[ Egoist @ 01.07.2001. 22:12 ] @
Zna li ko kako se instalira mysql drajver za JDBC??? Server mi je JRUN 3.1 a JDK verzija 1.3.1 |
[ Egoist @ 01.07.2001. 22:12 ] @
[ weB_KiLeR @ 16.07.2001. 12:58 ] @
E nisam nikada radio sa tim ali probaj na sajtu javalooby.com ili na nekom java forumu...
Mada ne znam sta ti treba my sql?? Mozes da pravis dosta dobre baze podataka u javi... Ja sam malo isprobavao i dosta lepo ide.... Dacu ti source kad zavrsim ako hoces... [ Gojko Vujovic @ 17.07.2001. 01:43 ] @
Ovako.. posto vidim da niko ne odgovara, moracu ja da kazem barem ono sto znam.
Problem je u tome sto sam ovo poprilicno davno radio i ne secam se uopste detalja, ali reci cu ti sve cega se setim pa mozda pomogne. Postoje dva takva drajvera.. od kojih mi je jedan proradio, a drugi apsolutno odbijao poslusnost.. Taj koji je radio je onaj na slovo 't'.. ne mozes da pogresis. Ovaj drugi ne znam ni prvo slovo a kamo li ime, ali nemoj ni da se trudis, mnogo je to bugovito jos uvek. Eto znam da nisam mnogo pomogao, ali ako ista znaci, pokusao sam da se setim ali ne ide ;) Pa sretno, javi sta si uradio.. [ misk0 @ 05.08.2001. 01:21 ] @
Citat: Egoist je napisao: Zna li ko kako se instalira mysql drajver za JDBC??? Server mi je JRUN 3.1 a JDK verzija 1.3.1 pa otpakujes myJDBC driver i procitas readme.txt ili install ...lgoicno a ?:) tamo pise da moras da includujes tu biblioteku u CLASSPATH i imas par primejra kako se koristi DriverManager.registerDriver(new oracle.jdbc.driver.OracleDriver()); String url = "jdbc:oracle:thin:@" + host +":" + port +":"+ sid; //String url = "jdbc:oracle:thin:@localhost:1521:optima1"; conn = DriverManager.getConnection (url, user, pass); recimo ovo je fazon za ORACLE ali isto tako radis i za mySQL... javi se ako budes imao problema [ misk0 @ 05.08.2001. 01:22 ] @
Citat: weB_KiLeR je napisao: E nisam nikada radio sa tim ali probaj na sajtu javalooby.com ili na nekom java forumu... Mada ne znam sta ti treba my sql?? Mozes da pravis dosta dobre baze podataka u javi... STA LUPAS ?? kakve baze podataka u JAVI ? pa mySQL je baza podataka a myJDBC je JDBC driver za kacenje na tu bazu Java sama po sebi nema bazu podataka ... ajde malo gledaj sta odgovaras Ja sam malo isprobavao i dosta lepo ide.... Dacu ti source kad zavrsim ako hoces... [ Milos Milunov @ 06.08.2001. 00:42 ] @
Pa ovaj te je spustio na zadnji moguci nivo
![]() Go Misk0 Go Go ![]() ![]() [ no729 @ 22.08.2007. 15:40 ] @
Nikada nisam koristio JRun ali JDBC drajver se "instalira" tako sto jar file (posledja verzija je "mysql-connector-java-5.0.7-bin.jar") snimis u neki od foldera koji je u serverskom classpath-u. Npr. za JBoss to je /server/default/lib folder. Takodje ako hocs da ga koristis u nekoj stand-alone Java aplikaciji samo ga dodas u classpath i to je to - nema nikakve specijalne instalacije.
Sto se tice pominjanja Java baza podataka ... ima nekih implementacija baza u Javi ali to je samo za demonstraciju i nikako se ne preporucuje za produkcione environmet-e. Znaci MySql je i dalje najbolji izbor, mada suprotno misljenju on nije besplatan - ustvari besplatan je ako svoj kod plasirate kao open source a u suprotnom morate da im platite sumu novca koja nije nimalo mala. Iz svog iskustva zam da je suma veca nego za IBM DB2 Standard bazu. [ dimitar 16 @ 22.08.2007. 19:27 ] @
Kasnis samo 6 godina :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|