[ zivota11 @ 07.01.2006. 18:31 ] @
Napravio sam sajt u frant page (ja mislim da sam napravio) kako da ga postavim na net,da li treba da se kupi internet prostor?jel moze neko da mi objasni sve ovo?
[ Mystery_Men @ 07.01.2006. 19:08 ] @
Sto bi kupovao bzveze prostor , ako sajt nije neke bitnije funkcije i velicine....
Imas na netu jedno 1 000 000 free web hosting-a , bilo je x puta price o tome na ovom forumu...Nadjes neki bez reklama...
Da ga postavis na net :) . pa tamo gde se registrujes uploadujes slicice , html , scripte (ako si ih koristio)...
Recimo regovao si se na nekom siteu(koji ima free hosting) sa username : korisnik
adresa tvog sajta je www.korisnik.freewebhosting.com
kad neko to kucne u browser njemu se otvara tvoja prva stranica (glavna , home)
koja bi po pravilu trebala da se zove index.html...
evo ti primer kako to treba da izgleda : znaci recimo da se tvoj sajt kod tebe u racunaru nalazi na d:/mojsajt/
znaci u direktorijumu (folderu) d:/mojsajt/index.html (i sve ostale stranice koje su html)
e sad aplikacije (slike) koje si koristio za sajt trebale bi da budu u direktorijumu pored index.html , znaci to se obavezno uradi pre nego napravis sajt (odaberes aplikacije koje ti trebaju i sve ih natrpash u taj folder koji je pored fajla index.html...znaci aplikacije i slicice su ti u :
d:/mojsajt/slike/tusesvenalaze.jpg..:)
e sad kad uploadujes tamo gde imas access (gde si se regovao)..
prvo uploadujesh sve html fajlove ukljucujuci i index.html...
zatim : napravis direktorijum na tom hostingu gde si regovan - direktorijum se zove kao i folder na tvom hard disku -slike...u njega udjes u tu uploadujes sve fajlove koji se nalaze na tvom sajtu slicice , gifovi , swf , ....(sve sto ti se nalazilo na:
d:/mojsajt/slike/danjffnjanfa.....i to ti je ukratko to :) valjda nisam dzaba kucao:)

a ti sledeci put malo procesljaj po forumu mislim da ima bezbroj mnogo boljih obljasnjenja o ovoj tematici:0)
[ zivota11 @ 07.01.2006. 19:15 ] @
hvala na isdvojenom vremenu,sad mi je sve mnogo jasnije.sajtovi tipa www.imesajta.com moraju da se placaju.gde se vrsi uplata ako se opredelim za ove sajtove a ne za besplatne?
[ bojan_bozovic @ 07.01.2006. 19:52 ] @
@Nenad

To mozes kod hosta npr. http://www.loopia.co.yu/ ili http://vhost.verat.net/
[ zivota11 @ 07.01.2006. 20:22 ] @
kada bih kupio neki paket na koji nacin bih tu postavljao stranicu?
[ dragancesu @ 07.01.2006. 23:34 ] @
U principu vrlo jednostavno, preko nekog FTP klijenta, total komander ima i to. Provajder ce ti dati adresu na koju "dizes" fajlove i to je to.
[ zivota11 @ 08.01.2006. 10:59 ] @
to znaci da ako sam fajlove vezane za sajt sacuvao u c:/programfiles/moj sajt
onda samo treba da prebacim moj sajt sa svim slikama i ostalim podacima koji se nalaze u njemu i to je to?jel bitno u kom sam programu radio,jel svi podrzavaju sve programe?
[ bojan_bozovic @ 08.01.2006. 11:13 ] @
Nije bitno u kom si programu radio, jer je HTML HTML a JPG JPG, bez obzira da li si koristio Dreamweaver ili Frontpage ili Photoshop ili Photopaint. OK?
[ zivota11 @ 08.01.2006. 15:44 ] @
Hvala na izdvojenom vremenu sad mi je puno jasnije.