[ Ivan Stanojevic @ 14.01.2006. 19:56 ] @
pozdrav potrebna mi je pomoc oko sledeceg, daklem imam jedno text polje, u kojem treba ispraviti neke stvari:: 1. tekst sadrzi cudne karaktere, tipa é , Å“ itd i ovi karakteri trebaju da se preprave u odgovarajuce: é , à itd, koji su citljivi za coveka, sad mogu napisati vise str_replace linija $text = str_replace('é', 'é', $text); $text = str_replace('è', 'è', $text); $text = str_replace('Å“', 'œ', $text); ali me interesuje moze li se ova zamena karaktera uraditi u jednoj liniji pomocu preg_replace ili slicne funkcije i kako bi glasila ta linija? 2. tekst sadrzi reci koje se nalaze u duplim {{ }} zagradama primer: {{ovo je moj tekst}} trebam da uklonim ovaj tekst kao i zagrade, interesuje me najbolji nacin (sto kraci kod) koji bi ovo odradio. i 3. tekst sadrzi reci koje se nalaze u duplim zagradama [[ ]] primer: [[ovo je moj tekst]] sad ovde treba ukloniti samo zagrade ali tako da tekst u zagradama ostane vidljiv, jedan detalj: reci mogu biti ugnjezdene, primer: [[ ovo je moj tekst [[ neki drugi tekst]] ]] kako je najbolje izvesti uklanjanjanje ovih zagrada? hvala unapred pozdrav |