[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 07.01.2006. 23:35 ] @
Primetio sam pad protoka dok je telefonska linija okupirana telefonskim pozivom, pa me zanima da li se to još nekom dešava, jer pretpostavljam da nije normalno. |
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 07.01.2006. 23:35 ] @
[ Milan Andjelkovic @ 08.01.2006. 00:02 ] @
Nije normalno. Proveri spliter/mikrofilter, velika je verovatnoća da je problem u njemu.
[ Mister Big Time @ 08.01.2006. 03:33 ] @
Definitivno spliter promeni. Nikako nije normalno i ne sme da se desava...
![]() [ Miki88 @ 10.01.2006. 09:20 ] @
da li neobee hoce da posalje drugi spliter, ili mora korisnik sam da kupuje?
[ Miroslav Ranković @ 10.01.2006. 17:44 ] @
Ja mislim da moras sam da kupis, ali najbolje bi bilo da ih nazoves.
[ h_fusion @ 11.01.2006. 12:36 ] @
Nisi jedini koje je od Neobee-a dobio neispravan spliter. Trazi da ti daju drugi.
[ indicator1 @ 11.01.2006. 15:17 ] @
Da li tvoj ruter/modem pokazuje parametre veze? Ako da, trazi parametre Attenuationi i Margin, te proveri sta se sa njima desava. Ja sam imao cudan problem sa telefonskom uticnicom na telefonu (RJ45, na oko je izgledao ispravno)) pa kad god ukljucim telefon imao sam situaciju da mi margin padne na 5dB, sto je totalno ubijalo vezu (odmah mi skoci broj droped packets).
Mada, najpre ce biti da je problem u mikrofiltru. [ talicni @ 12.01.2006. 19:55 ] @
Koliko imas telefonskih aparata u stanu? Ako imas vise od jedan, prosetaj do svog provajdera i kupi onoliko splitera koliko imas aparata (minus jedan spliter koji su ti dali). Da bi sve lepo funkcionisalo, BEZ SUSTANJA, treba da povezes na sledeci nacin UTICNICA---->>> SPLITER U LINE----> iz SPLITERA PHONE----> TELEFON... mislim da negde imas i semicu kako to treba da izgleda. Ako imas bas mnogo aparata uzmi lopova (izgleda kao slovo Y ulaz telefonske linije koji se razdvaja na 2 aparata) i tako povezi. Ako ti to ne pomogne... kukaj i placi tehnickoj podrsci da ti pomogne.
[Ovu poruku je menjao talicni dana 12.01.2006. u 20:55 GMT+1] [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 12.01.2006. 20:06 ] @
Imam samo jedan aparat, a setup je sledeci...
Uticnica...kabl...lopov (taj u obliku slova Y)...a iz njega ide jedan kabl direktno u modem, a na drugom prikljucku je spliter na koji se nastavlja kabl od telefona. Setup je ok. [ talicni @ 12.01.2006. 20:19 ] @
Zato i susti... UTICNICA - SPLITER u LINE... iz SPLITERA iz PHONE u tvoj APARAT a iz SPLITERA iz MODEM ide u MODEM. Povezi tako i nece ti sustati! Povezi ovako
http://www.pcpress.co.yu/arhiva/images/broj/110/133_shema-big.jpg http://www.pcpress.co.yu/arhiv....asp?broj=110&tekstID=5765 za one koje mrzi da citaju tekst: slika 1. - NIJE ISPRAVNO slika 2. - ISPRAVNO slika 3. - ISPRAVNO [Ovu poruku je menjao djricky dana 29.12.2005. u 02:00 GMT+1] Preuzeto sa teme http://www.elitesecurity.org/t...acije-novi-korisnici-obavezno- pa uporedi sa svojom semom i videces gde gresis [Ovu poruku je menjao talicni dana 12.01.2006. u 21:19 GMT+1] [Ovu poruku je menjao talicni dana 12.01.2006. u 21:20 GMT+1] [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 12.01.2006. 21:39 ] @
Procitao sam tu temu vec prvi dan, ali sam mislio da je moja veza ista kao ona na slici br. 2..medjutim nije, jer mi router/modem nikad nisu bili iza splittera :)
Brzoplet sam. Hvala :) [ talicni @ 12.01.2006. 21:48 ] @
Citat: Procitao sam tu temu vec prvi dan, ali sam mislio da je moja veza ista kao ona na slici br. 2..medjutim nije, jer mi router/modem nikad nisu bili iza splittera ![]() Brzoplet sam. Hvala ![]() E sad dugujes sebi jedno pivce za zivce, a zivcima jedan dobar download, al nemoj filmove da te ne uhvate. Uzivaj u ADSL-u, al nemoj da se navuces :P [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 12.01.2006. 22:07 ] @
A koji to provajder zabranjuje filmove?
