[ leka @ 22.10.2002. 14:52 ] @

Jedna od tipicnih lazi BSD korisnika ne samo kod nas, veci i u svetu (mada u svetu dosta manje) je da je Linux "pokupio" kod za Linux Network API, odnosno u BSD zargonu "Socket API".

Ovo je toliko tipicna glupost koju BSD korisnici znaju da izvale, da sam konacno morao tome da stanem na put. Molim Vas da pogledate http://www.uwsg.iu.edu/hypermail/linux/kernel/0101.3/1662.html gde i Alan Cox potvrdjuje ovo, a ko ne veruje njemu, molio bih ga da procita "UNIX Network Programming Volume I" od gospodina Richard-a W. Stevens-a. Ovaj tekst koji saljem ovde je rezultat mnogobrojnih diskusija sa BSD-ovcima u kojima BSD korisnici Linux korisnicima non-stop pokusavaju da "trljaju nos" sa ovom lazi.

Ovaj tekst nije namera da se vredjaju BSD korisnici, vec je namera cisto edukativne prirode, da se (konacno) znaju tacne informacije o Network API-ju!
[ Dejan Lozanovic @ 22.10.2002. 19:23 ] @
Rado bih pogledao tu knjigu jel ju imas mozda jel bi mogli nekako da se dogovorimo za knjigu ?
[ leka @ 22.10.2002. 20:25 ] @
Imenjace, knjiga je prava i povelika i zapravo ih ima dve i obe su povelike... :(
[ Dejan Lozanovic @ 23.10.2002. 17:41 ] @
Znam da postoje dve, druga me ne zanima jer je dobro taj deo pokriven unutar APUE-a ( Advanced Programing in UNIX Environment). Ali tu koju imam bash jurim i onu drugu od njega TCP/IP volume 2 (The implementation) od istog autora (ventura je imao tu knjigu ali je knjiga nestala tragom bez glasa)
[ caboom @ 26.10.2002. 20:37 ] @
Citat:
leka:

Jedna od tipicnih lazi BSD korisnika ne samo kod nas, veci i u svetu (mada u svetu dosta manje) je da je Linux "pokupio" kod za Linux Network API, odnosno u BSD zargonu "Socket API".

Ovo je toliko tipicna glupost koju BSD korisnici znaju da izvale, da sam konacno morao tome da stanem na put. Molim Vas da pogledate http://www.uwsg.iu.edu/hypermail/linux/kernel/0101.3/1662.html gde i Alan Cox potvrdjuje ovo, a ko ne veruje njemu, molio bih ga da procita "UNIX Network Programming Volume I" od gospodina Richard-a W. Stevens-a. Ovaj tekst koji saljem ovde je rezultat mnogobrojnih diskusija sa BSD-ovcima u kojima BSD korisnici Linux korisnicima non-stop pokusavaju da "trljaju nos" sa ovom lazi.

Ovaj tekst nije namera da se vredjaju BSD korisnici, vec je namera cisto edukativne prirode, da se (konacno) znaju tacne informacije o Network API-ju!

hmm... ko' ti je rekao da je linux pokupio Network API od BSD-a? i protiv kojih se to vetrenjaca ti boris i stajes im na put? no comment...
[ B o j a n @ 26.10.2002. 20:45 ] @
Something wicked happened

L;)
[ anon315 @ 27.10.2002. 08:33 ] @
Bravo leko ! Sad si im baš stao na put ! ke ke ke ke ke ke ke ke ke ke ke ke ke ke ke
[ srki @ 27.10.2002. 10:55 ] @
Citat:
leka:

Jedna od tipicnih lazi BSD korisnika ne samo kod nas, veci i u svetu (mada u svetu dosta manje)

A koliko je to ljudi kod nas reklo? U svetu jedan a kod nas neka dvojica? Ja nisam video kod nas nijednu diskusiju gde vise BSD korisnika lazu o tome tako da ne bih rekao da je to tipicna laz. Odakle ti to?

[ tOwk @ 27.10.2002. 15:58 ] @
Čudno je tu nešto...

Ovde se govori o BSD stack-u, a ne o API-u: složićete se sasvim drugačije stvari, mada povezane.

API je definicija funkcija, zapravo ono što označava ono I na kraju: interfejs, sprega.

Ne radi se o implementaciji, već o deklaraciji funkcija.

Za ovo ipak verujem da je lako moguće da je preuzeto sa BSD-a, mada ne mogu da tvrdim; u svakom slučaju leko, ovo ne dokazuje ništa.

Pozdrav