[ danijel_d @ 12.01.2006. 23:19 ] @
Imam instaliran win2003 server te adsl 768/256 konekciju.. za adsl koristim Speedtouch Alcatel 530. Buduci da imam 2 mrezne kartice na serveru, jedna je spojena na lokalnu mrezu pod subnetom 192.168.0.1, dok je router spojen ethernet kablom i nalazi se na defaultnoj adresi 10.0.0.138. Sve normalno radi, konekcija ide.. Brzina stabilna, i sad sam poželio napraviti nesto kao web hosting za vlastite potrebe.. Instalirao sam IIS, kreirao web site i sve radi normalno.U Lokalu.. Naime, prijavio sam se na no-ip servis i tako dosao do staticne ip adrese. no kada pisem adresu koju prikazuje u no-ip servisu umjesto defaultne web stranice na iis-u javlja mi se web administracija routera. Citao sam na forumu da na neki nacin treba ili iskljuciti administraciju na portu 80 ili nat-ovati ip adrese negdje i nekako. Buduci da nisam negdje nasao mogucnost iskljuciavanja porta 80 u administraciji routera, pretpostavljam da bih trebao uraditi ovo drugo.. Moze pomoc? na koji nacin ? Gdje naci te opcije ? Thnx |