[ talicni @ 12.01.2006. 22:19 ] @
Citat: A koji to provajder zabranjuje filmove? Ko je rekao da bilo ko zabranjuje? Ja mislim da nijedan provajder ne zabranjuje, nego da to bas nije u skladu sa zakonom... piraterija, cuo si za to :) Salim se bre.. rekao sam DA TE NE UHVATE... a ti uzivaj u netu kako god smatras da treba [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 12.01.2006. 22:35 ] @
Ja ih drzim 24h i onda ih brisem :D
Neego..prebacim ja splitter direktno na uticnicu, pa onda na njega kabl, koji se na lopovu racva u router i u telefon. E, tad mi net ne radi :) Radi tek kad ga vratim na liniju ispred telefona, a da mi router kabl ide direktno u zid :) A te sheme nema ni na jednoj slici tamo :) Uvek je modem/router iza splittera :) [ talicni @ 13.01.2006. 10:34 ] @
Citat: -V-O-Y-A-G-E-R-: Ja ih drzim 24h i onda ih brisem :D Neego..prebacim ja splitter direktno na uticnicu, pa onda na njega kabl, koji se na lopovu racva u router i u telefon. E, tad mi net ne radi :) Radi tek kad ga vratim na liniju ispred telefona, a da mi router kabl ide direktno u zid :) A te sheme nema ni na jednoj slici tamo :) Uvek je modem/router iza splittera :) Evo opet... Svaki telefonski aparat mora da ide POSLE splitera. Tvoj ADSL modem mora da ide POSLE splitera... znaci seme znas sve ostalo je praksa i primena. Ne treba ti lopov osim ako nemas vise aparata! Znaci UTICNICA do SPLITERA u LINE.. iz SPLITERA iz PHONE u tvoj TELEFONSKI APARAT. a iz SPLITERA iz MODEM do TVOG MODEMA i preko USB ili MREZNE (ako imas ruter sa ethernet portovima) do RACUNARA! Ako imas vise aparata onda umesto u TEL APARAT ide u LOPOVA pa na 2 APARATA... iz LOPOVA NE SME DA IDE U MODEM! ! ! ! Ako ti i dalje susti.... kukaj placi moli svog provajdera da ti neko od njih dodje na instalaciju da ti to pokaze... [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.01.2006. 21:51 ] @
Treba mi lopov jer u stanu imam samo jednu tel utičnicu, a ona je na drugom kraju stana, u hodniku, a sve komunikacione aktivnosti se obavljaju ili u dnevnoj ili u mojoj sobi, tako da mi je bio potreban produžni telefonski kabl, a mislio sam da nema nikakve veze što je na kraju tog kabla lopov, jer su i u utičnici u zidu 2 utikača, i to baš jedan do drugog..kao i u lopovu (+ onaj stari, 3-iglasti ispod, takođe na utičnici).
Objasnite vi sad meni koja je razlika između prve dve slike. Treća, kako joj i ime kaže, ne radi (po internet, telefon radi:) [Ovu poruku je menjao -V-O-Y-A-G-E-R- dana 13.01.2006. u 22:54 GMT+1] [ talicni @ 14.01.2006. 12:46 ] @
Kako ne kapiras... ne sme da bude direktnog povezivanja tvog telefona u uticnicu. SVE mora da ide posle splitera! Ako imas prikljucak u jednoj sobi a telefon u drugoj... probaj ovako UTICNICA... SPLITER u LINE iz PHONE iz SPLITERA dugackim kablom do TELEFONA a iz MODEM iz SPLITERA dugackim kablom do RUTERA.. ne treba ti lopov ako nemas 2 aparata!
