.10.2002. 20:08 ] @
Prijatelju probao sam Sysprep program i stvar na XP-u radi iz prve. Klonirani disk ubacis na drugi racunar sa potpuno drugom konfiguracijom i naravno drugom maticnom plocom i XP starta iz prve. Svaka cast na savjetu. Hvala
[ G_M @ 14.11.2006. 22:15 ] @
Koju opciju treba ukljuciti (chekirati) u sysprep-u za potrebe pravljenja image-a, koji bi se koristio na drugom pc-u sa drugacijim hardware-om (chipsetom)?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.