[ Toni @ 05.01.2006. 16:31 ] @
Imam problem... tj prvo pb 1.67ghz 2gb ram
tigra sa svim pachovima :)

e sada VLC ne radi... tj upali se ali odma prsne cim nesto stisnem. Sve verzije.
I to nije problem toliki ima i drugih playera ali isto je pocelo da mi se desava i sa StuffIt-om 10 i 9. Verziju 8 nisam probao. Cim kliknem na neki zip recimo i pokrene se stuffit pojavi se u docku i odma nestane i izbaci mi se ono reopen dialog i kraj. Probao sam da deinsliram i ponovo snimim staru pa novu verziju i uvek isto.

Jel ima neko ideju ili makar neki dobar archiver koji radi sa dosta datoteka. hqx mi je trebalo danas i morao sam da saljem drugu na mail da mi otpakuje pa vraca nazad.

[Ovu poruku je menjao Toni dana 06.01.2006. u 00:31 GMT+1]
[ madamov @ 05.01.2006. 16:41 ] @
Pretpostavljam da si probao klasiku: repair permissions, počistio font cache i slično?

Probaj da kreiraš još jednog usera, pa vidi kako se njemu ponašaju iste aplikacije. Ako pucaju, onda ne valja, ali ako ne pucaju onda je nešto pobrljavilo u tvom Home folderu.
[ Toni @ 05.01.2006. 17:12 ] @
sada me sramota :)

ali kako se izvodi ta klasika :)

ja sam relativno nov sa problemima na macu :)
[ madamov @ 05.01.2006. 17:25 ] @
Što se repair permissions tiče, butuj mašinu sa instalacionog CD-a/DVD-a, pokreni Disk Utility, odaberi disk i klikni na odgovarajuće dugmence, mada samo za repair permissions ne moraš da se butuješ sa CD-a/DVD-a, ali kada već pokrećeš Disk Utility proveri i u kakvom ti je stanju disk. To se može uraditi i iz single user moda (držiš Command+S prilikom restarta) i pokretanjem fsck komande iz Terminala.

Check lista 20 stvari koje možeš da uradiš kada se nešto dešava sa sistemom je ovde: http://www.macosxhints.com/article.php?story=2004011205473937. Tu ćeš naći i linkove ka utility softverom s kojim možeš da počistiš cacheove.
[ hulja @ 05.01.2006. 23:14 ] @
ako to ne pomogne nemoj da te mrzi izvrsi reinstalaciju sistema cisto da budes siguran da nije do software.ako tada puca nema sumnje hardver nazalost.sigurno je do sistema na neki nacin tipa fajlovi na disku itd.
[ Darko Selakovic @ 09.01.2006. 01:15 ] @
Jesi li stigao da se pozabaviš "problemom"?
[ Toni @ 09.01.2006. 09:45 ] @
probao sam neke stvari... prvo privilegije sam sredio ali i dalje pucaju iste aplikacije. Onda sam nasao stuffit deluxe i on radi okej.

vlc idalje ne radi tj. kada kliknem na neki fajl koji je njemu dodeljen otvore se dva vlc i zaglave se pa moram forceclose a pre su pucali.

i jos mi se desilo cudno da je sada poceo da kada nesto hocu da snimim u Aplocation folder da mi trazi password a pre to nije radio. Takodje recimo skino je sa svim microsoft fajlova doc ppt xls... povezanost sa wordom ... kao da ih nemam instalirane i kada sam ih dodelio pitao me je da li hocu da startujem Word po prvi put iako u njemu radim ihaha ...

pojma nemam sto je poludeo... nisam mnogo cackao sistem snimio sam samo neke codece za divx i instaliro odbc sa postgreql i mysql, aktivirao php i apache ali to sve radi i to ne pravi probleme.

Mislim problemi su se desavali i dok nisam stavio 2GB rama tako da sumljam da ce ista da se promeni da njih izvadim i vratim 512mb fabrickih.
[ madamov @ 09.01.2006. 22:07 ] @
Citat:
kao da ih nemam instalirane i kada sam ih dodelio pitao me je da li hocu da startujem Word po prvi put iako u njemu radim ihaha ...

Možda mu je pukla baza od Launch Services, pa je sistem uradio popravku iste. Propratni efekat popravke te baze je da sistem misli da po prvi put startuješ aplikaciju na tom računaru.
Citat:
i jos mi se desilo cudno da je sada poceo da kada nesto hocu da snimim u Aplocation folder da mi trazi password a pre to nije radio.

Ovo definitivno liči na "permission issue".
Citat:
probao sam neke stvari... prvo privilegije sam sredio ali i dalje pucaju iste aplikacije.

A jesi li proverio stanje diska, a ne samo privilegija? Kreirao novog usera, pa probao iz njegovog naloga da pokreneš te aplikacije koje pucaju?


[Ovu poruku je menjao madamov dana 09.01.2006. u 23:11 GMT+1]