SLIKA 1 NE VALJA... ruter ne ide iz splitera nego direktno iz zida SLIKA 2 NE VALJA ... je ista kao i slika 1 samo sto nemas lopova koji spaja ruter i tel aparat! Ne vidim razloga za lopova na slici 2 osim ako imas 2 kraca kabla a i tad je bezveze SLIKA 3 TAKODJE NE VALJA iz razloga koje sam vec naveo! UTICNICA----- SPLITER(LINE)----> SPLITER (PHONE) ----> TELEFON a iz SPLITER (MODEM)----> RUTER Na spliteru imas 3 "rupe" (nek oproste mlade dame) i sve tri moraju biti povezane sa necim... pise ti u semi sta sa cim. Ako imas vise aparata... tamo gde pise SPLITER (PHONE) moze da ide do LOPOVA pa iz LOPOVA KA 2 APARATA... inace NE SME da ide iz SPLITERA(PHONE) u RUTER jer ti NECE RADITI (tvoja slika 3), to si i sam zakljucio. Povezi po mojoj semi pa javi da li nesto susti. Ili zovi tehn. podrsku pa nek ti oni glasom objasne sve. [Ovu poruku je menjao talicni dana 14.01.2006. u 13:47 GMT+1] [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 14.01.2006. 18:47 ] @
Imaju ovde dve stvari, ti ne razumeš mene i imaš drugaciji sppliter od mene :)
1. Meni telefon uopšte ne šušti, jer je u svakoj kombinaciji bio iza splittera. 2. Moj i tvoj splitter se ocigledno razlikuju, jer moj ima samo 2 rupe i to jednu "Wall", a drugu "Phone", što znaci da router/modem nisu ni predvideni da budu iza splittera. Moj izgleda otprilike ovako... 3. Rekao sam da imam produžni kabl, što znaci da i njega moram negde nastaviti..e za to mi služi lopov. 4. Citat: talicni:Kako ne kapiras... ne sme da bude direktnog povezivanja tvog telefona u uticnicu. SVE mora da ide posle splitera! Telefona kao uređaja ili kao telefonskog kabla. Ako misliš na uređaj, onda nisi uopšte pogledao moje šeme, a ako misliš uopšte tel. kabla, onda ljudi u Neobee-ju misle da ja nemam telefonski aparat u kući, pa su mi dali samo taj jedan, umesto 2 (i za tel i za router)..nešto ti u priči ne štima :) Citat: talicni: Ako imas prikljucak u jednoj sobi a telefon u drugoj... probaj ovako UTICNICA... SPLITER u LINE iz PHONE iz SPLITERA dugackim kablom do TELEFONA a iz MODEM iz SPLITERA dugackim kablom do RUTERA.. ne treba ti lopov ako nemas 2 aparata! SLIKA 1 NE VALJA... ruter ne ide iz splitera nego direktno iz zida SLIKA 2 NE VALJA ... je ista kao i slika 1 samo sto nemas lopova koji spaja ruter i tel aparat! Ne vidim razloga za lopova na slici 2 osim ako imas 2 kraca kabla a i tad je bezveze SLIKA 3 TAKODJE NE VALJA iz razloga koje sam vec naveo! UTICNICA----- SPLITER(LINE)----> SPLITER (PHONE) ----> TELEFON a iz SPLITER (MODEM)----> RUTER Na spliteru imas 3 "rupe" (nek oproste mlade dame) i sve tri moraju biti povezane sa necim... pise ti u semi sta sa cim. Ako imas vise aparata... tamo gde pise SPLITER (PHONE) moze da ide do LOPOVA pa iz LOPOVA KA 2 APARATA... inace NE SME da ide iz SPLITERA(PHONE) u RUTER jer ti NECE RADITI (tvoja slika 3), to si i sam zakljucio. Povezi po mojoj semi pa javi da li nesto susti. Ili zovi tehn. podrsku pa nek ti oni glasom objasne sve. Fazon je što sve lepo radi na postavci na slici broj 2 :) A slika br. 2 je u principu ista postavka kao i slika 1, ali je kod keca bilo pada protoka, a kod dvojke ga nema. Hvala ti na vremenu, u svakom slučaju :) [Ovu poruku je menjao -V-O-Y-A-G-E-R- dana 14.01.2006. u 19:57 GMT+1] [ indicator1 @ 14.01.2006. 21:48 ] @
Cini mi se da je ovde problem u pojmovima:
