Citat:
bre: Da li na cenu utiče broj Tabela, Formi, ili kompleksnost same baze, veličina ...
Naravno da utiču. U većini slučajeva bazu plaćaš po satu koju programer provede praveći tvoju bazu... Znači što kompleksnija baza, veća cena - logično.
Citat:
bre: Bitan mi je i unos podataka koji bi se vršio preko IE, da li i to spada u posao nekoga ko radi bazu...
Nisam siguran da li sam dobro shvatio tvoje pitanje ali mislim da hoćeš da ti jedan čovek radi web aplikaciju i bazu podataka.
Sve opet zavisi od kompleksnosti i aplikacije i baze. Znači to može biti jednostavan imenik koji može da uradi jedan čovek a takođe može da bude aplikacija koju radi 50 ljudi. Nisi dao dovoljnu količinu informacija da bi ti odgovorio na ovo pitanje.
I ako većina programera (koje ja poznajem) koji rade web aplikacije uglavnom znaju dosta o bazama podataka (pa postoji verovatnoća da će ti to jedan čovek odraditi), u slučaju veoma složenog sistema je bolje posebno angažovati arhitektu baze i posebno razvijaoca aplikacije.
Citat:
bre: Šta utiče na cenu da li je ista cena baze u Accessu i MySQLu...
Ako je pitanje da li software na kojem se radi ulazi u cenu, odgovor je u većini slučajeva DA, ali ne mora da znači. Naravno tebi će izaći mnogo jeftinije ako imas MySQL bazu nego npr. SQLServer ili Oracle pošto ne moraš da kupuješ još i licencu za server.
[Ovu poruku je menjao Fedya dana 13.01.2006. u 11:37 GMT+1]