[ Bluealek @ 30.12.2005. 22:47 ] @
Uzedoh u MTS-ovoj promociji Nokiu 6020 takoreći za džabe i za nju sam pribavio DKU-2 USB kabl za povezivanje sa PC-jem. Međutim, ovaj kabl kao da nije kompatibilan sa dotičnim modelom?!? Naime, iako ga je fizički moguće priključiti, nema te verzije drajvera koja omogućava da PC preko njega normalno detektuje telefon (uključujući i paket drajvera integrisan u najnoviju verziju PC Suite-a).

Probano na dva različita računara (desktop, notebook) i svim raspoloživim USB portovima, u oba slučaja XP SP2. Ako je verovati listi kompatibilnosti sa Nokia Europe sajta, kao da je jedino CA-42 kabl predviđen za rad sa 6020?

Ima li ovde kakvih iskustava i koje su uopšte razlike između 4 vrste postojećih kablova za aktuelne modele Nokia? Fizički svi izgledaju isto.

Uzgred, ono što pokušavam da uradim jeste da obezbedim GPRS vezu da bih na notebook-u imao normalan pristup internetu tokom odmora u januaru. Ako ću se u ovoj nameri susresti sa još nekim problemom sem pitanja kompatibilnog kabla, biću zahvalan na svakom upozorenju...
[ pedja.t @ 30.12.2005. 22:59 ] @
problem ces jednostavno rijesiti ako kupis IC adapter sa USB om sa kojim ces dobiti instalacioni disk sa handset managerom za nokiu 6020 i vrlo se jednostavno povezes sa compom. ijena je negdje oko 15 eura, a moze se nabaviti u svakoj prodavnici mob. tel.
[ geozona @ 14.11.2006. 07:39 ] @
Svoju nokiju možeš koristiti kao modem preko DKU-5 kabla što ti je zbog mobilnosti možda i bolje nego Ir port. Ja ga koristim i to radi prilično dobro a jednostavno se instalira. Pzdrav iz Bara i oprosti ako je poruka previše bajata.