spliter je razdelnik signala i mora da ima bar dva izlaza, ovo sto si ti prikazao na slici nije spliter nego filter za telefon. Spliter moze biti obican(buvljacki) ili sa ugradjenim filtrom, kao onaj sto ga dele neki provajderi. Ti ocigledno nisi dobio spliter vec samo filter. Stvar kod povezivanja je prosta: na zici (parici) koja ide u ruter(modem) ne sme biti nikakvih filtara, a moze se staviti obican spliter (razdelnik). Na liniji koja ulazi u telefon mora biti filter jer inace unosi smetnju u liniju sto smeta ruteru. NIJEDAN telefon ne sme biti vezan pre filtra, ruter mora biti vezan PRE filtra. Ne znam kakav sliter (tj lopov kako ga ti zoves) imas. Ako je prost razdelnik, sve mora da radi i po semi jedan, a ako nije onda si ruter povezao u izlaz koji ima ugradjen filter, tj samo treba zameniti kablove od telefona i rutera na semi 1. [Ovu poruku je menjao indicator1 dana 14.01.2006. u 22:52 GMT+1] [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 15.01.2006. 00:02 ] @
Kratko i jasno :)
Inače, i šema 1 i šema 2 rade, samo što sam eto kod te prve primetio neki pad kvaliteta veze, ali možda to i nema direktne veze sa upotrebom telefona..možda je bila čista koincidencija, jer kao što sam i pretpostavio, 1. i 2. su u principu ista šema, samo različito sprovedena u delo. A sećam se da su pred popularizaciju adsl-a govorili kako se pored posebnog modema dobija i mikro filter i slitter, međutim na netu sam negde video pored slike mog filtera da piše micro filter (splitter), pa sam pomislio da se radi o sinonimima. Hvala :) [ talicni @ 15.01.2006. 15:47 ] @
Pa tebi su uvalili filter umesto splitera! Trazi im SPLITER SA 3 ULAZA (LINE, PHONE i MODEM) ... morali su to da ti daju, jer i telefon i adsl modem/ruter MORAJU da idu preko splitera a ne direktno iz zida! Ako to ne kapiraju, ko im uopste daje pravo da prodaju uslugu ADSL. Sta si konkretno dobio kao opremu za ADSL?
[Ovu poruku je menjao talicni dana 15.01.2006. u 16:48 GMT+1] [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 16.01.2006. 18:16 ] @
USB modem, kabl, adapter i taj mali filter (plus CD sa drajverima i brošuru). Jel neko na Neobee-ju dobio i splitter?
[ teddy @ 16.01.2006. 22:18 ] @
Ne mora obavezno da dobije razdvojnik tj. spliter.
Moj ADSL modem ima izlaz za telefon na koji se kači filter, a zatim telefon, tako da je moguće na jednu liniju povezati i ADSL modem i telefon bez splitera, pod uslovom da ADSL modem ima takav izlaz. [Ovu poruku je menjao teddy dana 16.01.2006. u 23:23 GMT+1] [ talicni @ 17.01.2006. 09:30 ] @
Naravno kad imas modem koji ima INTEGRISAN SPLITER... obrati paznju na ulaz PHONE i LINE na tvom modemu
[ tdjokic @ 17.01.2006. 10:34 ] @
Citat: talicni: Pa tebi su uvalili filter umesto splitera! Trazi im SPLITER SA 3 ULAZA (LINE, PHONE i MODEM) ... morali su to da ti daju, jer i telefon i adsl modem/ruter MORAJU da idu preko splitera a ne direktno iz zida! Ko to kaze? Modemu ne treba filtriranje. Ni u spliterima zica za modem ne ide kroz filter. Spliter je fizicki razdeljivac, bar kako ja razumem. Normalno se sirom sveta uz neke modeme dobijaju FILTERI, da bi se filtrirali telefoni i slicni uredjaji (fax? i slicno). Ja doduse imam D-Link DSL-300T modem, eksterni, Ethernet, ali mi radi vec 11 meseci bez filtera i bez problema. U drugoj sobi je telefon ukljucen u spliter, na kome je izlaz za modem jednostavno slobodan. Uostalom, o ovome smo vec danima pricali, crtali sheme itd., cudi me da se sve to ponavlja i da nema ko da vidi i eventualno uputi ljude na pretrazivanje i slicno. Ovaj sajt http://www.adslguide.org.uk/ha...iews/2004/q4/dlink-dsl300t.asp smo vise puta koristili za razjasnjavanje nerazjasnjenog, mada mislim da se na tom sajtu ISDN uopste ne spominje. A na ovom sajtu http://www.adslguide.org.uk/guide/connections.asp je spliter prikazan bas kako ja kazem, kao fizicki razdeljivac, a gde god je uboden telefon pise obavezno mikro filter. A pise i sledece: "A Micro-Filter for each Phone Socket A micro-filter is designed to plug into your phone socket (similar to a standard splitter used to connect multiple telephones). Its purpose is to separate voice from data and must be connected to each phone socket in your house. If you do not have a telephone, or any device which uses the phone line, a micro-filter isn't required. Most ISPs and retailers sell micro filters. [ teddy @ 17.01.2006. 14:02 ] @
