[ Ivan Miladinović @ 12.01.2006. 18:07 ] @
Imam jedan problem, ne znam ni kako se to zove, ni sta radi, ali cu vam dati primer i ko razume svhatice i meni ce pomoci. Samo da napomenem PHP 5 je u pitanju. Hvala unapred. Idemo ovako, dacu kod (deo) pa cu objasniti sta i kako ce se desava, a sta i kako meni treba. Stvari koje naznacim da RADE i da NEMAM PROBLEMA SA NJIMA molim da ne uzimate u obzir i da ih ne komentarisete, znaci sve radi. Naglasicu gde je problem. Code: class tatadetetest { //primer funkcije public function komsija(){ $this->code .='KOMSIJA'; } // kada pozovem sledecu funkciju uredno se prikaze KOMSIJA public function gencode() { print $this->code; } //evo sada sledi problem... jer ne znam kako se poziva sledece: public function tata() { function dete($bilosta='') { echo "$bilosta"; // ECHO isprinta sto mi je potrebno... ali kako da to uradim sa $this->code .= // Pomagajte.... } } } Nadam se da sam dao sve potrebne informacije. Dakle ne znam kako da isprintam ovo $bilosta uz pomoc $this->code .= a ne uz echo. To mi je neophodno da bi uz pomoc funkcije gencode() generisao neki code... Znaci da se sve obuhvati u $this->.... Unapred zahvalan na pomoci. Puno pozdrava od Ivana. |