[ pela @ 12.01.2006. 16:05 ] @
Zdr. Ukratko... Iz baze preko php-a ucitavam podatak u promenljivu i tu promenljivu saljem flash-u on to prihvata u dinamicko polje i prikazuje. Sve mi lepo radi dok su mi podaci iz baze u latinici... ali kad krenu nasa slova onda nece da mi prepozna nista...ni tacku U flashu na dinamickom polju sam embed-ovao uppercase, lowercase, numerical i cyrillic glyphs. Kako da posaljem promenljivu flashu...mislim kako da je formatiram... ...Neznam ni ja kako da postavim pitanje... Kako da mi prepozna cirilicu??? Evo sta mi je u flashu: Pre nego sto ucitam php u flashu dajem vrednost i=0; Code: loadVariables ("http://localhost/outputFlashVar.php?addNumber="+i, this, "POST"); ...pa ide koda da prveri da li je sve ucitano... pa onda prikazuje sve to u dinamickom polju koje je u klipu 'addMessageClip' i ima ime promenljive 'addMessage' a renderira se kao <html> _root.addMessageClip.addMessage="šifra:"+pubCode+"<br>"+pNoteSub; a evo sta u php-u: Code: $addNumber=$_GET['addNumber']; $pubCodeSql = mysql_query("SELECT publicCode FROM adverts Where pActive='True' AND clientLookHomePage='True' ORDER BY id "); $pubCode = mysql_result($pubCodeSql,$addNumber); $pNoteSql = mysql_query("SELECT pNote FROM adverts Where pActive='True' AND clientLookHomePage='True' ORDER BY id "); $pNote = mysql_result($pNoteSql,$addNumber); $pNoteSub = substr($pNote,0,100); echo "loadingDone=Yes"; echo "&pubCode=$pubCode&pNoteSub=$pNoteSub..."; Jos da dodam da kad normalnim 'php-html' putem izvadim cirilicni podatak iz baze, on se ucitava normalno bez problema...cirilica se prikazuje najnormalno... Izgleda mi da je moje pitanje na kraju u stvari kako da formatiram string promenljive koju saljem u cirilicni chracter set? [Ovu poruku je menjao pela dana 14.01.2006. u 10:57 GMT+1] |