[ IDE @ 07.01.2006. 23:11 ] @
dakle, interesuje me kako naci adrese svih vaznijih foldera u windowsu... u "BCB DEV"-u ima primjer kako ovo naci: pomocu API f-je "SHGetSpecialFolderLocation" pa u primjeru kaze: Code: LPITEMIDLIST pidl; LPMALLOC pShellMalloc; char szDir[MAX_PATH]; if(SUCCEEDED(SHGetMalloc(&pShellMalloc))) { if(SUCCEEDED(SHGetSpecialFolderLocation(NULL,CSIDL_DESKTOPDIRECTORY,&pidl))) { if(SHGetPathFromIDList(pidl, szDir)) { Label1->Caption = szDir; } pShellMalloc->Free(pidl); } pShellMalloc->Release(); } ali se meni ovo ne moze uopste iskompajlirati... pokazuje mi stalno gresku (sad cu samo lupiti jer ne znam tacno gdje) cini mi se u samom shlobj.h ili nekom drugom .h slicnog naziva... (???) stavio sam i #include<SHLOBJ.H> u cemu je stvar?? mogu li se dobiti putanje specijalnih foldera i na jos neki nacin?? dalje, u "BCB DEV"-u na ovu temu i o ovoj funkciji kaze: "This function allows you to retrieve a pidl for various directories in the shell, such as the Windows desktop , the startup directory, and the My Documents folder..." sta je pidl ?? tamo se kaze: "The last argument(f-je "SHGetSpecialFolderLocation") is the address of a pidl..." [Ovu poruku je menjao fucking voodoo dana 08.01.2006. u 00:19 GMT+1] |