[ mmilinca @ 10.01.2006. 09:06 ] @
| Ponovo potrebna pomoc - H E L P !!!
Radim na windows aplikaciji, koja bi se izvrsavala na dva fizicki udaljena racunara. Ona koristi mysql bazu. Potrebno mi je da sve promene na jednoj bazi na kraju radnog vremena prebacim na drugu bazu, i obrnuto, tj da sinhronizujem stanja u bazama. Pada mi na pamet kao resenje da sve inserte, delete , update upisujem u 1 xml fajl i da ga na kraju saljem, ili je mozda jednostavnije da celu bazu saljem (ako nije velika)
Please - ideje potrebne
Pozdrav |
[ jablan @ 10.01.2006. 09:18 ] @
Taj problem je mnogo komplikovaniji od izbora formata za razmenu... Npr. kako garantuješ da podaci koji su odvojeno punjeni u 2 različite baze neće imati iste ključeve? Ako ti se promeni isti slog u 2 različite baze, kako znaš koja je verzija validna? I još brdo problema.
Postavi pitanje na MySQL forumu, i progooglaj za "mysql database replication" i "mysql database synchronization".
[ mirdraal @ 11.01.2006. 12:52 ] @
Najbolje resenje je replikacija baza
Novije verzije Mysql-a podrzavaju replikaciju
Pogledaj dokumentaciju Mysql-a.
Preporuka . Nemoj ni da pokusavas da sam isprogramiras replikaciju preko XML fajla ili bilo kog drugog formata . To ce MOZDA raditi za najjednostavnije slucajeve ali za komplikovanije nema teorije .
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.