[ ilijadunic @ 03.01.2006. 23:52 ] @
| Dobio sam malo stariji compaq "presario 5552" bez memorije .
Namera mi je bila da iskoristim kom i uradim sebi ruter kupim mem modul od256Mb ram-a ubacim a on pri inicijalizaciji tj.pri podizanju prijavi 128 tacnije 130xxx rama.E sad nebih ja to uzeo za zlo ali ne ide instalacija probam ja XP i sve radi i u redu je do prvog reseta.Posle toga racunar se jedino podiže safe modu.
Dali je to dobar znak da je ploča otkazala ili nesto drugo.Probao sam samo sa grafičkom bez ičega ostalog da nebih sumnjao u ostale komponente.Po bios'u nisam čačkao osim što sam ponudio difault podešavanje .Nemam manul ploče da bih podešavao jumper'e ploča je K7M rev 1.104
Svaka pomoć dobrodošla.
Pozdrav Ilija
|
[ JOJO847 @ 04.01.2006. 09:09 ] @
znam par compaqa koji su bili picajzle zbog memorije ali mislim da to ovdje nije slučaj.
jel ta memorija ima čipove samo s jedne strane?
Mislim da ulazak u safe mod ita memorija nemaju veze, nesto je tu drugo u pitanju.
[ calexx @ 04.01.2006. 09:25 ] @
Možda mu je memorija previše nova pa se ne snalazi? Jel' u pitanju SDRAM, možda ne može da radi sa novim bržim modulima.
[ JOJO847 @ 04.01.2006. 09:51 ] @
na to i sumnjam da je u pitanju starija mameorija, nekakav pc133 pc100...
[ codeus @ 04.01.2006. 11:55 ] @
stavi dva modula od 128M ili nabavi memoriju za PRESARIA .. compaq je to mora u necemu da se razlikuje ...
[ ilijadunic @ 05.01.2006. 21:16 ] @
Tek sad prisutan bio sam odsutan danas
Neznam ni sam ali sada radi isključio sam usb portove na ploči ne mogu da verujem?
Od svih muka instaliram XP zbog raznoraznih drajvera kao velim da probam
Ponašanje otprilike isto reset safe mod i u tom momentu ponudi opciju za podešavanja,da napomenem da pre toga nije hteo da prodje instalaciju.
Ujednom momentu padne mi na pamet da izvadim bateriju jer kod navedene ploče ne može drugačije da se resetuje bios zatim isklučim usb port i sve radi ali i dalje vidi pola memorije.
Nabavicu drugu masinu za ruter da nebi bilo za**bancije a ovu je uzeo komša kaže nije bitno dok radi koristiće za internet i poneki film.
Moj utisak je da radi veoma dobro subjektivno mišljenje jer koristim jedan od 1ghz i mala je razlika.
Memorijski modul jeste pc133 ali je jednostrani a trenutno nemam dva ista probao sam kombinaciju 128+256 ali pri podizanju pokazuje 196xxx menjao sam i mesta čistio kontakte i ploču .
Neznam u čemu je fazon .
Hvala svima
pozdrav ilija
[ pantic68 @ 05.01.2006. 21:32 ] @
Nabavi memoriju sa chipovima od najvise 16 megabajta znaci 128 modul mora imati najmanje 8 chipova a 256 16. Chipset ne moze da adresira vece chipove na novijim memorijama znaci ni novi ncp 128 sa 4 chipa nece raditi. Brzina memorije nije bitna tj ne sme biti sporija od potrebne.
[ JOJO847 @ 06.01.2006. 10:56 ] @
hehe...to je to, sto pantic govori a ja sumnjao na to. Zato ti se nevidi svih 256 mb.
[ ilijadunic @ 06.01.2006. 17:44 ] @
Javiću šta je bilo kad nabavim modul-e tek da se zna
Mada je kom kod komše uradicu to .
Hvala svima i pozdrav od Ilije
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.