[ pistareale @ 04.01.2006. 01:49 ] @
Treba mi pomoc oko kreiranja .exe filea u MS C++ Express 2005 od .cpp filea. Mislim da se radi o nekim settingsima compilera, ali tamo u meniju nema nista slicno kao ni u helpu. Unaprijed zahvaljujem. |
[ pistareale @ 04.01.2006. 01:49 ] @
[ leka @ 04.01.2006. 17:42 ] @
Ako ti trebaju neka specijalna podesavanja, moras nam dati vise informacija i eventualno i sors...
[ NrmMyth @ 09.01.2006. 12:34 ] @
Stvarno ti je pitanje apstraktno!! ...
Mozda je ovo bio problem?? U VC++ moras raditi sa projektima. [ RedDrake @ 09.01.2006. 14:05 ] @
Evo, step-by-step :
Startaj VisualC++ 2005 Ctrl+Shift+N Pojavit ce se new project wizard : Project type izaberi win32 Templates izaberi Win32 console application U "name" upisi ime koje zelis za exe fajl U "location" upisi direktorij di zelis da ti se kreira exe Button OK Sad ide novi wizard : Prvo klikni Next Oznaci pod application type "Console application" Oznaci checkbox "Empty project" Button Finish Sada iskopiraj CPP u direktorij projekta I zadnji korak : U visual studiu - Shift+Alt+A U prozoru koji se pojavi dodaj cpp fajl koi zelis, i klikni na "Add" button Na kraju stisni F7 Ovo ce buildat exe u debug modu, i moguce je da ga nece ni linkat ako koristi neke druge libove, ali kao sto ovi prije mene napomenuse, nema dovoljno informacija :D Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|