[ erno @ 13.01.2006. 10:25 ] @
sta je zapravo po vama savrsen CMS? koje mogucnosti bi trebao nuditi (moduli, templates, news...)? poz, erno |
[ erno @ 13.01.2006. 10:25 ] @
[ misk0 @ 13.01.2006. 18:42 ] @
Onaj koji tebi zavrsava sve poslove u sto kracem roku.
Ne postoji savrsen CMS jer svaki ima dobrih i losih strana, ali njegov rad i upotreba zavise od konkretnog projekta tj sajta. [ erno @ 16.01.2006. 11:07 ] @
mene zanima npr. koje bi mogucnosti jedan, hajde da kazemo, prilicno dobar cms trebao nuditi. mislim na opstu primjenu dakle nista specijalno.
[ noviKorisnik @ 16.01.2006. 11:25 ] @
Ali nema toga. Ako kažeš ništa specijalno - onda taj CMS puca i ne odgovara čim se pojavi zahtev za bilo čime specijalnim. Ako ima mogućnosti koje ne koristiš - nepotrebno zauzima prostor.
Modularnost jeste lepa, ali da bi se obezbedila treba dobro da se napiše jezgro i dosta stvari uopšti, što nije optimalno za projekte koji zaista nemaju takve potrebe. Zato pre izbora cms-a treba da se skupe zahtevi za sajt i da se prema tome vidi kakav je izbor. Na kraju, nije mi jasna motivacija ove teme i pitanja - možda želiš da napraviš svoj cms? [ erno @ 17.01.2006. 13:02 ] @
ja sam napravio svoj cms. i zamislio sam ovako: korisnik ima mogucnost dodavati nove datoteke, dakle stranice koje bi mogao sam uredjivati u WYSIWYG editoru, npr. PHP ili JS datoteke koje bi takodjer editovao u editoru koji bi podrzavao highlighting, te mogucnost dodavanja/brisanja/mjenjanja imena datoteka/direktorija. To bi bila trenutna verzija koju jos doradjujem. Sljedeci korak bi bio dodavanje modula koje bi korisnik htio instalirati na sistem: webshop, forum, chat itd. ovi moduli bi bili spakovani u nekoj od arhiva (ZIP, TAR) i nakon sto bi je korisnik podigao na server, sama bi se raspakovala u odredjeni direktorij, te se sama instalirala i integrirala u sistem. s takvim jednim cms-om bi svaki korisnik imao sta zeli. zato se pitam koliko se isplati takvo sta raditi. mislim, u svakom slucaju mi se isplati jer cu nauciti puno novih stvari. zahtijeve i projekt (UML dijagrame, Use Cases...) sam razvio sâm pa se nadam da je to ok s obzirom da vec duze vremena radim sa OOP, a manje sa PHP-om.
pozdrav, erno [ jablan @ 17.01.2006. 13:08 ] @
Ovde imaš jednu iscrpnu listu funkcionalnosti koje krase dobar CMS. Dosta ima.
![]() A ovo je osnovni šematski prikaz: ![]() [Ovu poruku je menjao jablan dana 17.01.2006. u 14:11 GMT+1] [ erno @ 17.01.2006. 16:02 ] @
thnx, super stvar ;-)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|