[ ivan74 @ 03.01.2006. 19:26 ] @
Ako zelim da mi deo web aplikacije bude svima pristupacan a deo da ide kroz "Forms" autentikaciju, trebalo biako sam dobro shavtio da napravim dva foldera i u okviru svakog da ima po jedan web.config fajl.
u jednom imam allow="*" a u drugom deny="*" (uz formu za login i sve ostalo sto ide uz to).

Ali sad imam problem jer dobijam gresku:
"Parser Error Message: It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level. This error can be caused by a virtual directory not being configured as an application in IIS.
"
svaki put kada pokusam da pristupim bilo kojoj stranici u okviru novog direktorijuma.
malo sam prguglao i vidmi da taj drugi direktorijum nije podesen kao aplikacija pa da zbog toga ova greska jer web.config ne podrzava neke tagove ako nije u okviru aplikacije.

Sad, ako bih napravio od tog novog direktorijuma aplikaciju u IIS-u onda dobijam novu gresku da ne moze da ucita "imemojeaplikacije.login"

Sta radim pogresno?
I da li se to uopste ovako radi, znaci kada deo sajta treba da bude javan a deo ne?

[ mmix @ 03.01.2006. 20:23 ] @
Puni web.config fajl sa svim elementima (configuration, authentication, debug, trace, itd) moze da bude samo u root-u aplikacije. Ono sto treba da uradis je da procistis web.config fajlove u pod-folderima tako da sadrze samo <configuration><system.web><authorization> tag, taj tag moze da ide u podfoldere i definise ono sto tebi treba, tj. ko moze da pristupi stranicama iz tog foldera.

[ ivan74 @ 04.01.2006. 16:36 ] @
Hvala.
Siguran sam da radi samo nisam stigao da proverim jer mi se slomio sto za kompjuter! zamalo i sam kompjuter da strada.
Razmisilte dobro kad sledeci put kupujete sto.
moje iskustvo: metalna konstrukcija + tockici od plastike + los var = katastrofa.
[ majstor_01 @ 04.01.2006. 17:27 ] @
Radi se o tome da pokusavas u poddirektorijumu aplikacije da definises web.config element, cije je definisanje dozvoljeno samo na nivou aplikacije. Znac taj element ne mozes da definises nigde drugde ili posim u rootu aplikacije (ili na visem nivou, mashine...) ali ne i u pod diru.

Predpostavnjam da si duplo definisao nacin autentikacije.... To nije dozvoljeno,.
Evo ti primer kako se ispravno radi:
root web.config

<authentication mode="Forms">
<forms name="appNameAuth" path="/" loginUrl="~/admin/login.aspx" protection="All" timeout="30">
<credentials passwordFormat="SHA1">
<user name="milan" password="234562......" />
</credentials>
</forms>
</authentication>
<authorization>
<allow users="?" />
</authorization>

protected dir web.config
<configuration>
<system.web>
<authorization>
<deny users="?" />
<allow users="milan"/>
</authorization>
</system.web>
</configuration>

To je to.
[ ivan74 @ 04.01.2006. 17:43 ] @
hvala jos jednom, ovog puta majstor-u
uspeo sam da provalim posle mmix-ovog saveta.

samo mi je PAO (bukvalno) sistem.
izvinjavam se za ovo off topic kuaknje ali jos ne mogu da se oporavim od toga da mi se sto slomio.