[ easyyu @ 05.01.2006. 01:32 ] @
Ovako..Trazim evo vec sat jedan i nikako nemogu da nadjem ono sto me zanima.Naime problem je sledeci: Podigao sam VPN server na racunaru A,a na Client racunar B podesio VPN dial-up konekciju.Racunar A ima jednu LAN karticu koja je povezana na AP i ostvarena internet konekcija.Ima fixnu adresu:IP:192.168.49.19,Subnetmask 255.255.255.0 i Gateway:192.168.49.1. Racunar B ima takodje fixnu adresu:IP:192.168.49.21,Subnetmask 255.255.255.0 Kada se VPN konekcija uspostavi sa B na VPN server A,na racunaru B nema internet protoka,dok na A ima! Znaci to bese ukratko problem...Zanima me..da li na racunaru B treba da u polju GATEWAY bude upisana IP adresa racunara B?Znam da nekako treba da nateram racunar A da rutira ka B ali kako?Firewall je trenutno otvoren na oba racunara (interneta na B-u nema ni dalje).Naravno da mi treba resenje sa firewallom! Zaboravih da kazem da su ova dva kompa povezana switch-em (sweex 8 portova). Zeleo bih resenje sa fixnim adresama,a da nebude preko opcije ICS (jer mi se u tom slucaju prebacuje fixna IP adresa na 192.168.0.1),jer mi ta IP adresa ne odgovara! Da li je sve ovo moguce!?Ako neko ima strpljenja neka napise jedan kompletan tutoral pa da se ova tema vise ne postavlja! Voleo bih i da mi objasnite resenje problema sa jednom wifi karticom i LAN karticom u racunaru A,a ostalo isto kao u prvom slucaju.. Thanks.... |