[ ivan74 @ 03.01.2006. 19:26 ] @
| Ako zelim da mi deo web aplikacije bude svima pristupacan a deo da ide kroz "Forms" autentikaciju, trebalo biako sam dobro shavtio da napravim dva foldera i u okviru svakog da ima po jedan web.config fajl.
u jednom imam allow="*" a u drugom deny="*" (uz formu za login i sve ostalo sto ide uz to).
Ali sad imam problem jer dobijam gresku:
"Parser Error Message: It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level. This error can be caused by a virtual directory not being configured as an application in IIS.
"
svaki put kada pokusam da pristupim bilo kojoj stranici u okviru novog direktorijuma.
malo sam prguglao i vidmi da taj drugi direktorijum nije podesen kao aplikacija pa da zbog toga ova greska jer web.config ne podrzava neke tagove ako nije u okviru aplikacije.
Sad, ako bih napravio od tog novog direktorijuma aplikaciju u IIS-u onda dobijam novu gresku da ne moze da ucita "imemojeaplikacije.login"
Sta radim pogresno?
I da li se to uopste ovako radi, znaci kada deo sajta treba da bude javan a deo ne?
|
[ mmix @ 03.01.2006. 20:23 ] @
Puni web.config fajl sa svim elementima (configuration, authentication, debug, trace, itd) moze da bude samo u root-u aplikacije. Ono sto treba da uradis je da procistis web.config fajlove u pod-folderima tako da sadrze samo <configuration><system.web><authorization> tag, taj tag moze da ide u podfoldere i definise ono sto tebi treba, tj. ko moze da pristupi stranicama iz tog foldera.
[ ivan74 @ 04.01.2006. 16:36 ] @
Hvala.
Siguran sam da radi samo nisam stigao da proverim jer mi se slomio sto za kompjuter! zamalo i sam kompjuter da strada.
Razmisilte dobro kad sledeci put kupujete sto.
moje iskustvo: metalna konstrukcija + tockici od plastike + los var = katastrofa.
[ majstor_01 @ 04.01.2006. 17:27 ] @
Radi se o tome da pokusavas u poddirektorijumu aplikacije da definises web.config element, cije je definisanje dozvoljeno samo na nivou aplikacije. Znac taj element ne mozes da definises nigde drugde ili posim u rootu aplikacije (ili na visem nivou, mashine...) ali ne i u pod diru.
Predpostavnjam da si duplo definisao nacin autentikacije.... To nije dozvoljeno,.
Evo ti primer kako se ispravno radi:
root web.config
<authentication mode="Forms">
<forms name="appNameAuth" path="/" loginUrl="~/admin/login.aspx" protection="All" timeout="30">
<credentials passwordFormat="SHA1">
<user name="milan" password="234562......" />
</credentials>
</forms>
</authentication>
<authorization>
<allow users="?" />
</authorization>
protected dir web.config
<configuration>
<system.web>
<authorization>
<deny users="?" />
<allow users="milan"/>
</authorization>
</system.web>
</configuration>
To je to.
[ ivan74 @ 04.01.2006. 17:43 ] @
hvala jos jednom, ovog puta majstor-u
uspeo sam da provalim posle mmix-ovog saveta.
samo mi je PAO (bukvalno) sistem.
izvinjavam se za ovo off topic kuaknje ali jos ne mogu da se oporavim od toga da mi se sto slomio.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.