[ woodstock1969 @ 01.01.2006. 21:36 ] @
kad gledam divx na kompu ima titlova ali na dvd playeru ih ne mogu otvoriti. i to neki divxi mogu a neki ne.jeli to zbog formata titlova???ako jest jel možete reci koji bi trebao biti.player je sony DVP-NS32
[ calexx @ 01.01.2006. 23:18 ] @
Koja je verzija firmwera? Ako nije 2.14, možda nešto može da se uradi. Verziju proveravaš na sledeći način:

# Confirming the Player Firmware Version

* With the player turned off, successively press the 1 --> 2 --> 3 --> Power button on the Remote Control.

Nova verzija 2.14 podržava nekoliko tipova formata, uz uslov da je titl u istom folderu i sa istim imenom kao film.

This upgrade allows the DVD Player to read the following external subtitle formats:

".srt": SubRip
".smi": SAMI Captioning
".sub": Micro DVD
".sub": SubViewer 2.0
".ssa": SubStation Alpha
".ass": Advanced SubStation Alpha
".txt": TMPlayer, DVD subtitle system
Please note that other similar formats are not supported.

Podržava razne kodne rasporede, za nas je uglavnom potreban cp1250 ali su tu i cp1251, cp1253 i cp1254 ... hm, malo čudno što nema 1252 ali nema veze.

Da ne pišem bespotrebno, sve ovo kao i firmware i uputstvo imaš na
http://www.sonydigital-link.co...p?m=DVP-NS32&f=fw&l=en

Možda negde ima i popravljena varijanta jer firme koje prave plejere uglavnom prave brljave firmware verzije ali je ovo prvo što sam našao za ovaj model.
[ woodstock1969 @ 02.01.2006. 09:41 ] @
e majstore svaka čast. hvala. napravio sam ovo i sad ide bez problema
[ calexx @ 02.01.2006. 11:42 ] @
To je bio jedan od plejera koje sam gledao kada sam razmišljao o kupovini ali pošto nigde nisam našao info o titlovima i ostalom, ispao je iz kombinacije. Kako sada radi? Čita sve titlove, da li su slova dovoljno velika i ima li gde da se podesi veličina, boja i ostalo? Da li je čitljivo tj ima li outline ili makar traku iza titlova?
[ woodstock1969 @ 02.01.2006. 17:11 ] @
e vidiš sad je nastao problem jer su slova manja. probat ću to večeras podesit pa ti javim. ako ne uspije onda se nadam da se ono more poništit iako sumnjam
[ calexx @ 02.01.2006. 22:22 ] @
Možda ima i ta podešavanja mada se obično stavi ili izbor kodne strane ili izbor veličine fonta. Da li je sa originalom imao dovoljno velika i čitljiva slova? U svakom slučaju, možeš da vratiš na staro ako imaš stari firmware, ali ne znam gde može da se nađe. Možda negde gde i novi.
[ woodstock1969 @ 02.01.2006. 22:24 ] @
novi sam našao na ovoj stranici koju si ti napisao ali mi se šini da nema stari. a slova su prije bila normalna