[ Passwd @ 01.01.2006. 19:12 ] @
Vec pola dana trazim i nikako da nadjem, Delphi help mi ne radi, dal zna netko sta treba u uses dodat..dosta hitno!! poz |
[ Passwd @ 01.01.2006. 19:12 ] @
[ Passwd @ 01.01.2006. 19:24 ] @
IdTCPServer i imam taj unit i nikako nece.. nikako..
[ Milos D @ 01.01.2006. 19:28 ] @
Koju gresku prijavljuje? Mozda IdTCPServer.pas nije u search pathu
Srecna Nova Godina [ Passwd @ 01.01.2006. 19:35 ] @
u usesu imam:
uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, IdBaseComponent, IdComponent, IdTCPServer, StdCtrls; A greska je: [Error] Unit4.pas(13): E2003 Undeclared identifier: 'TIdPeerThread' [ Milos D @ 01.01.2006. 20:26 ] @
Znaci nasao je unit, ali u njemu nije deklarisana ta klasa. Ctrl+click na taj unit u uses klauzuli da se uveris. Da li imas dve verzije Indy-ja na disku? Proveri search path. Mozda je u jednoj verziji ta klasa deklarisana u nekom drugom unitu. Idi u eksplorer, pa uradi
search *.pas containing "TIdPeerThread = class" [Ovu poruku je menjao Milos D dana 01.01.2006. u 21:26 GMT+1] [ Passwd @ 02.01.2006. 09:32 ] @
Da, imam Indy 9 i 10, korisitm samo 9 jer me 10 nesto jos prije zezao stalno..uglavnom kad god na nesto kliknem CTRL+ klik u uses mi javi:
Unable to locate file IdTCPServer.pas i tako za sve ostalo.. Aj ako ti nije problem okaci mi svoj IdTCPServer fajl pa da ga probam zamjenit jer sam ovaj nesto sad prckao pa zamijenio ga od Indy 10 pa sad ga ni nemam opce.. [ Milos D @ 02.01.2006. 10:16 ] @
Evo fajla.
[ Passwd @ 02.01.2006. 11:35 ] @
Opet sve isto...stvarno ne znam u cem je problem.
Uglavnom radio sam prije jedno mjesec-dva jedan program na principu klijent-server i sve je super radilo, i sad sam odlucio ga jos malo "nadogradit" i otvorim projekat i vise nece da ga kompajlira jer prijavljuje tu gresku... edit: aj ako ti nije problem pls okaci il nesto ove fajlove iz Indy9: IdThreadMgr.dcu IdThreadMgrDefault.dcu IdRFCReply.dcu IdTCPServer.dcu IdTCPClient.dcu Sorry sto gnjavim, thxx :)) [Ovu poruku je menjao Passwd dana 02.01.2006. u 12:43 GMT+1] [ Passwd @ 02.01.2006. 11:50 ] @
Ako nece ni tako, preostaje mi winsock
![]() edit: osnovni dio servera je vec napravljen: Code: program Passwd_Server; {$APPTYPE CONSOLE} uses SysUtils, Winsock; var sock:TWSAData; error:Integer; m_socket:TSocket; AcceptSocket:TSocket; service:Sockaddr_in; begin error:=WSAStartUp(2,sock); case error of 0:begin //glavni kod ide ovdje m_socket:=socket(AF_INET, SOCK_STREAM, IPPROTO_TCP); if m_socket=INVALID_SOCKET then begin WriteLn('Problem sa socketom!'); ReadLn; WSACleanUp; exit; end; service.sin_family:=AF_INET; service.sin_addr.s_addr:=inet_addr( '127.0.0.1' ); service.sin_port:=htons(13); try bind(m_socket,service,SizeOf(service)); except begin WriteLn('Problem sa postavljanjem servera!'); ReadLn; CloseSocket(m_socket); exit; end; end; if listen(m_socket,1)=SOCKET_ERROR then begin WriteLn('Problem pri osluskivanju konekcije!'); ReadLn; end else begin WriteLn('Cekam klijenta da se spoji...'); AcceptSocket:=SOCKET_ERROR; while AcceptSocket = SOCKET_ERROR do begin AcceptSocket:=accept( m_socket, nil, nil ); end; end; WriteLn('Klijent je spojen!'); m_socket:=AcceptSocket; end else begin WriteLn('Problem pri povezivanju sa WinSock-om!'); end; end; WSACleanUp; ReadLn; end. Al u svakom slucaju ako nadjes one fajlove il uzrok onom problemu..radje cu radit sa Indy komponentama ![]() [Ovu poruku je menjao Passwd dana 02.01.2006. u 13:08 GMT+1] [ Milos D @ 02.01.2006. 12:31 ] @
Auh.
Preporucujem da lepo deinstaliras INDY, uklonis SVE postojece INDY direktorijume i BPL fajlove, i onda ponovo instaliras INDY. [Ovu poruku je menjao Milos D dana 02.01.2006. u 13:34 GMT+1] [ Passwd @ 02.01.2006. 13:47 ] @
Napravio sam veci dio u winsocku, samo sam zapeo kod neceg al rjesit cu problem uz pomoc MSDN-a...sve su lijepo opisali..
Cim nadjem vremena prvo cu probat ubacit ove tvoje fajlove a ako ne onda cijeli Indy.. Hvala ti mnoogooo ![]() p0z Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|