[ proka @ 24.10.2002. 16:09 ] @
1. Posto sam pregledao dosta postova sto na ovom sto na drugim forumima nisma uspeo da nadjem neko jednostavno resenje pa me zanima da li ga ima i kako glasi? Znacajno mi je kako bi mogao da podignem server na linux masini za CS i da potom sa win masina se konektujem na njega. Dizanje servera cu provaliti kada na to dodje red ali me sada nasjvise zanima kako da ostvarim vezu izmedju ovih masina.
2. Jel bi mogao neko da mi pojasni da li postoji neka sansa da pokrenem Championship Manager pod Linuxom? Instalirao sam Wine i proste igre tipa Hearts-a mi rade. Instalirao sam i Mesa-4.0 za graficku podrsku, a planiram da instaliram i drajvere za graficku cim ih stignem (p.s. ako bi mi neko pojasnio kako se to radi posto sam malko zbunjen onolikim izborom fajlova na serveru)

Unapred zahvalan,
Prokka
[ Goran Rakić @ 24.10.2002. 18:17 ] @
za mrezu pokreni netconfig, unesi IP, podesi netmask (255.255.255.0) i to je to. Zatim probaj ping, trebao bi da radi. Ako imaš problem sa ne pronalaženjem mrežne za sve one Netware 2000 učitaj modul ne, za Dlink 500/530 rhine...

Ako hoces da vidis komp iz net neiberhood-a, moras instalirati i podesiti samba-u (samba.org), mada ti je za CS server dovoljno da radi ping.