[ Horvat @ 04.01.2006. 16:43 ] @
| posto nemam svoj (pa da rastavim) pitam.
kako ,na kojoj frekvenciji radi daljinac za otkljucavanje-zakljucavanje-uklj.alarma-isklj.alarma
interesuje me ali znam samo da koristi IR diodicu ,ali ne znam kako kodira da je za svaki auto drugacija kombinacija
ako moze detaljno o tome pisite,saljite mail,pp,ili linkove |
[ beep @ 04.01.2006. 17:36 ] @
[ rsinisa @ 05.01.2006. 23:33 ] @
Horvat wrote:
> kako ,na kojoj frekvenciji radi daljinac za otkljucavanje-zakljucavanje-uklj.alarma-isklj.alarma
Najcesce su tu oko 41x do 44x MHz, mada ih ima i na 3xx MHz.
> interesuje me ali znam samo da koristi IR diodicu ,ali ne znam kako kodira da je za svaki auto drugacija kombinacija
Koristi se IC koji u sebi ima implementiran tzv. plivajuci kod, najcesce HSC200 i HSC300 kao koderi (u predajniku), i HCS500 kao dekoderi (u prijemniku). U ta kola se ubacuju odredjeni podaci pa se pri svakom novom emitovanju posalje novi kod kod koga bar 50% bitova promeni stanje. U dekoder se takodje upisuju isti podaci kao u koder i on zna koji podatak sledeci da ocekuje.
To ti je ono osnovno, a za vise pronadji dokumentaciju (datasheet) za te integralce.
Pozdrav.
Sinisha
[ Horvat @ 08.01.2006. 19:29 ] @
hvala na odgovorima
skinucu d-sheet -ove pa cu da vidim vise
jos jedno pitanje ako neko zna
ako bih npr. ima 2-ja kola,a htio bih s jednim "kljucem" do otkljucavam oba auta ,kako to da izvedem?
[ SASA M. @ 09.01.2006. 06:01 ] @
Vozis oba istovremeno?

za ovo ti treba daljinac sa fiksnim kodom. podesis isto na oba automobila.
[ beep @ 09.01.2006. 11:16 ] @
Kako za jedan auto tako i za ostale. U automobilie stavis hcs500 a u daljinac hcs200 ili 300 , a nakon toga sledi "ucenje" tj.sinhronizujes daljinac sa prijemnicima.
[ rsinisa @ 09.01.2006. 23:35 ] @
Ne mora fiksni kod za oba automobila, ali bi trebalo da su oba alarma bar od istog proizvodjaca da bi radilo sa plivajucim kodom, a jos bolje ako su isti tip, jer je bitno da u oba dekodera bude upisan isti MFK kao i jos jedan podatak. Sve u svemu, najbolje prvo da se proba. Medjutim, ako su ti oba automobila blizu, prihvatice komande i jedan i drugi sto moze da bude nezgodno.
Pozdrav.
Sinisha
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.