2 talichni:
Nisam nigde video da si spominjao takvu mogućnost u svojoj tvrdnji iz prošlog posta da su -V-O-Y-A-G-E-R-u podvalili ne dajući mu razdelnik. Evo, da te podsetim: Citat: talichni: i telefon i adsl modem/ruter MORAJU da idu preko splitera a ne direktno iz zida! Složićeš se da ovo ne stoji ako sam modem dodatno izigrava i razdelnik, a ti apriori nisi mogao da znaš koji tip modema -V-O-Y-A-G-E-R- ima. Zato sam skrenuo pažnju da ima ADSL modema tako napravljenih da im eksterni razdelnik nije potreban. Da si ti bio dovoljno jasan, ne bih ništa ni napisao. Inače, velika je verovatnoća da čovek ima isti modem kao i ja (Actiontec Home DSL Modem). Evo citata sa druge teme: Citat: modem sam dobio od neobee.net-a (Actiontec HomeDSL modem, external USB) Izvor: http://www.elitesecurity.org/tema/145859 P.S. Ne moraš da vičeš. Naravno da mi je jasno da modem sam obavlja funkciju razdelnika. Ta funkcija odavno postoji i na analognim modemima. [Ovu poruku je menjao teddy dana 17.01.2006. u 15:10 GMT+1] [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 17.01.2006. 16:51 ] @
Jeste teddy, Actiontec. Tj, bio je, ali sam ga zamenio D-Lonkovim routerom (502T). Skontao sam da mi splitter i ne treba, jer se problem ne javlja od kako sam skroz razdvojio parice telefona i routera, ali pošto je i onaj prvi setup na mojoj šemi u suštini ispravan, verovatno mi se pad protoka čudnom koincidencijom dešavao u vreme telefonskih razgovora, a da nisu bili direktno povezani.
[ teddy @ 17.01.2006. 17:45 ] @
Video sam da si rešio svoj problem, ali sam napisao to za povezivanje telefona preko izlaza ADSL modema i filtera kako bi neko drugi, ko nabasa na ovu temu, to mogao da iskoristi, tj. kako ne bi pomislio da su ga ispalili iz ISP-a ne davši mu razdelnik modem/telefon.
[ perakojot @ 25.01.2006. 15:19 ] @
susti mi fiksni tel bez obzira sto sam postavio filter, susti i zicni i bezicni, modem je actiontec, kako je to moguce? definitivno nije do filtera probao sam i burazerov isti problem (njemu inace takodje susti)
[ tdjokic @ 25.01.2006. 15:55 ] @
Citat: perakojot: susti mi fiksni tel bez obzira sto sam postavio filter, susti i zicni i bezicni, modem je actiontec, kako je to moguce? definitivno nije do filtera probao sam i burazerov isti problem (njemu inace takodje susti) Ovo je sad malo nejasno - sta kome susti i kad - sa istim filterom ili kako? Jednostavno nije moguce da ti telefon susti sa ispravnim filterom. Mozda postoji neka greska u centrali pa dobijas neki spektar frekvencija za koji filter fabricki nije predvidjen. Cela situacija je apsolutno vanredna i trazi pomoc strucnjaka. Da li ti telefon susti i kad je PC i modem isljucen i/ili iscupan iz zida/razvodnika? Meni ne susti tada cak i kad uklonim filter. Probaj i to. Ako susti - onda zovi centralu ili provajdera. [ perakojot @ 27.01.2006. 11:43 ] @
sa filterom: pocne kao super sve, posle od prilike minuta pocne sustanje koje je nepodnosljivo
bez filtera: pocne sa malim sustanjem, posle od prilike minut pocne sustanje koje je takodje nepodnosljivo ovo se ne desava kad je modem van napajanja [ mladja80 @ 03.08.2008. 20:42 ] @
Samo povezi kao na slici.
[ Slobodan Milivojevic @ 03.08.2008. 20:46 ] @
Gde iskopa ovu temu iz "pra istorije"?!
[ packypfc @ 03.08.2008. 22:15 ] @
To je "slatkoća" interneta sto bez velikih problema mozes da se vratis u proslost - kako se nekad zivelo. Doduse nama jes da je stalno isto, al nema veze ;)
[ Mister Big Time @ 04.08.2008. 01:30 ] @
[ losmipfc @ 04.08.2008. 21:09 ] @
Heh, prije desetak dana sam se ubio trazeci ovu temu (imao sam slicnih problema), i evo sad je covjek iskopa poslije 2 godine :) Legendarno :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|