[ Cube4EVER @ 21.10.2002. 21:57 ] @
Instalirao sam Mandrake Linux 9.0 na Duronu 850,Geforce2 Ti,256 mb RAMA...I imam dva problema: 1)Koristim KDE okruzenje,koje je stabilno kao i sam X,ali mi zato aplikacije stalno padaju,crashuju i smrzavaju se.Nekad se jednostavno iskljuce,nekad prikazu poruku o gresci,a nekad se jednostavno zamrznu pa mora da radi XKILL. Ista stvar kod Mozille,Konquerora,Kopete,LICQ...Sta bi mogao da bude uzrok ovome? 2)Imam problema oko instalacije software-a,dok RPM i SRC.RPM instaliram super,tar.gz ne mogu nikako.Dakle ja probam standranu proceduru: ./configure make make install Sve to kao root.Ali nikada ne uspe.Probao sam NVIDIA_kernel,d4x,k3b...Npr,za k3b: ./configure configure:error:cannot find install-sh or install.sh in admin ./admin.Stop. za d4x: ./configure no such file or directory u tar.gz arhivi ima fajl configure,probao sam da kliknem na njega ali on valjda ne moze da nadje program. Za make ako nedobijem neki segmentation fault ili tako nesto,skoro uvek dobijemo ovo: no targets specified and no makefile found.Stop. Za make install: No rule to make target install.Stop. ---------------------------- Sta da radim? |